Şimdi Ara

HD7870 GHZ Edition'a R9 270X biosu atılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malum ikisi de aynı kartlar. Ama R serisi mantle'da daha başarılı.

GPU aynı, mimari aynı, donanımı aynı ama BF 4'te R serisi çok daha başarılı. Demek ki donanımda değil de R9 serisindeki komut setinde bitiyor.

Bendeki HD 7870 Ghz Edition ile Mantle'ı açtığımda alakasız bir şekilde takılmaya başlıyor oyun.

Eğer yapılabiliyorsa, HD 7870 Ghz Edition'a R9 270X biosu atmak mümkün müdür?

• Konuyu gordum merak ettim bilgim yok yardimci olamadigim ve kimse cvb yazmadigi icin uzgunum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birazdan konuya hakim biri gelir :_)

• quote:

Orijinalden alıntı: ömr0681

Konuyu gordum merak ettim bilgim yok yardimci olamadigim ve kimse cvb yazmadigi icin uzgunum
    Valla böyle bir olay mümkün olsa herhalde yapan olurdu şimdiye
  • Allahtan ümit kesilmez

• quote:

Orijinalden alıntı: GokhanGulAilesi

Malum ikisi de aynı kartlar. Ama R serisi mantle'da daha başarılı.

GPU aynı, mimari aynı, donanımı aynı ama BF 4'te R serisi çok daha başarılı. Demek ki iş donanımda değil de R9 serisindeki komut setinde bitiyor.

Bendeki HD 7870 Ghz Edition ile Mantle'ı açtığımda alakasız bir şekilde takılmaya başlıyor oyun.

Böyle bir şey var diye biliyorum ama yapan görmedim daha önce hiç forumda bence yabancı forum lara falan bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asr98

quote:

GPU aynı, mimari aynı, donanımı aynı ama BF 4'te R serisi çok daha başarılı. Demek ki iş donanımda değil de R9 serisindeki komut setinde bitiyor.

Böyle bir şey var diye biliyorum ama yapan görmedim daha önce hiç forumda bence yabancı forum lara falan bak

Yani burada en azından yapılıp yapılamayacağını bilen biri kesin vardır =)

• quote:

Orijinalden alıntı: Joya20

quote:

quote:

Yani burada en azından yapılıp yapılamayacağını bilen biri kesin vardır =)

Alıntıları Göster
    ben 7970 modeli 280x'e çevirebiliyorum.. eğer sizin kartınızda aynı seri (7870=270x ise) kartsa olur.. ama nasıl yapılacağınıa bilmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 7 Ağustos 2014; 22:33:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tersol

ben 7970 modeli 280x'e çevirebiliyorum.. eğer sizin kartınızda aynı seri (7870=270x ise) kartsa olur.. ama nasıl yapılacağınıa bilmek lazım.

Hocam aynı, biliyorsunuz madem. Anlatın =)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tersol

Hocam aynı, biliyorsunuz madem. Anlatın =)

Alıntıları Göster
    Arada kaynamasın beyler. Şu konuya bir açıklık getirsek =)
  • quote:

Arada kaynamasın beyler. Şu konuya bir açıklık getirsek =)

Alıntıları Göster
    yapılma ihtimali yüksek de yapmanın size ne getirisi olacak
    bir ara 470 ler mod oluyordu ama onlarda ekstradan 256 mb ram ve işlemci birimi açılıyordu.
    sizin kartta öyle bir durum da yok
    kartı garantilik hale getirebilirsiniz kazara.
    yinede kart sizin tercih sizin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

bir ara 470 ler mod oluyordu ama onlarda ekstradan 256 mb ram ve işlemci birimi açılıyordu.

Hocam, getirisini en üstte yazmıştım.

R serisinde Mantle daha stabil. Her iki kartta aynı olmasına rağmen yalnızca BIOS'ları farklı. İki kartın da GPU kod adı, donanım özellikleri tamamen aynı.

