Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (879. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35.130
Cevap
336
Favori
2.377.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
45 oy
Giriş
    Yokuşlarda manuele alarak kalkış yapabilirsin. Sorun olacağını zannetmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cristianotrk

Arkadaşlar dün aracı teslim aldım 550km uzun yol yaptım. Ortalama 5.8 litre yaktı sıfır araç için çok iyi değer. sattığım araç corolla sol idi. Ona göre biraz düşük devirlerde ağır kalıyor ama 2500 devirden sonra istenileni veriyor.

Kullanımı çok rahat ve keyifli.
    Bozuk yollarda biraz fazla ses geliyor sınıfındaki diğer araçlara göre ses olayı nasıldır bilmiyorum normal olabilir.

Gelir gelmez yakın arkadaşım ve ailesini araçla bir tur attırdık bayıldılar özellikle de genişliğine. Çok şık ve spor durduğunu söylediler

Göremediğim soracağım bir kaç şey var. Anlık yakıt tüketimini göremedim. Esp of düğmesine basıyorum fakat espyi kapatıp açtığımı gösterecek bir ışık göremedim ya da sesli uyarı duymadım.

Gösterge gurubunda anlık Tüketim yok. Eğer multimedya ekranlı bir model aldiysan oradan görülebilir sadece. Esp hareket halinde kapatilamiyor. Araç dururken o tuşa basınca göstergede turuncu renkte TRC OFF ışığı yanıyor. O şekilde kapatılabiliyor. Yani en azından benim denememde bu şekilde oldu, başka bir yönntemi var mı bilmiyorum.

• Toyota 'nin kauçuk paspasa verilen paraya acimamak lazım, gerçekten çok kaliteli. Sıfır alırken hediye etmezlerse bile indirim alıp, ne yapıp edip almak gerekiyor. Halı paspasla falan bu iş olmaz. Piyasa paspaslari da çabuk deforme oluyor. Ben kauçuk paspas ve bagaj havuzunu birlikte 250'ye almıştım, her ikisini de herkese tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bombar Dıman -- 5 Temmuz 2015; 11:31:03 >

Tavsiye ederim.Serviste de 3 d paspas var ama tarz markanın kenarları daha yüksek ..orijinal kauçuk paspaslar kaliteli ama 3d paspasın işlevine sahip olmadığından toz ve pislikler paspasın altına döşemeye kaçıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIRŞEHİR -- 5 Temmuz 2015; 12:17:44 >
  • Arkadaslar 2014 model advance multldrlve s 20000 km de hatasiz ne kadar eder. Ikinci el piyasasi nedir. Lpg takilmamis araca.

• KIRŞEHİR K kullanıcısına yanıt
    +1500
    Kardeşşme katılıyorum

Orijinalden alıntı: halil4242

Klimadaki A/C tuşu demi

Klima A.C tuşu soğutma için onun tam karşı tarafındada aynı tuştan olacak üzerinde araba amblemi var HAVA ok işaretleri var yanılmıyorsam...Bu tuş aracın iç Hava sirkülasyonunu yaptığı için Dışardan sıcak havayı araca sokmadığı için içerdeki sınırlı Havayı daha çabuk şoğutuyor ve daha fazla hissettiriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mharununal

Arkadaşlar advance dizel mmt kullanıcısıyım gayet memnunum ama bugün dik bir rampada durdum ve araba kalkmadı. Gaza bastıkça ne Öne gidiyor ne arkaya benim mi yanlışım var iyice gaza mı basmak gerekiyor? Daha Öncesinde bir kez araba yine rampada biraz bekleyip 1.8 devrin üstünde kalkmaya başlamıştı. Arabada sadece eşim, ben ve bebek vardı. Geri geri indim sonra çıktım. Yorumunuz nedir? Hafif bir hareket olsa tırmalayıp çıkıyor ama uzun mu beklemem gerekiyor? Bir de ben öyle bir rampaya park etmem gerekti o zaman ne yapacağım. Komedi olur😀Normal otomatiklerde de böyle sorun oluyormu?

