Şimdi Ara

Ölçüleri Çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • </tr>
    <td><font face="Verdana,Tahoma,Arial" size="2" color="Green"><b>Ölçü(<font face="Verdana,Tahoma,Arial" size="2" color="red"><b>2</b></font>):</b></font></td>
    <td><font face="Verdana,Tahoma,Arial" size="2" color="#2A54D4"><b><?php echo $_POST ['olcu2']?></b></font></td>
    </table>

Bu kodu insanlar ne girdiklerini görsünler diye yazdım. Kodu biraz incelerseniz post methodu ile ilk sayfadan veri aldığımı görebilirsiniz. Fakat takıldığım nokta şu
    mesala ben şöyle bir değişken yazdığımda kabul etmiyor (okudum öğrendim hatalı olduğumu farkettim)
    //Değerlerimiz
    $a="<?php echo $_POST['olcu1'] ?>"
    $b="<?php echo $_POST['olcu2']?>"
    //İşlemlerimiz
    Denediğim 1. Yöntem
    $desimetre=($a/10);
    Denediğim 2.Yöntem
    $desimetre="<?php echo $_POST['olcu1']?> / 10"
    Ben bu yöntemi(leri) kullanarak yapabileceğimi sanıyordum ama olmadı...(Değişkenler)
    Bunu başka yollardan nasıl yapabilirim ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
    Merhaba;
    Ben PHP yi yeni yeni öğrenmeye başlayan biriyim ve bir ölçü çevirici projem var.
    Projeyi hayata geçirmeye bugün başladım fazla karmaşık değil. veritabanıda kullanmak istemiyorum.(daha tam anlamıyla öğrenemedim) projenin giriş sayfasını yaptım post methodu ile veri gönderiyorum diğer sayfa ise işlemleri yapıyor. giriş sayfası şu an bitti fakat işlemleri yapan sayfada tıkandım

<table border="0" align="center">
    <tr>
    <td><font face="Verdana,Tahoma,Arial" size="2" color="Green"><b>Ölçü(<font face="Verdana,Tahoma,Arial" size="2" color="red"><b>1</b></font>):</b></font></td>
    echo $_POST ['olcu1']?>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettunc -- 5 Eylül 2006; 17:55:06 >

• 4 günde php temel bilgilerini öğrendim sayılır ve bugün çok iyi öğrendiğim formdan bilgi gönderme ve matematiksel işlemlerde iyi olduğumu gördüm. ve bunu daha iyi hale getirmek ve aklımda kalmasını sağlamak için bir çalışma yapmaya karar verdim. ve meetre adını verdiğim cevirmeni kodlamaya başladım fakat değişken işimi bozdu sizce başka yolu varmı ?

işlem de :

$desimetre=$a/10;
    fakat bunu $a=$_POST[olcu1]; şeklinde yazdığımda bana hata verdi.
    $a="$_POST[olcu1]"; şeklinde yaptığımda ise hata vermedi.
    Neyse hata olursa sizi bilgilendiririmteşekkürler...
    EDIT: kodu biraz daha değiştirdim çalıştı teşekkür ederim tekrar...

NASIL YAPTIM ?
    $a="$_POST[olcu1]";
    $b="$_POST[olcu2]";
    $c="10";
    $desimetre = ($a / $c);
    print("$desimetre");

anlamadığım şu ; $desimetre = ($a / 10); yazdığımda çalışmadı, fakat bu kodu $desimetre = ($a / $c); yapınca çalışdı

EDIT:
    Çok soru sordum özür dilerim fakat bu kezde şunu yapamadım...
    Mesela ben bunu santimetreye çevirmek istedim fakat;
    $santimetre = ($a / $rakam); bu şekilde istediğimi alamam...
    $santimetre = ($a / $rakam /$rakam); bu şekilde yapınca 1 çıktığını gördüm ve matematiksel bir yanlış yaptığımı farkettim özür dilerim...metreyi desimetreye çevirirken çarpılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettunc -- 5 Eylül 2006; 22:39:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geniş omuz nasıl anlaşılır?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.