Şimdi Ara

Microsoft bizi daha ne kadar oyalayacak sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
1
Favori
2.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bazı arkadaşlar bilirler. iPhone 3Gs'ten beri iOs kullanıcısı iken iPhone 5imi satıp ciddi bir karar alarak Lumia 1520 almışım. Phableti alalı yaklaşık 2 ay oldu. Bu 2 ay büyük bir sabır ile Microsoftu adım adım takip ederek gelişmeleri izledim. Donanımsal yönden bakarsak eleştiriyi asla hak etmeyen bir telefon. Malzeme kalitesi iyi. Şarjı ise müthiş ötesi iyi (iPhone 5imi günde 3-4 defa şarj ederken Lumia 1520 en az 1.5 gün gidiyor). Gel gelelim market işini bir türlü ya beceremiyorlar, ya düşündüğümüz kadar fazla önemsemiyorlar ya da kendilerine dev aynasında bakmayı sürdürüyorlar. Markete gelen şeyler genelde hep eften püften oyunlar programlar. Doğru düzgün olanların ise hepsi ücretli. Microsoft bu konuda kullanıcı memnuniyeti gözeten bir politika izlemiyor. Aksi takdirde BABA oyunları xbox game olarak çıkarırken her oyununa deli dünya paralar istemezdi. Bazı arkadaşlar şu cümleye oldukça sinir oluyor ama lütfen tepki koymadan önce sonuna kadar okuyun. Candy Crush Saga isimli oldukça popüler bir oyun var. Hepimiz biliyoruz zaten. Kimilerimiz için bu oyun olsa ne olmasa ne olabilir. Ama şöyle bir durum var. Başka bir konuda yapımcısı olan King ile bi arkadaşımız iletişime geçmişti. Verilen cevap şok edici türdendi. Koskoca şirkette sadece 1 personel Windows Phone ekosistemi için görevlendirilmiş. Microsoft ise bu konuda ne bastırıyor ne de teşvik edici bir hamle yapıyor. Microsoft istese belli başlı tüm yazılım firmalarına şöyle birşey diyebilir. Projelerinize göre 5-10-20 personel alın. 2 yıl boyunca ben finanse edeceğim. Bu sayede tüm yazılım ve oyunlar diğer ekosistemler ile eşzamanlı ya da ufak gecikmeler ile bizlere de sunulabilir. Ama microsoft bu konuda kulak tıkayıcı konumda kalıyor ne yazık ki.

Öte yandan telefonumu ilk aldığımda sizlerin de bildiği bir sürü eksiği olan Windows Phone 8 işletim sistemi vardı. Ardından 8.1 beta yayınlandı. Yükledim. Eksiklerin çoğu kapanmış, güzel olmuş demeyeceğim. Hala dns tanımlayamadığım eksik bir işletim sistemi var karşımda. iOs ve Android beraber büyüyüp geliştiler zaten. Dolayısıyla onların eksiklerinin olduğu dönemde zaten yüksek pazar payı olan herşeyi tam bir ekosistem yoktu ortada. Ama microsoft yılların tecrübesi olmasına karşın bize hala eksikleri olan bir işletim sistemini hiç yüzü kızarmadan sunabiliyor. Ben iOs kullanırken tüm ihtiyaçlarımı giderebiliyordum. Her gün markete ücretsiz ve eksiksiz mükemmel oyun ve programlar geliyordu. İşletim sistemi zaten hemen hemen her ihtiyacı karşılayacak cinstendi. Microsoft stabilite sunarak beni kazandı. Benim gibi yüzbinlerce insanı da kazandı. Gittik hepimiz Lumia, Htc vs Windows Phone ekosisteminde olan cihazlar satın aldık. Umutla, sabırla bekledik. Peki şimdi sormak istiyorum. Stabilite ve daha kaliteli donanım vaadiyle bizleri kazanmayı başaran Microsoft sizce bizi elinde tutmak için ne yapıyor? Bana sorarsanız hiçbirşey. Aylar geçti hala sosyal ağ yazılımları problemli. CIA (telefon numarasından kişi sorgulama yazılımı) hala yok mesela! Nereye kadar daha windows phone diyeceğiz merak ediyorum. O yerin dibine soktuğum asla elime almam dediğim android cihazlar bile gözüme güzel görünmeye başladı. İşletim sistemi sorunlu, stabilite facia, rehbere girersin 30 sn bekletir. Ama en azından yapmak istediğini ya sabır çekerek de olsa yaparsın. Bizimkiler stabil tıkır tıkır çalışıyor. Ama yapamıyorsun. Gerçek anlamda soğumaya başladım ben artık windows phonedan.