Bana da bir kaç kez oldu ama hiç yolda kalmadım. Gaza sonuna kadar basınca bayağı bir zorlanıyor ta ki turbo devrine gelene kadar. Ondan sonra alıp gidiyor. Bence manuel olsa çok rahat her rampada kalkış yapar. Çünkü yüksek devirdeyken debriyajı bırakmaya başlarsam turbo devredeyken kalkışı sağlar ve torkun gücüyle hareket ettiririm. 1.4 hdi 75 bg düz vites 307 ile hiç bir yokışta kalkış problemi yaşamadım. Corollanın sorunu mm şanzımanla ilgili. Yine de çıkmazsa 5-6 saniyeden fazla beklemeyi önermem. Balataları yakma ihtimali yüksek. Yokuşun ortasında dumanı tüten bir corolla ile kalabilirsiniz.

• aransayes A kullanıcısına yanıt
    Bende dizel otamatik almayı düşünüyorum.vites geçişleri sarsıntılı mı konforu bozuyor mu?sıkışık trafikte neden es moduna alıyorsunuz
    bastım mı gitmez demez diyor sunuz ancak yokuşta neden manuele alıyorsunuz.beni yanlış anlamayın sizi eleştirmek için sormuyorum.ciddi ciddi almayı duşunduğum bir araba .

Orijinalden alıntı: glownshow

Arkadaslar 2014 model advance multldrlve s 20000 km de hatasiz ne kadar eder. Ikinci el piyasasi nedir. Lpg takilmamis araca.

Maksimum 58

Orijinalden alıntı: needacar

quote:

Orijinalden alıntı: glownshow

Arkadaslar 2014 model advance multldrlve s 20000 km de hatasiz ne kadar eder. Ikinci el piyasasi nedir. Lpg takilmamis araca.

Maksimum 58

Tsk hocam. Peki sizce 58 e 2014 advance mds mi yoksa 2013 focus 14000 de tivct sedan focus mu (54000 lira)

Orijinalden alıntı: my1863

Bende dizel otamatik almayı düşünüyorum.vites geçişleri sarsıntılı mı konforu bozuyor mu?sıkışık trafikte neden es moduna alıyorsunuz
    bastım mı gitmez demez diyor sunuz ancak yokuşta neden manuele alıyorsunuz.beni yanlış anlamayın sizi eleştirmek için sormuyorum.ciddi ciddi almayı duşunduğum bir araba .

Vites geçişleri tam otomatiğe göre bira sarsıntılı o da ilk 2 viteste. Sıkışık trafikte ki dur kalklar ve aracın ekonomi modunda hemen 2. Vitese geçmesi yüzünden balatalar ısınıyor ve sistem hata veriyor. Manuele almayı dener ya da ES modunu da kullanabilirsiniz. Bu bahsedilen durum uzun süre trafikte yapılacak dur kalk durumlarında geçerli. 12bin km oldu ben yaşamadım.
    Eğer dizel corolla alacaksanız üstün performans beklemeyeceksiniz. Ekonomi odaklı gerektiği kadar performans sunan bir araç. Uzun soluklu tırmanmalarda manuel ya da ES modunu kullanmazsanız ekonomi yapmak için düşük devirde vites yükseltiyor çekmeyince tekrar vites küçültüyor. Yüksek devirde kalıp yokuşu rahat çıksın ve ikide bir vites değiştirmesin diye manue ya da ES modunda çıkmak daha sağlıklı. Ani hızlanmak istediğinizde gaza bastıktan sonra 2-3 saniye bekleyeceksiniz ki vites küçültsün ondan sonra Allah ne verdiyse yürüyüp gidiyor. Ben 6 ay - 12 bin km dir kullanıyorum motor ve şanzımandan memnunum.