Bu mantıkla HD 7870 Ghz ve R9 270X aynı olduğundan bios mod ile Mantle performansı zannedersem R serisinden farksız olur diye düşünüyorum.

İki kart aynı, fakat Mantle performansları farklı. Demek ki iş komut setinde bitiyor.

E bu komut seti de R serisindeki BIOS'larda var. Bios da yüklenebilir =)

Elbette bu denenmiş bir şey değil. Fakat ben risk alıp yapmak istiyorum. Bu da böyle bir şey düşünen arkadaşlar olursa kendilerine getirileri hakkında bir fikir verebilir.

Konuyla ilgili siz yardımcı olur musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 12 Ağustos 2014; 17:53:44 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

Hocam, getirisini en üstte yazmıştım.

R serisinde Mantle daha stabil. Her iki kartta aynı olmasına rağmen yalnızca BIOS'ları farklı. İki kartın da GPU kod adı, donanım özellikleri tamamen aynı.

Bu mantıkla HD 7870 Ghz ve R9 270X aynı olduğundan bios mod ile Mantle performansı zannedersem R serisinden farksız olur diye düşünüyorum.

İki kart aynı, fakat Mantle performansları farklı. Demek ki iş komut setinde bitiyor.

E bu komut seti de R serisindeki BIOS'larda var. Bios da yüklenebilir =)

Elbette bu denenmiş bir şey değil. Fakat ben risk alıp yapmak istiyorum. Bu da böyle bir şey düşünen arkadaşlar olursa kendilerine getirileri hakkında bir fikir verebilir.

Konuyla ilgili siz yardımcı olur musunuz?

Alıntıları Göster
    ayni pcb yani kart yuzeyi olmasi lazim.voltaj kontrolcusunun belleklerin ayni olmasi lazim yoksa biosu atarsin goruntu gelmez ugrasirsin eski haline getirebilmek icin.ben dedigin kartlarin ayni oldugunu zannetmiyorum sadece cipleri ayni.

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

ayni pcb yani kart yuzeyi olmasi lazim.voltaj kontrolcusunun belleklerin ayni olmasi lazim yoksa biosu atarsin goruntu gelmez ugrasirsin eski haline getirebilmek icin.ben dedigin kartlarin ayni oldugunu zannetmiyorum sadece cipleri ayni.

Anlıyorum. PCB aynı olmayabilir elbette hocam ama her markanın PCB'si farklı değil mi zaten?

Atıyorum Power Color kırmızı ve daha küçük PCB kullanabiliyor iken Sapphire 'in Dual-X modelleri daha büyük PCB'ye sahipler, ayrıca rengi de farklı olabiliyor.

Farklı markalar farklı marka bellekleri de kullanabiliyorlar.

Bu kadar sıkıntı mı yahu?
  • Bence deneme.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panmordeczka

Bence deneme.
    evet o kadar sıkıntı.daha gecenlerde biri denedi makine acilmadi.280x yapiyorum diyenlere bakma asus ve powercolorda sorun olmuyor ayni pcb kullanan modeller var o yuzden yapabiliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

evet o kadar sıkıntı.daha gecenlerde biri denedi makine acilmadi.280x yapiyorum diyenlere bakma asus ve powercolorda sorun olmuyor ayni pcb kullanan modeller var o yuzden yapabiliyorlar.

Alıntıları Göster
    Neyse, sonunda vazgeçirdiniz hocam

Artık Mantle'ın HD7xxx serisinde adam gibi çalışmasını bekleyeceğiz.
  • quote:

Neyse, sonunda vazgeçirdiniz hocam

Artık Mantle'ın HD7xxx serisinde adam gibi çalışmasını bekleyeceğiz.
    aynen vazgeçmen bence isabet olmuş.
  • quote:

quote:

hd7770 ghz edition

HD7870 GHZ Edition'a R9 270X biosu atılabilir mi?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.