• Kesinlikle cümlesi cümlesine, kelimesi kelimesine haklısın. Ama fan boylar bunu görmez. Sabrettim sabrettim ama yok. 8.1 geldi hala sorunlu. Market cidden boş. Uygulamanın sadece olması yetmez. Düzgün çalışmıyor veya işlevsizler. MS da gereken önemi göstermiyor donanımla kandırmaya çalışıyor. Zamanla her şey geleceği için o zamana kadar bekliyor. Ama emin olsun insan kaybedecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi valla rehber 5 saniyede açılsın ama şu uygulamalar adam akıllı çalışsın nefret ediyorum. Messenger güncelleme aldı iyice yavaşladı. Messenger listesindemdeki bi kişiyi açıyorum 5-10 saniye sürüyor açılması. Aynı şekilde arka planda çalışıyor gözüken uygulamayı açtığımda "Sürdürülüyor..." yazısı çıkıyor. Çoklu görev falan yok bu telefonlarda kimse kendini kandırmasın.
  • Telefonda bi numara yokki kassın.uygulama yok oyun yok.520 kullanan biri olarak gm planet android telefonumu mumla arıyorum.artık kimseye önermiyorum wp8,zaten microsft un neyi duzgunki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Komi

Kesinlikle cümlesi cümlesine, kelimesi kelimesine haklısın. Ama fan boylar bunu görmez. Sabrettim sabrettim ama yok. 8.1 geldi hala sorunlu. Market cidden boş. Uygulamanın sadece olması yetmez. Düzgün çalışmıyor veya işlevsizler. MS da gereken önemi göstermiyor donanımla kandırmaya çalışıyor. Zamanla her şey geleceği için o zamana kadar bekliyor. Ama emin olsun insan kaybedecek.

Evet haklısınız ama 8.1 beta sorunları görmen ve göndermek için yayınladılar kararlı sürümünde her şey ortaya çıkar markette öyle fazla bişe yok ama çoğu uygulama yine de stabil çalışıyor diğerlerine göre görselleri şahsen çok güzel kamerayı açıp foto çekip kapatmam en fazla 3 saniye sürüyor bunu yapabilen hangi cihaz var ki ? Şimdi diyeceksiniz telefon kameradan ibaret değil ama burada anlatmak istediğim bu hızda yapılan Bi işlemi başka sistem yapamaz ama yinede gerçekten fazla eksiği var ...

• quote:

Orijinalden alıntı: mudeb

Abi valla rehber 5 saniyede açılsın ama şu uygulamalar adam akıllı çalışsın nefret ediyorum. Messenger güncelleme aldı iyice yavaşladı. Messenger listesindemdeki bi kişiyi açıyorum 5-10 saniye sürüyor açılması. Aynı şekilde arka planda çalışıyor gözüken uygulamayı açtığımda "Sürdürülüyor..." yazısı çıkıyor. Çoklu görev falan yok bu telefonlarda kimse kendini kandırmasın.

Facebook messengera bir şey olmuş. Yazıyorum 2 saate anca atıyor cevap. Cidden bu Windows Phone kullanılmaz. Lütfen almayın arkadaşlar yazıktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Telvis

quote:

Kesinlikle cümlesi cümlesine, kelimesi kelimesine haklısın. Ama fan boylar bunu görmez. Sabrettim sabrettim ama yok. 8.1 geldi hala sorunlu. Market cidden boş. Uygulamanın sadece olması yetmez. Düzgün çalışmıyor veya işlevsizler. MS da gereken önemi göstermiyor donanımla kandırmaya çalışıyor. Zamanla her şey geleceği için o zamana kadar bekliyor. Ama emin olsun insan kaybedecek.

