|
|

|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyBlue -- 25 Mayıs 2016; 0:03:32 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pago -- 2 Eylül 2016; 10:03:46 > |
|
| _____________________________ |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
5 yıldır konuyu güncel tutamamışım, aracımı halen aktif kullanıyorum. An itibariyle 306.000 km oldu. En son yaptığım yorumdan sonra hatırladığım kadarıyla önemli kısımları yazayım; 230K KM: Turbo patladı, turbo revizyonu yapıldı, turbo yağlama hortumu değiştirildi ve turbo süzgeci iptal edildi. Katalizör iptali yaptırdım. 250K KM: Mazot geri dönüş hortum seti çatladı, hava yapmasından dolayı çalışmamazlık yapıyordu, hortumu set olarak değiştirildi. 260K KM: Mutlak basınç sensörüne giden hortum çatlamasından dolayı triger kayışına yağ sızdırdı. Mecburen triger kayış set olarak değiştirildi. 280K KM: Rail müşürü arızalandı, Euro 5 tip yeni müşür ile değişti. ![]() |
|
Maşallah hocam 306k km :) Son değerlendirmeniz nedir ? C3 sizin uzun süreli kullanımınızda sorun-fayda açısından tercih edilebilir bir B sınıfı diyebilir misiniz ? Son olasrak 2.el c3 bakanlara tavsiyeleriniz nelerdir ? |
|
Her markanın bir artısı var , Fransız Peugeot dış dizayn ve yol tutuş vs iyidir iç dizayn kötüdür , Citroen iç dış dizayn iyidir yol tutuş sınıfına göre kötüdür C3 C4 vs ama ben severim iyi arabalar Yukarıda dedikleri gibi efsane kasa Corolla vardı sanayi yüzü göstermez dedikleri 4 teker 1 direksiyon ne ABS ne hava yastığı vs hiç bir şey yoktu < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Şu an 314 bin km'deyim. 310 bin kmdeyken Ekzantrik kapağında yağ kaçağı sebebiyle , ekzantrik kapağı sökülüp yeniden toplandı, enjektörler revizyondan geçirdim. Yukarıda anlattıklarım dışında başka problemim olmadı. Deneyimlerime dayanarak, özellikle DV4TD kodlu Euro 4 1.4 HDI motora sahip olanlar, bakım maliyeti ucuzluğundan ve sorunsuzluğundan dolayı tercih edilebilir. Ancak 1.2 VTi, 1.6 VTi olanlar tercih edilemez. Onlarda can sıkan kronik bir problemi var. Alternatif olarak da 1.6 HDİ ve 1.4 HDİ(e-hdi) Euro 5 olanlar da tercih edilebilir. Onlar da benzer sorunsuzluğu mevcut. 2.El alınacaksa ilk bakılması gereken yer motorun sağlılığı bakım geçmişi ve sicili tam olması yönünde. Alternetör kütüğü , turbo sağlılığı , enjektörlerin çalışma sesi ve değerleri ölçülmesi gerekir. Enjektörler ve ekzantrik kapağından yağ kaçağı olmamasına dikkat edilmeli. Baskı balata durumu da öğrenilmeli sonra uzun yıllar sorunsuzca kullanilabilir. |
|