Şimdi Ara

Felsefe ye başlangıç ve devam kitap önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hep felsefe okumak istedim ama şartlar gereği Elektronik Mühendisliği okuyorum ve 2. sınıftayım bırakma şansım malesef yok.

Gerçek anlamda Felsefeyi Lisans düzeyinde öğrenmek, tartışmak, kendi kendime düşünmek istiyorum. İlk olarak nerden başlamalıyım ve sırasıyla hangi kitapları okumalıyım. Felsefe okuyan arkadaş varsa lütfen yardım etsin.

• Bende meraklı idim ama zor felsefe.

Felsefenin başlangıç ilkeleri ve felsefenin temel ilkeleri kitapları var. Basit düzeyde anlatılmış ama tüm felsefe değil de daha çok materyalizm ve idealizm üzerine anlatılmış.

Yazar George Politzer

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisede Sokratesin savunmasını okuduğumu hatırlıyorum. Fundamental olarak teme Felsefe yi bilirsem felsefenin hangi alanına yoğunlaşacağımada daha rahat karar verir gibiyim.

Ama etik ve ahlak konuları çok iligimi çekiyor. Ayrıca toplum, halk ile alakalı felsefe de çok hoş. Tam mantıklı ve doğru bi cümle kuramadım ama umarım anlamışsındır. Cevabın için teşekkürler. Umarım yardım eden başkalarıda çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sofiman -- 24 Şubat 2014; 23:44:30 >
  • Aslında felsefe için düşünmen yeterlidir.Bunun için kitaba elbet ihtiyaç vardır.Ama zaten düşündükçe o düşünürlerin düşüncelerine yaklaştığını fark ediyorsun.

Güneş Ülkesi-Campanella
    Platon-Devlet
    Ütopya-Thomas
  • erdemfb12 kullanıcısına yanıt
    cevabın için teşekkür ederim öncelikle.

Bu söylediğin kitaplar fundamental nitelikteki kitaplar mıdır. Birde birkaç yerde okuduğum kadarıyla temel kavramlar ve felsefeye giriş baabında "sofinin dünyası" nın iyi bir başlangıç olacağını söylüyorlar. Sizce ?

ve son olarak yazdığınız 3 kitap felsefenin hangi alanlarına giriyor. Kusura bakmayın soruyla daraltıyorum sizi ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sofiman

cevabın için teşekkür ederim öncelikle.

Bu söylediğin kitaplar fundamental nitelikteki kitaplar mıdır. Birde birkaç yerde okuduğum kadarıyla temel kavramlar ve felsefeye giriş baabında "sofinin dünyası" nın iyi bir başlangıç olacağını söylüyorlar. Sizce ?

ve son olarak yazdığınız 3 kitap felsefenin hangi alanlarına giriyor. Kusura bakmayın soruyla daraltıyorum sizi ama

Biraz siyasi tarafına giriyor bu kitaplar aslında.Okuduğum bölüm bu olunca.Sofinin Dünyası iyi bir başlangıçtır
  • Sofie'nin Dünyası' ndan başlayabilirsin. Felsefe tarihini ve filozofları özetleyen güzel bir kugu ile harmanlanmış sürükleyici bir kitaptır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    e- kitap için yardım
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ynal kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Bugün Üniversitenin kütüphanesine gideceğim. Sanırım vardır
  • sofie nin dünyası başlangıc için uygun
  • Ahmet Cevizci - Felsefenin Tarihi
    Platon - Devlet
    Platon - Diyaloglar (Remzi kitabevi'nden basılmış kitapta Sokrat'ın Savunması da vardır.)
    Veysel Atayman - Devlet'e Giriş
    Veysel Atayman - Etik
    T. More - Ütopya
    Hegel - Seçme Parçalar (Onur Yayınları)
    Macit Gökberk - Felsefe Tarihi
    Server Tanilli - Yaratıcı Aklın Sentezi

A.Cevizci'nin kitabından ilerlerken gördüğün yazarların kitaplarını okumaya başlarsın.

ayrıca göz atabilirsin ,http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=86354694

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artizt -- 25 Şubat 2014; 17:57:09 >
  • Eric Hoffer - Kesin İnançlılar
  • Artizt kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kitaplardan hangisi veya hangileri "felsefe temellerimi" oluşturur. Önce kalburüstü bir bilgi edinip daha sonra bahsettiğim felsefenin alt dallarına yoğunlaşmak istiyorumda. Size göre nasıl bir yol haritası izlemem lazım
  • quote:

Hocam bu kitaplardan hangisi veya hangileri "felsefe temellerimi" oluşturur. Önce kalburüstü bir bilgi edinip daha sonra bahsettiğim felsefenin alt dallarına yoğunlaşmak istiyorumda. Size göre nasıl bir yol haritası izlemem lazım

temel oluşturucaksan ahmet cevizci'nin kitaplarını alıcaksın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sofie'nin Dünyası
  • albert camus - yabancı

ahlak, etik, ve toplum demişsin. çok uygun yazdığım kitap, hem de basic level ve 100 sayfacık.
    en sevdiğim kitaptır kendisi o ayrı.
  • quantumfluctuations Q kullanıcısına yanıt
    Keşke 1 hafta önce mesaj atsaydınız. Birkaç kitap aldım da
  • otomatik portakal ve sofie'nin dünyası uygun ayrıca kafka- aforizmalar ve dönüşüm, montaigne - denemeleri de okuyabilirsn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Keşke 1 hafta önce mesaj atsaydınız. Birkaç kitap aldım da

dediğim kitabı al ama. en fazla 12 lira birşeydir. okuması da 2 saat alır taş çatlasa.
    masterpiece bir eser. okunmalı yani.
  • Alain De Botton - Felsefenin Tesellisi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.