Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (279. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21.042
Cevap
230
Favori
713.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 1ht1baron

quote:

Orijinalden alıntı: omerozcan95

4gblık versiyonunu kullanıyorum suan ne hdd değişimi nede ram takviyesi yaptım , win 8.1 kullanıyorum dreamspark dan indirdim , şuana kadar kasma olmadı disk hatası alan kullanıcıları okudum pc kullanamaz hale geldiklerini anlatıyolar anlıkda olsa anlardım ancak böyle bişey hiç olmadı , en fazla disk kullanımımı bakıyorm dündne beri ara ara oyunlar acıkken kapalıyken fln yüzde 25i geçmedi daha su yazıyı yazarkende yüzde 7 ydi , bence belirli bir sürümde hata olabilir ,

pcyi ebrar dan alan var mı ? ebrardan aldım ordan alıp bi hata alan var mı ?

Utorrent açıp dener misin? Bu sorun diğer marka kullanan arkadaşlarımda da var.

Alıntıları Göster
    Sorununuz yazılımsal forumdaşlar. Cihazı suçlamamanızı tavsiye ederim. Özellikle utorrent'ın disk yazma sıkıntıları olduğunu okudum kendi forumlarında, ayar çekmek gerekiyor. İkinci büyük etmen kullandığınız güvenlik programları olabilir. (Mcafee, Kaspersky, avg, Malwarebytes, MSE vs. ) Bunları disable edip gözlemleyin. Bunlar gerçek zamanlı koruma/tarama işlemlerinde büyük olasılıkla windows search'le çakışıp döngüye giriyorlar ki çözümler genelde windows search'ü kapatmak üzerine. Kullandığınız en alâkasız olabilecek programı dahi dikkate alın.

• golge1710 kullanıcısına yanıt
    sakin ol sampiyon

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinyalci52

sakin ol sampiyon
    Arkadaşlar 1 aydır dvd slotunda kendi içinde gelen disk takılı ve fena ses geliyor yahu bazen tiz böyle ince bi ses geliyo okurken normal mi bu.
    şimdi yeni bir disk almayı planlıyorum 2tblık disk takcam ve bunu dvd slotuna takmayı planlıyorum sizce dvd slotuna güç eşit mi gidiyor yani hdd slotundan farkı varmı koskoca 2tblik diske zarar gelsin istemem ki içine film arşivimi emanet etcem bu konuda aydınlatın hele.. sonradan ağlamak istemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelugr

Arkadaşlar 1 aydır dvd slotunda kendi içinde gelen disk takılı ve fena ses geliyor yahu bazen tiz böyle ince bi ses geliyo okurken normal mi bu.
    şimdi yeni bir disk almayı planlıyorum 2tblık disk takcam ve bunu dvd slotuna takmayı planlıyorum sizce dvd slotuna güç eşit mi gidiyor yani hdd slotundan farkı varmı koskoca 2tblik diske zarar gelsin istemem ki içine film arşivimi emanet etcem bu konuda aydınlatın hele.. sonradan ağlamak istemem

Alıntıları Göster
    BEyler şuanki Windowsumu nasıl yedek alabilirim ? windows 8.1 orjinal yuklıcam dreamspark lisanslı.Şuanki wındows 7 , bu windows 7'i, yedekleyebilirimiyim ? Tekrar kurma şartıyla.

• İmaj programı ile şuanki diskin imajını alırsın sonra 8ini yüklersin baktın bi sorun oluştu yada herhangi sebeble eski durumuna geri dönmek istedin 40 defo format da atsan imaj dosyası elinde olduğu sürece geri dönebilirsin.
    Acronis True'yi öneriririm.
  • quote:

İmaj programı ile şuanki diskin imajını alırsın sonra 8ini yüklersin baktın bi sorun oluştu yada herhangi sebeble eski durumuna geri dönmek istedin 40 defo format da atsan imaj dosyası elinde olduğu sürece geri dönebilirsin.

Peki buna yüklü olan oyunlar dahil mi ? Oyunlara gerek yok sadece güncelleştirmelerim kalsın yeterli.Windows 7 CD sini yedekledim fakat 199 küsürat lı update dosyası yaptı.
  • yenal5353 Y kullanıcısına yanıt
    Çok zorlayıcı oyun oynamadım hiç. Crysis 2 denediğimde 77 dereceyi geçmemişti. En son çıkan oyunları denemedim hiç ama bence normal ısının yüksek olması malum bu bilgisayar oyuncu bilgisayarı olarak satılmıyor. Yüksek güçlü bir bilgisayar olduğu aşikar ama tek fanla çalışıyor. Oyuncu bilgisayarlarında işlemci ve grafik kartının ayrı soğutucu fanı oluyor. Bu yüzden sebep ayrı bir soğutucu kullanmaya devam edin.