• my1863 M kullanıcısına yanıt
    beklentilerin yüksekse ve otomatik dizel alacaksan Corolla alma ;
    Corolla alacaksan 1,6 mds al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIRŞEHİR -- 5 Temmuz 2015; 14:19:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radi

Michelinler nasil , hangi michelini alayim ?benim arabada turanza var , tanidigim bayi michelin satiyor , yol sesinde iyi mi michelin?

Tanıdığı manıdığı boşver .İnternetten goodyear egp sipariş ver.hızlı al.com da tanesi 163 Türk Lirası.205/55 16 91H ..hem daha ekonomik olur hemde sessiz.bRİDSTONE
    ları da sahibinden.com 'a ilan verip satabilirsin.Kullanılmamış olduğu için kolay gider.Herkese bunu salık veriyoruz.Melih hoca ile birlikte. Fısır fısır binersin coriye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIRŞEHİR -- 5 Temmuz 2015; 14:38:44 >
  • glownshow G kullanıcısına yanıt
    Corolla.

Arkadaşlar sıfır arac ile ilk 1000km falan 4000devirin üzerine cıkılmaması lazımmış doğru mudur?(ilk 2000km de olabilir)bir arkadaşım öyle bişiyler dedi de

Ben aracı bayiden teslim alırken aynen senin sordugunu sordum servise onları verdigi cevap "Yapıştır gitsin. Onlar hikaye" dedi.
    ✪ Anakart: Asus Prime Z270-A LGA1151 DDR4 ✪ CPU: Intel Core i7-7700K ✪ RAM: G.Skill RipjawsV 16GB 3200MHz DDR4 ✪ GPU: MSI GTX 1050 TI 4GB OC ✪ SSD: Samsung 960 Evo NVMe M.2 250GB ✪ HDD: WD Red WD30EFRX 6TB ✪ Monitör: Dell U2515H 25" 2K ✪ Kasa: Corsair 400C ✪ PSU: Corsair Platinium Hx750i 750w ✪ Soğutucu: Corsair H115i 280 mm ✪ FAN: Corsair Pro ML120 x3 ML140 x2
  • quote:

Orijinalden alıntı: karadurak

quote:

Arkadaşlar sıfır arac ile ilk 1000km falan 4000devirin üzerine cıkılmaması lazımmış doğru mudur?(ilk 2000km de olabilir)bir arkadaşım öyle bişiyler dedi de

Ben aracı bayiden teslim alırken aynen senin sordugunu sordum servise onları verdigi cevap "Yapıştır gitsin. Onlar hikaye" dedi.

Bence RODAJ denen birşey gerçektende var ama bu kurala uyarsın ama uymazsın oda Tüketiciye göre değişir.

ÖRNEĞİN, Aracımın 1000 kilometre ücretsiz BAKIMINI yaptırıp İstanbul-Erzurum uzun yola çıkmıştım...İstanbulda doldurduğum Full dolu tek depo Benzin ile, Aynı yol şartlarında-Aynı hız devir vites oranlarıyla-Aynı ağırlıkla-Ve aynı şöför yani bendim...Bu şartlarda İstanbuldaki tek Full dolu Benzin ile tam 600 kilometre gittim ve Benzin deposunu tekrar Fulledim.

Erzurum-istanbul GERİ DÖNÜŞ YOLUNDA ise Tek depo Full dolu Benzinle aynı şartlarda tam 800 kilometre tek depo ile yol katettim...BU SONUÇ BİZE GÖSTERİYORKİ ARAÇTA RODAJ DENEN BİRŞEY VAR...Rodaja uymazsan aracın bozulacakmı HAYIR ama uysan daha iyi olur.

BELKİDE FABRİKADA BU ARAÇ ÜRETİLİRKEN BİR YERDE SIKILMAYAN CİVATA VAR VEYA HATA VAR SONUÇTA İNSAN YAPIMI VE SEN RODAJA UYMADIN 180 BASTIN YOLDA BU VİDA VEYA HATA KAZAYA SEBEBİYET VEREBİLİR...Bence Rodajın sebeplerinden biriside budur...Diğeri ise aracın yeni olan parçalarının birbirine ALIŞMA sürecidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.