Şimdi Ara

PS3 Anakart Üzerindeki Çizik ve Sarı Işık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    120GB PS3 Slim makinam aşırı ısınmaya başlamıştı.30 dakikalık periyotlarla "System is become hot" benzeri bir hata vermeye başlamıştı.Birkaç yıllık pc ve laptop tecrübeme güvenip makinayı fanına kadar söküp temizledim.önce 30 dakikalık periyotlarla ardından 1 dakikalık periyotlarla ısınma hatası aldım. makinayı açıyorum menüye giriyorum.bazen oyuna girdikten hemen sonra bazende ana menüdeyken aşırı ısınma hatası verip ardındanda kendini kapatıyordu.
    playstation 3'ün termal macunlarını yeniledim yine aynı hatayı aldım.2. seferde heat spreader'ın altını ve üstünü yenilemek için silikonu jiletle keserken cpu üzerinde ufak derin olmayan bir çizik bıraktım.bu işlemden sonra ps3'ü açtığımda sarı ışık hatası vermeye başladı.bu çizik sarı ışığın sebebi midir.tamiri mümkün müdür.
    Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ps1koz -- 14 Ağustos 2013; 9:34:09 >

• Donanım hakkında en ufak bilgim yoktur ama CPU'ların çok hassas olduklarını biliyorum. Belki sorun ondan kaynaklıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ps1koz

Herkese kolay gelsin,
    120GB PS3 Slim makinam aşırı ısınmaya başlamıştı.30 dakikalık periyotlarla "System is become hot" benzeri bir hata vermeye başlamıştı.Birkaç yıllık pc ve laptop tecrübeme güvenip makinayı fanına kadar söküp temizledim.önce 30 dakikalık periyotlarla ardından 1 dakikalık periyotlarla ısınma hatası aldım. makinayı açıyorum menüye giriyorum.bazen oyuna girdikten hemen sonra bazende ana menüdeyken aşırı ısınma hatası verip ardındanda kendini kapatıyordu.
    playstation 3'ün termal macunlarını yeniledim yine aynı hayatı aldım.2. seferde heat spreader'ın altını ve üstünü yenilemek için silikonu jiletle silikonu keserken cpu üzerinde ufak derin olmayan bir çizik bıraktım.bu işlemden sonra ps3'ü açtığımda sarı ışık hatası vermeye başladı.bu çizik sarı ışığın sebebi midir.tamiri mümkün müdür.
    Saygılarımla

kılcak hatlar üzerine denk geldiyse bir sorun olucagı mümkündür fakat sarı ışık o yüzdenmi bilemem ama resime bakılırsa kılcala zarar vermişsin gibi gözüküyor. çok anlamam ama klasik elektronik mantığı bu yönde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeqeWp -- 12 Ağustos 2013; 16:30:22 >

• Bence kurcalamayacaktın.
  • :) Evet. istanbul, ankara yada izmire uzağım. makinayı tamire yollasam bile en az 3 hafta gelmeyecekti. Birazda cahil cesaretiyle açtım.Bu kadar kompleks olduğunu tahmin etmemiştim.
  • bus veri iletim yolunu kesmiş olabilirsin.

keşke diyeceğim bende malesef..
  • quote:

:) Evet. istanbul, ankara yada izmire uzağım. makinayı tamire yollasam bile en az 3 hafta gelmeyecekti. Birazda cahil cesaretiyle açtım.Bu kadar kompleks olduğunu tahmin etmemiştim.

Çok ince hatlar üzerindeki en ufak çizikler bile makinanın bir daha hiç kullanılamaz hale gelmesine neden olabilir.Hele ki anakart üzerindeki entegreler daha hassasdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FANDA ÜÇ RENK KABLO NASIL?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: asus1981

quote:

:) Evet. istanbul, ankara yada izmire uzağım. makinayı tamire yollasam bile en az 3 hafta gelmeyecekti. Birazda cahil cesaretiyle açtım.Bu kadar kompleks olduğunu tahmin etmemiştim.

Çok ince hatlar üzerindeki en ufak çizikler bile makinanın bir daha hiç kullanılamaz hale gelmesine neden olabilir.Hele ki anakart üzerindeki entegreler daha hassasdır.

çok ince hata gerek yok görüyorsunuz entegre uçları o yönden geçiyor muhtemelen birinin veya birkaçının bağlantısını kopardı
  • Telafisi mumkun mudur yoksa anakart çöpmü oldu acaba
  • Sarı ışık uzmanı buralarda Uğur'dur. Çağıralım bi baksın.

Bu arada geçmiş olsun. Elektronik bilgimden yola çıkarak söylüyorum, bu tür baskı devrelerde, kartlarda en hafif çizik bile büyük hasarlar verebilir. Kuvvetle muhtemel o çizikler, iletken yollara zarar vermiştir.
  • şanslısın ki ps4 çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: rds

Sarı ışık uzmanı buralarda Uğur'dur. Çağıralım bi baksın.

Bu arada geçmiş olsun. Elektronik bilgimden yola çıkarak söylüyorum, bu tür baskı devrelerde, kartlarda en hafif çizik bile büyük hasarlar verebilir. Kuvvetle muhtemel o çizikler, iletken yollara zarar vermiştir.

Valla ben o işlemciyi o kadar sökmedim.Arkadaş bildiğin kasap gibi girmiş konsolun içine.Sadece işlemcinin üstündeki macunu değiştirip yerine takıyordum.İlk önce 2 ay sonra, 2 hafta sonra 2 günde bir bu ısıtma işlemini tekrarkadım.En sonunda 5 dakika da bir sarı ışık hatası vermeye başlamıştı.Yani rahmetli olmuştu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.