Şimdi Ara

identity filmini izleyip anlayan var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
15.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • identity filmini izleyip anlayan var mı

2003 yapımı identity filmi

http://www.turkcealtyazi.org/mov/0309698/identity.html

çok sürpriz bir sonla bitiyor ama gerçekten çorba gibi bir film ben filmle ilgili birçok sitede sözlukte (eksisozluk uludagsozluk) okuma yaptım herkes farklı yorumlar yazmış mesela biri bunları yazmış

birincisi o şişman kel adam kaçının kişiliğine girdi. en önemlisi de bu.
    ikincisi o sarışın madem öldü neden hiç bir parçası bulunamadı veya ölmedi de neden göstermediler.
    üçüncüsü o piç nasıl geldi o portakal bahçesine.
    dördüncüsü hangisi şizofren

açıkçası maalesef bende filmi anlamadım cinayetleri çocuk mu işledi şişman adam mı işledi çocuk işlediyse şişman adam kim çocukla şişman adam aynı kişi ise çocuk portakal bahçesinde kadını öldürürken şişman adam kendisini hastaneye götüren araçtaki doktoru nasıl boğdu eğer şişman adam ve çocuk aynı kişi ise aynı anda farklı yerlerde olamazlar şişman adam çocuğun büyümüş hali mi ayrıca john cusack şişman adam mı yaşlandığı veya ilaç aldığı için mi şişmanlamış ve saçları dökülmüş film gerçekten çok karışık şizofreni reenkarnasyon bir de motelin kızılderililerin susuzluktan öldüğü yerli mezarlığı yanında olması hepsi karman çorman sanırım bu filmin net bir açıklaması yok ve herkes kendine göre yorum yapıyor yinede bu filmi anlayan ya da anladığını sanan biri basit bir dille anladığını anlatırsa ve özellikle sorduğum sorulara cevap yazarsa çok sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kimlik Filminin Gizemli Sonu: Yorumlar ve Katilin Kimliği

"Kimlik" filmi, izleyicilerde kalıcı bir etki bırakarak sürükleyici olay örgüsü ve şaşırtıcı sonuyla öne çıkan bir gerilim başyapıtıdır. Pek çok izleyici, filmin sonunun kafalarını karıştırdığını dile getirirken, bazıları da filmin gizemli doğasını övmüştür.

Filmin sonu, birden fazla kişiliğe sahip olduğu ortaya çıkan Malcom Rivers adlı bir karakterin, gerçekte bir seri katil olduğunu ortaya koymaktadır. Ancak, filmin son sahnesi, Malcom'un hapishanede başka bir kişiliğine dönüştüğünü ve gerçek katilin hâlâ serbest olabileceğini ima eder.

Bu belirsiz son, izleyiciler arasında hararetli tartışmalara yol açmıştır. Bazıları, filmin gerçek katilin kimliğini açıkça belirtmediği için hayal kırıklığına uğramıştır, ancak diğerleri, bu belirsizliğin filmin temasını güçlendirdiğini ve izleyenlere kendi yorumlarını yapma fırsatı verdiğini düşünmektedir.

Kimlik filmi, kimliğin karmaşıklığını ve insanların farklı maskeler takarak gerçek doğalarını gizleyebileceklerini araştırıyor. Filmin sonunda, katilin kimliğinin belirsiz bırakılması, bu temayı daha da vurgular ve izleyicileri kendi varlıklarının doğası üzerinde düşünmeye davet eder.

Anahtar Kelimeler:

• Kimlik filmi
    • Kimlik yorumları
    • Kimlik filmi sonu
    • Kimlik filminin sonunu anlamadım
    • Identity yorum
    • Kimlik filmi katil kim
    • Identity katil kim
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • o filmde sadece bir kişi var o da hasta olan kişi diğer hepsi onun hayalinde yarattığı karakterler.. aslında öyle bi film yok herşeyi kendi kafasında canlandırıyor adam.. çocukta oluyor kadında.. o yüzden ölen kişilerden hiç bir parca bulunmuyor.. bir nevi şizofren bi adamın hikayesi yada kişilik bölünmesi hastalığın adını tam bilmiyorum.
  • Zamaninda cok etkilemisti bu film beni.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Zamaninda cok etkilemisti bu film beni.
    Herkes farklı yorumluyorsa demek ki film hedefine ulaşmış...
    Oradaki kel adam her şeyi kafasında canlandırıyordu.Bölünmüş olan on kişiliği var ve orada doktorlar savcıya adamın psikolojik rahatsız olduğunu anlatıyorlardı.Onlar konuştukçada sanırım kendine geliyordu geldikçede kişilikleri ölüyordu(filmi izleyeli çok uzun zaman oldu ama hatırladığım kadarıyla bu veya buna benzer bir şeydi).Gene yanlış hatırlamıyorsam adamın on farklı kişiliği vardı ve bu kişiliklerinden yalnızca birisi katildi.Oradaki insanlar toplanıp hangi kişiliğinin katil olduğunu bulmaya çalışıyorlardı diye hatırlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FABA16B0B