• yucelugr kullanıcısına yanıt
    Bu imaj dosyasini format atar gibimi yukluyoruz.?

• quote:

Orijinalden alıntı: timucinkalorifer

quote:

İmaj programı ile şuanki diskin imajını alırsın sonra 8ini yüklersin baktın bi sorun oluştu yada herhangi sebeble eski durumuna geri dönmek istedin 40 defo format da atsan imaj dosyası elinde olduğu sürece geri dönebilirsin.

Peki buna yüklü olan oyunlar dahil mi ? Oyunlara gerek yok sadece güncelleştirmelerim kalsın yeterli.Windows 7 CD sini yedekledim fakat 199 küsürat lı update dosyası yaptı.

Alıntıları Göster
    Acronisi biraz araştır. Windowsun aldığı gibi bir yedek almıyor. Diski gösterirsin onun tamamını sıkıştırma ile yedekler.. Eğer bir harici belleğin var ise yedeği buna alırsın daha sonra herşeyini eksiksiz geri döndürebilirsin. Oyunlar programlar güncelleştirmeler dahil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelugr -- 19 Ocak 2015; 18:07:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sinyalci52

sakin ol sampiyon
    Arkadaşlar avira antivir virüs programını öneririm bn bu zamana kadar avast nod 32 kaspersky bir kaç tane daha kullandım ve bunlarda 1 yıl pc haşat oldu virus olsun pc yi kastırması olsun ama antivir avira virüs programı ücretsiz olanı kullanıdm 3 yıldır format bile gerektirmedi anca eski pcmde kullanıyorum cidden öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fakirinsan8

Eğer ki aldığın imajı kuracğın makinada bir işletim sistemi yüklü değil elindeki tek kaynak imaj ise evet. Herhangi belleğe Acronisi yükler boot eder oradan imaj dosyanı programa tanıtır kurulacağı diski de gösterirsin oda yükler bir sonraki açılışta makina windows ile açılır.
    Ama işletim sistemi yüklü ise gider Acronis programını yükler yine aynı işlemleri tekrarlarsn bilgisayarı bi kaç kez yeniden başlatır ve eski sisteme dönersin.
    Şöyle düşün. Windows 7 programı yüklü ve içine acronis kurdun elindede bi imaj dosyası var ve imajdaki sistem win8 programa imaji gösterip yükle dersen ikinci açılışta karşına windows 8 ile başlayan bilgisayar çıkar.

• quote:

Acronisi biraz araştır. Windowsun aldığı gibi bir yedek almıyor. Diski gösterirsin onun tamamını sıkıştırma ile yedekler.. Eğer bir harici belleğin var ise yedeği buna alırsın daha sonra herşeyini eksiksiz geri döndürebilirsin. Oyunlar programlar güncelleştirmeler dahil
    arkadaşlar ben 8 veya 12 gb ramli düşünüyorum, ramleri bunlar kendi takıyolarmış haliyle kutusu açılmış olacak geldiğinde. peki biz bunların iade edilen tamir görmüş bir pc gönderip göndermediğini nerden anlarız
  • quote:

quote:

Eğer ki aldığın imajı kuracğın makinada bir işletim sistemi yüklü değil elindeki tek kaynak imaj ise evet. Herhangi belleğe Acronisi yükler boot eder oradan imaj dosyanı programa tanıtır kurulacağı diski de gösterirsin oda yükler bir sonraki açılışta makina windows ile açılır.
    Ama işletim sistemi yüklü ise gider Acronis programını yükler yine aynı işlemleri tekrarlarsn bilgisayarı bi kaç kez yeniden başlatır ve eski sisteme dönersin.
    Şöyle düşün. Windows 7 programı yüklü ve içine acronis kurdun elindede bi imaj dosyası var ve imajdaki sistem win8 programa imaji gösterip yükle dersen ikinci açılışta karşına windows 8 ile başlayan bilgisayar çıkar.

Şuan windows 8.1 yüklicem.Windows 7 imajını aldıgımda , Windows 8.1 de , Windows 7 imajını yukledıgımde Windows 8.1 silinecek değil mi ?

• quote:

Merhaba,
    Ben aynı ürünü Hi-Level 240 SSD ve 12gb ram ( Kingston KVR16S11 8 GB ) olarak kullanıyorum.

Cihazın upgrade sonrası verilerini merak edenler olursa merak ettikleri konuları ve testleri yaparak paylaşabilirim.
  • quote:

quote:

quote:

Şuan windows 8.1 yüklicem.Windows 7 imajını aldıgımda , Windows 8.1 de , Windows 7 imajını yukledıgımde Windows 8.1 silinecek değil mi ?

Aynen öyle ki
    Şöyle açayım
    Şuan sistemin win 7 ve sen c'diskinin imajının aldın.
    Sonra gidip 8 yükledin ve 8den vazgeçtin aldığın imajı yükliceksin ki yükledin imajı evet 8 tamamen silinir o disk win 7 de neyse o olur.

