Şimdi Ara

GS70 2OD(Stealth)-060TR  siyah ekran kaldı [sorun çözüldü ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit arkadaşlar bilgisayarın anakartı değişti cuma günü servise ulaşan bilgisayar bugün elime ulaştı
    Herkese teşekkürler yardımları için

Merhaba arkadaşlar daha dün elime geçen makinayı bozmayı başardım nasıl olduğunu anlamadım bütün driverları sıra ile msi sitesinden indirip kurdum sırası ile daha sonra abim w8.1 geçtikten sonra Bios legacy değiştir bunu desteklemiyor 8.1 dedi tamam dedim onu uefi yaptım tam doğru yazmamış olabilirim şuan tuşa bastıktan sonra siyah ekran da kalıyor tepki yok yardımcı olabilecek var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosunaokuma21karakter -- 22 Ekim 2014; 9:30:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunlar da resimleri kaldı böyle makina
     GS70 2OD(Stealth)-060TR  siyah ekran kaldı [sorun çözüldü ] GS70 2OD(Stealth)-060TR  siyah ekran kaldı [sorun çözüldü ]

• İşletim sistemi UEFI kurulmadıysa yaniLegacy(standart) kurulum yapıldıysa, siz sonradan bios üzerinden ayarı değiştirdiğinizde sistem açılmaz. Ayar UEFI'ye getırıldıyse UEFI usb bellek hazırlanarak UEFI kurulum yapmanız gerekir. Bios'a girip eski haline getirmeyi deneyebilirsiniz. Yine açılmazsa sistem geri yükleme yada baştan sıfır kurulum yapmanız gerekiyor.
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Dostum şuan hiç ekran gelmiyor Bios dahil büyük ihtimal Bios tan dolayı gitti

• Ayar UEFI'ye getirildiği zaman Bios'un yapacağı tüm işler işletim sistemine devredilir ve Bios devre dışı kalır. Bilgisayar direk açılmaya çalıştığı için giremiyorsunuz. Normalde windows 8.1'de shift tuşuna basılı tutup yeniden başlat seçilerek bios'a girilir.

Yaşadığınız sorun 8.1'e yükseltildiğinde oluşabiliyor. Üstüne siz ayarı değiştirmişsiniz. Çözüm için MSI'ın yayımladığı dökümanı incelyebilirsiniz.

http://64.183.18.101/faq/files/10012015@2013-1023-0556-059637@faq_0000000000723_en.pdf

Ayrıca windows8 ve 8.1 için bios sürümleri farklı. Kör flashlama ile 8.1 Bios yüklemek de çözüm olabilir.

https://forum-en.msi.com/index.php?topic=176704.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 12 Ekim 2014; 10:29:47 >

Windows 7 lisanslı kurdum makinaya daha sonra win 8.1 i kurdum masaüstünden deamon Tools ile ardından tüm driverları kurdum ve Reset attım çalışıyor sıkıntı yok daha sonra Bios legacy den değiştirdim Save dedim şuan siyah ekran da kaldı makina hiç bir tepki vermiyor acaba şuan Windows 8.1 CD ile mi kurmayı deneyim

PC de 8.1 Bios var dı şöyle içinde abim kullanıyordu 8.1 media paket mi ne vardı 850 liraya almış vakti zamanı ek Paketleri ile felan o bana gelmesin diye Format attık içindeki Bios ta büyük ihtimal 15 gb Windows 8 var ama CD si olmadığı için ulaşamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosunaokuma21karakter -- 12 Ekim 2014; 10:43:38 >
  • Kurabiliyorsanız direk windows 8.1 kurun. Tüm sürücüler ve Bios ona göre optimize edilmiş durumda. Windows 7 kurarken recovery silinmiş olabilir. Silinmediyse oradan geri yükleme yaparsanız her şey ilk aldığınız güne geri gelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    İşallah düzelir diye umut ediyorum CD takınca tepki verir makina gerçi CD takma yeri de yok harici tanır bir şeyler yapar

Birde normalde uefi deyince başlat yapınca beni hep Bios atıyordu makina bu sabah Son denediğim de atmadı kaldı öyle birde bir sorun yaratır mı Bios felan silmiş olmıyım ya umarım düzeltebilirim

• Bilgisayar açılırken F3 tuşuna basarsanız Recovery'i açması gerekiyor. Harici sürücü tanımayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 12 Ekim 2014; 11:07:05 >
    Şuan tuşa bastıktan sonra f3 basınca tepki vermesi mi gerekiyor

• Güç tuşuna basar basmaz F3 e arka arkaya basmanız gerekiyor. Eğer kurtarma bölümü çalışır durumdaysa kurtarma seçenekleri ekrana gelecektir. Gelmiyorsa Bootable USB bellek hazırlayarak Güncel bios indirmeniz ve yükledikten sonra bios ayarlarını sıfırlamanız gerekecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 12 Ekim 2014; 11:16:34 >
  • işalalh yapabilirim eve gidince baklaım
  • UEFI sistem kurmam lazım ve onları güncelllemen lazımhttp://www.youtube.com/watch?v=Ef_BZfhQMCM
  • Ben bios a del ile giriyordum. Makineyi tamamen kapatin,acma tusuna basar basmaz del e bircok kez basin belki bios gelir,bios gelirse ilk is boot sirasinda usb drive i one alin sonra legacy i degistirin

• Siyah ekran kalıyor çıldırmak üzereyim

• Kasa kolay açılabilir bir kasa olsaydı bios pilini çıkarıp takarak resetleme yapmayı deneyebilirdiniz. Ancak tek çare kör flashlama gibi görünüyor. Sisteminizde raid 0 ssd yada tek diske göre bios vardır. Web sitesinden hangi konfigürasyona sahipseniz o bios dosyasını indirin. Alttaki link windows 8.1 64bit içindir. Uygun işletim sistemini seçmeyi unutmayınız.

http://www.msi.com/support/nb/GS70-STEALTH.html#down-bios&Win8.1 64

1-) Flash Belleğe(USB 2.0 bellek) doğru bios dosyasını atın.
    2-) ROM dosyasının adını AMIBOOT.ROM olarak değiştirin.
    3-) USB 2.0 portuna takın
    4-) Bilgisayarı açın (ışığı yanıp ekrana hiç bir şey gelmediği zaman) Ctrl + Home tuşlarına basılı tutun (yada Ctrl + Fn + PgUp yada Ctrl + Shift + NumPad 7) kombinasyonlarını deneyin.
    5-) 4 kez bip sesi duyduğunuzda bios yazılmaya başlayacaktır.
    Bittiği zaman otomatik olarak yeniden başlayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 12 Ekim 2014; 20:42:45 >

Bu kombinasyonlara tepki vermiyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.