Şimdi Ara

ingilizce altyazısız film,dizi vs.. izleyen var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar hep merak etmişimdir yani illaki vardır ama izleyebilen var mı gerçekten hiç böyle altyazısız bütün herşeyi anlayan ? sonuçta bilmediğimiz kalıplar falan birsürü şey çıkıyo karşımıza

• Ben bazen altyazısız başlıyorum bir süre izliyorum ancak işte o kelimeleri çok net duymam gerekiyor :) . Kısık ses veya hızlı konuşmada hemen afallıyorum. Bunlar dile alışmakla ilgili sanırım yurtdışına çıkıp orada eğitim görmek gerek belki de. Altyazı olmadan neyi anlamadığımı bile anlayamadığım da oluyor :). İşimiz zor.
  • genelde ing altyazı izliyorum ileri seviyede altyazısız izlemeyi düşünüyorum çünkü arkadaşın dediği gibi basit bi yutmada kaçıyor olay yada hızlı konuşmada vs
  • Kendimi altyazısız anlayabilenler kategorisine ekleyebilirim sanırım. Genelde İngilizce altyazıyla dizi, film izliyorum ama altyazısız izlediğimde oluyor. Mesela geçen bir dizinin İngilizce altyazısı yoktu tamamen İngilizce olarak izledim her şeyi rahatlıkla anladım, hatta bir süre sonra farkına vardım her şeyi sanki Türkçeymiş gibi anladım dedim kendi kendime. Belgesel kanallarında altyazı seçeneği yok belgeselleri tamamen İngilizce izliyorum rahatlıkla anlıyorum. İnternetten bazen talk showları izliyorum durum onlarda da böyle çok rahatça anlayıp esprilere gülüyorum. Film izlerken İngilizce altyazıya bakmadığım oluyor bu da beni zorlamıyor.

Kaçırdığım kısımlar oluyor mu? Bazen evet ama çok çok az ve nadir. Anlamadığım bir şey olsa bile beni rahatsız etmiyor tahmin edebiliyorum. Konuşma çok hızlı olsa bile beni zorlamıyor.

Ben aslında şuan bir geçiş sürecindeyim. Ben önceden her şeyi Türkçe altyazıyla izlerdim İngilizce altyazıya geçiş yaparken beni zorlamıştı. Artık İngilizce altyazılı hiç zorlamıyor bu seferde tamamen altyazısız izlemeye geçiş yapmaya başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amazonia -- 20 Ağustos 2015; 14:14:15 >

• Amazonia A kullanıcısına yanıt
    hocam altyazısız izlemek için kaç tane kelime bilmek lazım ? veya siz kaç tane biliyosunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: treasueSOUL

hocam altyazısız izlemek için kaç tane kelime bilmek lazım ? veya siz kaç tane biliyosunuz ?

Kaç kelime bildiğime dair hiçbir fikrim yok.

3,000 kelime bilerek yaygın olarak bulunan metinlerin %95'inin anlaşılabileceğini okumuştum. Bunun dışında bilgim yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.