Eğer win 8in silinmesini istemiyorsan onunda imajını alırsın iki imaj olur arada bi ona bi diğerine geçer durursun.

Bunu genelde internet kafeler ve bilgisayar sınıfı öğretmenleri kullanır neden mi ?

Bir bilgisayara oyunsa oyun programda program yada sistem tercihleri hepsini ayarlarlar sonra disk imajı alıp o imajı istedikleri kadar bilgisayara kurarlar ve bi makinıyı klonlamış olurlar öyle her birine ayrı ayrı ayar yapmazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gorbaçoov

arkadaşlar ben 8 veya 12 gb ramli düşünüyorum, ramleri bunlar kendi takıyolarmış haliyle kutusu açılmış olacak geldiğinde. peki biz bunların iade edilen tamir görmüş bir pc gönderip göndermediğini nerden anlarız

Bende pcdepo dan 12lik aldım hiçbir sorun yok vidaların ucu yıpranmamış falan vs.
    Ki makina açılsa dahi arka kapak tümden açılmıyor ram ve disk için arkada ayrı bi kapak var orayı açıp takıyorlar ki bunun da garanti dışı olma gibi bi ihtimalı yok.
    Yoksa neden her marka için ram falan takıp satmıyorlar ? x550nin böyle bi imkanı var ki yapıyorlar :D
  • quote:

quote:

Bende pcdepo dan 12lik aldım hiçbir sorun yok vidaların ucu yıpranmamış falan vs.
    Ki makina açılsa dahi arka kapak tümden açılmıyor ram ve disk için arkada ayrı bi kapak var orayı açıp takıyorlar ki bunun da garanti dışı olma gibi bi ihtimalı yok.
    Yoksa neden her marka için ram falan takıp satmıyorlar ? x550nin böyle bi imkanı var ki yapıyorlar :D

http://forum.donanimhaber.com/m_99963544/tm.htm şu konuya rast geldimde aklımda şüpe uyandı

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enesgs35

O çok şahane sandığınız GTX 850M kartı aslında çöpten ibaret. Belleği yazılana göre DDR5 değil DDR3 yani masaüstünün R7 240'ı veya GT740'ı gibi birşey. 766p ekran da cabası

Vay be. Demek 740m seviyesinde. Bu demek oluyorki 850m 840m'den bile kötü. Hiç hayatında 850m ve 740m ile oyun denedin mi acaba? Ya da 1650TL'ye gtx850m'den daha iyi bi laptop söylesene bana. O fiyata etrafta 820m'li intel hd graphicsli pc ler kaynıyor.
    http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-850M.107795.0.html

Masaustu ekran karti demis

Aynen, ben de şimdi farkettim. Ama şöyle bi gerçek var. Bu fiyata 850m'den daha iyi kart yok.

Orasi oyle.

Arkadas en bastan mobil ekran karti ile masaustu karti karsilastirarak sacmalamis.Her zaman masaustu ekran kartlari daha guclu olur.Guclu olmasi da normaldir.Essek gibi sogutucuya sahip,mobil ekran kartinin 5 kati guc ceken kartlar bir zahmet hizli calissinlar zaten:)

Masaustu ekran kartlari her zaman icin mobil kartlardan guclu olacaktir.Yoksa hardcore gamer lar pc lere utopik rakamlar dokmez fark olmasa.

MObil kart ile masaüstü ekran kartı gayet de karşılaştırılır. Her zaman masaüstü güçlü olmaz. R7 240 dediğim kart 5" bir telefon boyutunda ve tek slot 3" boyutunda soğutmaya sahiptir ayrıca beş katı değil sadece 40W elektrik çeker. GTX 850M'in DDR5 olanı iyidir ona lafım yok ancak bu kart DDR3 ve performansı düşük bir kart.

Madem bir şey bildiğiniz yok gereksiz karşılık vermeyin.

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu

Alıntıları Göster
    Hocam HDD Caddy'yi taktıktan sonra deneyimlerinizi burda paylaşırsanız çok sevinirim. Ben de takmayı düşünüyorum, klavye kısmını kaldırma kısmı beni de düşündürüyor.

• quote:

quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_99963544/tm.htm şu konuya rast geldimde aklımda şüpe uyandı

Alıntıları Göster
    bi de artık koşulsuz iade diye bişey çıktı. Çevremde,forumda gördüğüm çoğu kişi aldığı leaptoptan memnun kalmadığında değişiyo firmada bunları çöpe atacak değil ya geri paketleyip bize satıyo olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Deleted User

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    video ve film izlersen kısa süreli takılmalar başladı bende. 1 sn gibi sürüyor. her 4-5 dakıkada bir kere.

bunun çözümü nasıl arkadaşlar
  • 
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.