Oradaki kel adam her şeyi kafasında canlandırıyordu.Bölünmüş olan on kişiliği var ve orada doktorlar savcıya adamın psikolojik rahatsız olduğunu anlatıyorlardı.Onlar konuştukçada sanırım kendine geliyordu geldikçede kişilikleri ölüyordu(filmi izleyeli çok uzun zaman oldu ama hatırladığım kadarıyla bu veya buna benzer bir şeydi).Gene yanlış hatırlamıyorsam adamın on farklı kişiliği vardı ve bu kişiliklerinden yalnızca birisi katildi.Oradaki insanlar toplanıp hangi kişiliğinin katil olduğunu bulmaya çalışıyorlardı diye hatırlıyorum.

Alıntıları Göster
    Çok etkileyici filmdi, bence sen bir senaryoyu okumalısın

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyfriend712

Ben de böyle hatırlıyorum, izlerken etkilenmiştim başarılı idi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AbesLang

quote:

Orijinalden alıntı: crazyfriend712

Ben de böyle hatırlıyorum, izlerken etkilenmiştim başarılı idi.

Alıntıları Göster
    tipik şizofren filmi neyini anlamadın..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cidden de anlaşılmayacak bir şey yoktu. Normal bir filmdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: David Attenborough

Cidden de anlaşılmayacak bir şey yoktu. Normal bir filmdi.
    O kel adam şizofreni hastası ve kafasında 5-6 tane karakter yaratmış. Belli aralıklarla iyileşme testi yapıyorlar buna ve o sırada işte iyileştiği her adımda yarattığı karakterler birer birer ölüyor. En son 1 karakter kalıyor ama onun gerçekliğini kavrayamayıp öldüremiyor ve iyileşemiyor. Aklımda böyle kalmış yanlışlıklar olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murselsevim

O kel adam şizofreni hastası ve kafasında 5-6 tane karakter yaratmış. Belli aralıklarla iyileşme testi yapıyorlar buna ve o sırada işte iyileştiği her adımda yarattığı karakterler birer birer ölüyor. En son 1 karakter kalıyor ama onun gerçekliğini kavrayamayıp öldüremiyor ve iyileşemiyor. Aklımda böyle kalmış yanlışlıklar olabilir.

Alıntıları Göster
    Güzel bir film senelerdir arşivimde saklarım. Adından da belli anlamayacak bir şey yok kimlik bunalımı yaşayan şizofren bir adamın gerilim dolu hikayesi...

• quote:

Orijinalden alıntı: erol.star

Güzel bir film senelerdir arşivimde saklarım. Adından da belli anlamayacak bir şey yok kimlik bunalımı yaşayan şizofren bir adamın gerilim dolu hikayesi...

Alıntıları Göster
    Yani o olayların hiçbiri gerçek değil mi?değilse polis neden o adamı sorguluyor?
  • quote:

Aynen katılıyorum güzel bir film.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:: Death ::.

quote:

Aynen katılıyorum güzel bir film.

Alıntıları Göster
    moteldeki tüm kişiler şişman kel adamın zihnindeki kişilikler..yani aslında hiçbiri yok..şişman kel adam kişilik parçalanması yaşıyor ve moteldeki tüm mücadele onun kişiliklerinin üstün gelebilme mücadelesi..sondaki çocuk onun gerçek kötülüğü çıkıyor ve iyiliğini yani kadını öldürüyor..bu sıradada kötülük yani çocuk kazandığı için ambulanstan kaçacak..bu kadar..

çok sevmiştim ben o filmi. buradan sonrası spoiler:

şişman adamda çoklu kişilik var. içlerinden birinin katil olduğu tahmin ediliyor (biliniyor). hangisi olduğunu çözmeye çalışıyorlar. o filmde gördüğün tüm karakterler adamın kişiliklerinden biri aslında (gerçek değiller yani). hangisinin katil olduğunu bulmaya çalışıyor doktorlar. tam katil olan (olduğu sanılan aslında) öldü derken, arada kaynayan o küçük çocuğun asıl katil kişilik olduğu ortaya çıkıyor. e tabii yaşayan tek kişilik de o kaldığı için adamın kendisi de katil oluyor (sayılıyor) en sonda.

bu arada gerçek cinayetler de söz konusu tabii şişman adamın gerçek hayatta işlediği. amaç da bu cinayetleri işleten kişiliği bulmak zaten en başta. yoksa adam idam edilecek. doktorlarsa adamın psikolojik olarak sağlıklı olmadığını iddia etmekte.

aslında film oldukça basit.

o kişilerin hiçbiri gerçek değil. adamın çoklu kişilik bozukluğu var. bütün herşey bizim elemanın kafasında gerçekleşiyor. o yüzden zaten hepsinin doğum tarihi aynı (ya da öyle birşeydi tam hatırlayamadım) kendi kişilikleri birbirleriyle çarpışıyor. sonuçta katil olan kişilik - yani çocuk - kalıyor bir tek.

zaten filmin adı o yüzden identity, eleman kimlik bunalımı yaşıyor. öyle kafa karıştıracak, farklı yorumlanacak bir kısmı yok bence filmin.

