Şimdi Ara

LPG dönüşüm problemi çıkan marka/modeller buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 50 sayfalık lpg topiginde her arabaya lpg takılır diyolar ama aynı fikirde degilim aşşagıda lpg dönüsüm problemi yasayan araba ve modelleri yazdım duyduklarım itibariyle

-küçük hacimli düşük beygirli motorlu arabaların dönüşümden sonra verdigi performan insan ları tatmin etmiyo

-eski kasa focus(2000 model fln) ta bi sorun vardı devamlı insanlar titreme sorunu var diye sikayet ediyodu

-eski kasa sedan polo da cok duydum dönüşüm sorunu arabanın sürekli istop etmesi gibi hatta bi arkadas var dı gene forumda halledemedi sorunu sattı arabasını galiba en sonunda

-fsi motor a lpg takıldı diyolar ama kimse takılmasını tavsiye etmiyo

-Bu cok önemli her yerde okudum 2000 model palio lara lpg takan lar bu arabanın lpg yi cok cok fazla yaktıgına sahit oluyolar neden dir bu sorun hala bilinmiyo hallolmuyoda

-otomatik vitesli arabalar da da sorun yasanıyo surekli istop etme gibi palio speedgear marka aracı olan arkadas vardı bi turlu kurtulamadı bu sorundan en son gordugum kadarıyla otomatik vitesli lpg li araba da gormedim simdiye kadar

Dönüşümden sonra iyi sonuc alınan arabalar:
    accent 1.6=zaten butun taksiciler bu arabayı alıp lpg taktırıyo
    vw bora,golf honda jazz ,megane, palio 1.2 16v(zaten buna artık tofas bile serviste sıralı sistem takıyo)
    bildiklerim bunlar

baska ekliyecekleriniz varsa söyleyin ,önemli bi konu bu çünkü ,kronik
    lpg dönüşüm sorunu yaşayan araba model ve markaları yazalım şuraya

• kimse bi sey yazmadı

o zamn lpg problemi yokmus hic bi arabada da

[Mazda Takımı]

Mersin Üniversitesi TTEF Otomotiv Öğr.
  • arkadaşın neye dayanarak böyle bir fikir yürütüyorsun anladığım kadarıyla duydukların itibariyle bir fikre kapılmışsın. eğer uygulama doğru yapıldıysa lpg her arabaya takılır. Millet motosiklete bile takıyor neden küçük hacimli motorlara lpg takılmasın. elbette lpgnin yapısı gereği bir miktar performans kaybı olacak ama elde ettiğn tasarruf bu kayba değiyor.

bence bu konuyu 62 sayfaya ulaşan topiğe taşı ve orada konunun umanı arkadaşlar da tartış daha faydalı olur
  • Yukarıda sorun yaşıyor diye bahsedilen LPG'li otomatik vites Palio Speedgear benim arabam. Şu an için arabamda bir sorun oluşmuyor. Senede en az 15000 km yapan ve en az 3 sene daha arabasını kullanacak arkadaşlara iyi bir serviste takılmak üzere LPG'ye geçmelerini öneririm. Bu işte LPG'nin markası ve servisin tecrübesi çok önemli.
    Ama paranız yetiyorsa her zaman için dizel (sıfır olmak kaydıyla) daha iyidir. ama yakıt tasarrufu yapayım derken elinizdeki benzinli arabayı satıp üstüne 10 milyar koyup dizele geçebilmek bütçeyi zorluyor. Ama halihazırda memnun olduğunuz benzinli arabanız varsa ve en az 3 sene kullanacaksanız yaklaşık senede 15000 yapabiliyorsanız ruhsata işletme masrafları dahil ve taksitle bile olsa en fazla 2 milyar verip dizeldeki tasarrufu mevcut arabanızda yakalayabilirsiniz.
    Ama senede 10 bin km ve aşağısında kullanımlarda mevcut benzinli arabanızı kullanmaya devam edin.
    Eğer sıfır araba alacaksanız 3 milyar fazla verin dizel araba alın derim.
    sonuçta kullanım şartlarına göre benzinli, dizel ve LPG'li araba tercihlerinin hepsi de makul bir tercihtir.
    Ben LPG'ye geçtiğim için kesinlikle pişman değilim....
    (Bu arada 6500 km'dir LPG kullanıyorum. Arabada herhangi bir arıza oluşmadı şu ana kadar)
    İyi çalışmalar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedgear -- 26 Mayıs 2006; 9:53:35 >

• arkadaslar lpg montajından sonra hata verme olasılıgı cok olan araclar genellıkle full enjeksıyon lu araclardır karburatorlu ve tek nokta enjeksıyonlu araclarda pek hata cıkmaz
  • sıralı sistemlerde fazla sorun olmuyor.çıkan sorunlar da öyle çözülmeyecek sorunlar değil. montajdan kaynaklanan sıkıntılar hemen çözülebiliyor.Araba benzinde iyi çalışıyorsa lpg de de iyi çalışacaktır.
    quote:

Orjinalden alıntı: akif06

arkadaslar lpg montajından sonra hata verme olasılıgı cok olan araclar genellıkle full enjeksıyon lu araclardır karburatorlu ve tek nokta enjeksıyonlu araclarda pek hata cıkmaz

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.