Evet haklısınız ama 8.1 beta sorunları görmen ve göndermek için yayınladılar kararlı sürümünde her şey ortaya çıkar markette öyle fazla bişe yok ama çoğu uygulama yine de stabil çalışıyor diğerlerine göre görselleri şahsen çok güzel kamerayı açıp foto çekip kapatmam en fazla 3 saniye sürüyor bunu yapabilen hangi cihaz var ki ? Şimdi diyeceksiniz telefon kameradan ibaret değil ama burada anlatmak istediğim bu hızda yapılan Bi işlemi başka sistem yapamaz ama yinede gerçekten fazla eksiği var ...

Kamera konusunda çok başarısız bence. İphone'da kamerayı açıp çekmek 1 saniye. Üstüne bir de çoklu çekimi daha kolay. Bizim ki odaklayıp çekeseye kadar... Kısacası iPhone yendi. Uygulamalara da stabil demeyin cidden. Forsquare kötü. Whatsapp hala yavaş çalışıyor, snap chatimiz yok, facebook'u saymayayım bile.

Bir de uygulama tasarımları iğrenç. Sürekli siyah üstüne kocaman beyaz yazılar var. Kendimi dos altında çalışıyormuş gibi hissediyorum. Telefonun ısınması da cabası.

Not: Sadece yukarıdaki uygulamalar değil kötü çalışan, neredeyse hepsi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu pc ne kadar eder ?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Söylediklerine katılmakla beraber 7-8 yıllık telefonlardaki müzik çalar bu telefonlarda yok.İleri geri alamazsın, ekolayzır desen yok.Windows tabanlı bir işletim sistemine yılların Media Player'ını aktarmak ne kadar zor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RobZombie92

Söylediklerine katılmakla beraber 7-8 yıllık telefonlardaki müzik çalar bu telefonlarda yok.İleri geri alamazsın, ekolayzır desen yok.Windows tabanlı bir işletim sistemine yılların Media Player'ını aktarmak ne kadar zor olabilir.

İleri geri sarma geldi. Ekolayzer da var? Ben de tepki gösteriyorum ama yanlış da aktarmamak lazım.

• İyi de kararlı sürüm gelse ne olacak. Herkesin ihtiyacına cevap verebilecek kadar eksiksiz değil! Kendimden yola çıkarak dns sıkıntısını dile getirdim. Bir başkası için farklı birşeyler eksik. Sonuç olarak microsoft yılların işletim sistemi tecrübesine sahip bir firma olmasına rağmen eksikleri olan bir işletim sistemi yayınlıyorsa ben bu işte artık artniyet aramaya başlarım. Bence office ve exchange + one drive ile iş dünyası işin kaliteli çalışma ortamı sunup geri kalanı önemsemeyecek. Yani blackberrynin açığını kapatacaklar. Ama ötesi olmaz bence bu saatten sonra. Çünkü uygulama geliştiricilerde hala tık yok. Kamerası da öyle aman aman bişey değil. Tamam çok fazla parametreyle oynama imkanı sağlıyor. Gece çekimi manuel yapınca güzel oluyor. Ama arkadaş telefon çöp olduktan sonra o paraya slr makina alır bin kat güzelini çekerim ben.
  • İleri geri sarma hala tuş ile. Diğer ekosistemlerde olduğu gibi pratik bir ileri geri sarma olayı yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RobZombie92

Söylediklerine katılmakla beraber 7-8 yıllık telefonlardaki müzik çalar bu telefonlarda yok.İleri geri alamazsın, ekolayzır desen yok.Windows tabanlı bir işletim sistemine yılların Media Player'ını aktarmak ne kadar zor olabilir.

İleri geri sarma geldi. Ekolayzer da var? Ben de tepki gösteriyorum ama yanlış da aktarmamak lazım.

8 sürümünde var mı?Telefonu alalı üç gün oldu ayarları karıştırmama rağmen bu özellikleri bulamamıştım.
  • Guncellemek için whatsapp ı haftalarca kaldıran zihniyetten bu kadar olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Telvis

quote:

Kamera konusunda çok başarısız bence. İphone'da kamerayı açıp çekmek 1 saniye. Üstüne bir de çoklu çekimi daha kolay. Bizim ki odaklayıp çekeseye kadar... Kısacası iPhone yendi. Uygulamalara da stabil demeyin cidden. Forsquare kötü. Whatsapp hala yavaş çalışıyor, snap chatimiz yok, facebook'u saymayayım bile.