• quote:

Orijinalden alıntı: komiserkolumbo

moteldeki tüm kişiler şişman kel adamın zihnindeki kişilikler..yani aslında hiçbiri yok..şişman kel adam kişilik parçalanması yaşıyor ve moteldeki tüm mücadele onun kişiliklerinin üstün gelebilme mücadelesi..sondaki çocuk onun gerçek kötülüğü çıkıyor ve iyiliğini yani kadını öldürüyor..bu sıradada kötülük yani çocuk kazandığı için ambulanstan kaçacak..bu kadar..

çok sevmiştim ben o filmi. buradan sonrası spoiler:

şişman adamda çoklu kişilik var. içlerinden birinin katil olduğu tahmin ediliyor (biliniyor). hangisi olduğunu çözmeye çalışıyorlar. o filmde gördüğün tüm karakterler adamın kişiliklerinden biri aslında (gerçek değiller yani). hangisinin katil olduğunu bulmaya çalışıyor doktorlar. tam katil olan (olduğu sanılan aslında) öldü derken, arada kaynayan o küçük çocuğun asıl katil kişilik olduğu ortaya çıkıyor. e tabii yaşayan tek kişilik de o kaldığı için adamın kendisi de katil oluyor (sayılıyor) en sonda.

bu arada gerçek cinayetler de söz konusu tabii şişman adamın gerçek hayatta işlediği. amaç da bu cinayetleri işleten kişiliği bulmak zaten en başta. yoksa adam idam edilecek. doktorlarsa adamın psikolojik olarak sağlıklı olmadığını iddia etmekte.

aslında film oldukça basit.

o kişilerin hiçbiri gerçek değil. adamın çoklu kişilik bozukluğu var. bütün herşey bizim elemanın kafasında gerçekleşiyor. o yüzden zaten hepsinin doğum tarihi aynı (ya da öyle birşeydi tam hatırlayamadım) kendi kişilikleri birbirleriyle çarpışıyor. sonuçta katil olan kişilik - yani çocuk - kalıyor bir tek.

zaten filmin adı o yüzden identity, eleman kimlik bunalımı yaşıyor. öyle kafa karıştıracak, farklı yorumlanacak bir kısmı yok bence filmin.

Alıntıları Göster
    Gayet güzel filmdi.
    Kişilik bölünmesi yaşayan adamın kafasında yarattığı karakterler ve olaylardı izlediklerimiz.
    Bu filmi izlemeden beklentimi düşük tutmuştum ama beklediğimden iyi çıktı diyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alberto Ascari

Gayet güzel filmdi.
    Kişilik bölünmesi yaşayan adamın kafasında yarattığı karakterler ve olaylardı izlediklerimiz.
    Bu filmi izlemeden beklentimi düşük tutmuştum ama beklediğimden iyi çıktı diyebilirim.

Alıntıları Göster
    Sözlüklerde herkesin farklı yorumlar yapması çok ilginç. Çünkü film bir şeyi anlatıyor. O da çoklu kişilik bozukluğu (hastalığın adı bu olmayabilir de) yaşayan bir hastanın kafasında yaşadıkları. İzlediklerimiz gerçekten olmuyor yani.

• Polis niye adamı sorguluyor öyleyse?
  • X kare kullanıcısına yanıt
    Hangi sahne olduğunu çıkaramadım ama sanırım o da kafasının içinde oluyordu.
  • Filmin sonlarına doğru gerçek hali ortaya çıkıyor kel hali ile doktor akıl hastası olduğuna ispat etmeye çalışıyor polislere,cinayetler işlenmemiş olsa polisler niye sorgulasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 23 Ekim 2013; 16:37:57 >
  • X kare kullanıcısına yanıt
    Hasta olan kel adam kendisini kafasında yarattığı karakterler sanıyor. O yüzden insanları öldürüyor. Yani aslında insanları gerçek hayatta öldürüyor. Polisin sorgulama sebebi o.
  • Spoiler izlemeyen okumasın

Benim anladığım o Motelde işlenen cinayetleri Malcolm Rivers küçük çocuk kişilğinde öldürüyor sonradan yakalanıp sorgulanıyor eğer akli dengesi yerinde değilse idam edilecek o yüzden doktor yargıç,savcı adamı sorguluyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.