Bir de uygulama tasarımları iğrenç. Sürekli siyah üstüne kocaman beyaz yazılar var. Kendimi dos altında çalışıyormuş gibi hissediyorum. Telefonun ısınması da cabası.

Not: Sadece yukarıdaki uygulamalar değil kötü çalışan, neredeyse hepsi.

İphone odaklama yapmadan çekiyor hızlı olarak buda fotoğrafların kotu görünmesine neden oluyor, fotoğraf konusunda lumiaların eline su dökemezler (1020-1520) şimdilik uygulama konusunda arkadaşta s3 var neredeyse aynı uygulamaları kullanıyoruz açık ara önde benim telefon hız konusunda Facebook uygulamasını ben beğendim siz beğenmeyebilirsiniz siyah üstüne beyazıda beğeniyorum evet yüksek karşıtlıkta kullanıyorum genellikle de ...
    Burada fanboylukta yapmıyorum 1150 Tl para vermişim yani onuda yerden yere vurmam yeri geldiğinde savunurum...
    zırt pırt uygulama durdu hatası yok rehberin 3-5 saniyede açılma derdi yok görselleri bana göre çok güzel

• Doğru düzgün çalışan uygulama neredeyse yok. Mixradiodan kendi müziklerimizi dinlemek bile sıkıntılı. Bariz yavaş. Dediğim gibi keşke rehbere girmek sorun olsaydı da uygulamalar düzgün çalışsaydı. Ha bi de dediğin çok doğru uygulama tasarımları cidden sinir bozucu. Siyah arkaplan üzerine inşa ediyorlar, içkarartıcı...
  • Profilinizden anladığım kadarı ile HTC sahibisiniz ve HTC için bir ekolayzır yok bildiğim kadarı ile.

8.0 sürümünde evet şarkıları ileri sarmak için tuş kullanmaktasınız 8.1 ile bu değişmekte.

Son olarak Windows Phone'un en iyi hali büyük olasılık ile Threshold güncellemesi sağlanacak. Şuanda hala birçok eksiği var sistemin en basitinden biz 4.5" ekranda 4 kısayol atayabilirken 4" ayfonda 5 tane kısayol atanıyor. Önemsiz bir şey gibi gelsede kulağa pratikte çok fazla avantajı oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MR. H

Profilinizden anladığım kadarı ile HTC sahibisiniz ve HTC için bir ekolayzır yok bildiğim kadarı ile.

8.0 sürümünde evet şarkıları ileri sarmak için tuş kullanmaktasınız 8.1 ile bu değişmekte.

Son olarak Windows Phone'un en iyi hali büyük olasılık ile Threshold güncellemesi sağlanacak. Şuanda hala birçok eksiği var sistemin en basitinden biz 4.5" ekranda 4 kısayol atayabilirken 4" ayfonda 5 tane kısayol atanıyor. Önemsiz bir şey gibi gelsede kulağa pratikte çok fazla avantajı oluyor.

Htc 8x kullanıyorum, yardımınız için teşekkürler.
  • Bana kalırsa Nokia'yı boşuna satın almadılar.İşletim sistemindeki eksikliklere bakarak platformun geleceğine kısır gözüyle bakılmamalı, bana kalırsa bu eksiklikler daha yolun başında ve iyi bir geleceği olan işletim sisteminin işaretçileridir. 8.1 kararlı sürüm beklenmeli mutlaka uygulama kalitesi artacaktır.Ayrıca kamera ve pil konusunda bence lumialar çok önde.

• quote:

Orijinalden alıntı: MR. H

Profilinizden anladığım kadarı ile HTC sahibisiniz ve HTC için bir ekolayzır yok bildiğim kadarı ile.

Threshold güncellemesi Windows Phone 9 mu oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: criptex

İleri geri sarma hala tuş ile. Diğer ekosistemlerde olduğu gibi pratik bir ileri geri sarma olayı yok.

O geldi hocam sonunda yani sonunda. 6 aydır wp kullanıyorum sonunda adam gibi yorum yapan fanboy olmayan insanlar gelmiş. Hadi siz 1 gb ramliler yine iyisiniz 512 mb ramli telefon modern combat 4 'ü bile akıcı oynatırken subway surfers bile resmii olarak gelmiyor bunun açıklaması olamaz. Satsak %50 zarar neredeyse.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.