Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (881. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
35.130
Cevap
336
Favori
2.377.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
45 oy
Giriş
  • Arkadaşlar auris 1.33 fiyat listesinde olmaması coralla 1.33 lerinde üretiminin biteceğini gösterir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BondMax -- 6 Temmuz 2015; 9:48:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: aransayes

quote:

Orijinalden alıntı: my1863

Bende dizel otamatik almayı düşünüyorum.vites geçişleri sarsıntılı mı konforu bozuyor mu?sıkışık trafikte neden es moduna alıyorsunuz
    bastım mı gitmez demez diyor sunuz ancak yokuşta neden manuele alıyorsunuz.beni yanlış anlamayın sizi eleştirmek için sormuyorum.ciddi ciddi almayı duşunduğum bir araba .

Sorunuza esatgelmedi kullanıcı adlı arkadaş gayet açık bir şekilde cevaplamış. Hepsine katılıyorum. Bu yarı otomatiklerin genel özelliği böyledir.
    Şu yokuşta kalkış problemini serviste mutlaka soracağım. Benim başıma bir kez geldi ama 3 sn sonra kalkmıştı. Başkada böyle bir sorun yaşamamıştım.
    Bir arkadaşımız corolla dizel otomatik alma demiş. Ben araç almadan önce çok araştırmıştım. Dizel otomatik olarak çok fazla alternatif yok. Skora ve toyota arasında gidip geldim. En son birkaç nedenden ötürü toyota ya karar verdim. Dsg şanzımandan korktuğum için bulaşmadım.

benim corolla dizel otomatik alma dememin birinci ve en önemli sebebi fiyatı. bu arabaya bu fiyat gereksiz. peugeto harika bir dizel otomatik kombinasyonuna sahip, opel yeni kasasında (ki çok yakında geliyor) dizel otomatik sunacak yada illa otomatik tutkusu yoksa ve illa toyota deniliyorsa verso dizel. ama asla ve asla corolla dizel otomatik değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bombar Dıman

Toyota 'nin kauçuk paspasa verilen paraya acimamak lazım, gerçekten çok kaliteli. Sıfır alırken hediye etmezlerse bile indirim alıp, ne yapıp edip almak gerekiyor. Halı paspasla falan bu iş olmaz. Piyasa paspaslari da çabuk deforme oluyor. Ben kauçuk paspas ve bagaj havuzunu birlikte 250'ye almıştım, her ikisini de herkese tavsiye ederim.

toyotanın orjinal paspası gerçekten çok kaliteli.önceki aracıma (yaris) aldığım orjinal toyota paspası 5.5 sene kullandım ve hiçbir sıkıntı yaşamadan ilk günkü haline yakın! bir şekilde sattım
    2010 1.33 Toyota Yaris terra (siyah)
    1999 Palio 1.6 benzinli
  • Herkese merhaba,

Corolla alma arifesinde olan biri olarak sizlerden bir kaç konuda görüş rica edeceğim müsadenizle;

Öncelikle aranızda avangard bronz renk kullanan arkadaşlar mutlaka vardır, bu renk kullanışlı mıdır, kiri, çiziği hemen gösterir mi bunu merak ediyorum.
    Diğer yandan piyasadaki corollaların sanırım %80' i inci beyazı. burada beyaz almamak handikap olur mu onu da bilemiyorum açıkçası.

Bir diğer sorum araca toyota protect yaptırmayı önerir misiniz?
    Bayideki arkadaşlar faydalı olduğu yönünde bilgi veriyorlar. Daha önceki aracıma ziebart'tan boya koruma yaptırdım ancak bir süre sonra pek de anlamı kalmadı açıkçası.

Kasımpaşa GTC Globalden araç alıp memnun olmayan, sorun yaşayan var mıdır?

Son olarak LPG konusu;

Aracımı 3-4 bin km kullandıktan sonra LPG taktırmak istiyorum,
    BRC' nin sanırım yine Kasımpaşa'daydı kendi montaj merkezi var orada yaptırmanın uygun olabileceğini duymuştum.
    Servisi tüm Türkiye' de bulunduğundan BRC önerdiler bana. Ne dersiniz.
    LPG ile ilgili en önemli sorun da şu;

ben aracımı tertibatlı (engelli aracı) olarak alıyorum ve bu sebeple 5 yıl satma imkanım yok,
    Forumlarda ise bazı arkadaşları " LPG taktırdım araç ayar tutmadı sattım" gibi ifadelerini okuyorum.
    Bende böyle bişey yaşarsam aracı 5 yıl da satamadığımı düşünürsek ciddi sıkıntı yaşarım diye korkuyorum.

Saygılarımla,
    Suat.

• darknessen D kullanıcısına yanıt
    Ben lpg de uyum sorunu yaşayan duymadım açıkçası. Kaliteli bir kit ve işçilik ile piyasada en çok uyum sağlayan araç olarak düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

quote:

Orijinalden alıntı: mustik61

quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

quote:

Orijinalden alıntı: ecz_mel

Corolla 1.5.Gelirse 80 binden gelir.Alınır.

70 e boşline passat alınır 5 bine güzel donanım alınır geri kalan 5 binle de paşa paşa gezilir 80 ne corolla nedir hocam?

quote:

Toyota corolla hibrit gelse Türk halkı alır.

yaris hibriti aldığı gibi mi hocam? yarıis hibrit satış rakamları rekor mu kırdı ki corolla/auris hibrit getirsin. şu anda halkın ilgi göstereceği (ve açıkçası gösterdiği ilgiye değecek) tek hibrit BMW I8.

75 den aşağı passat yok, hatta paran var ama araç 3 ay sonra. Fiyat garantisi yok. Hükümet yok, ne olacağı belli değil, euro 4 lira olursa 3 ay sonra 100.000 e passat boşline al bin. Melih abimin dediği hibrit corolla 80.000 alınırmı evet alınır. Passat 1.4 ün yarısından az yakıyor o araç. Ama türkiyeye gelmez. çünkü mirai gelecek hidrojen yakıtlı , sıfır emisyon sıfır motor sesi ,0-100 ü 9.6 sn. 100.000 lira desinler ben 1 tane alıcam. İhtiyacım yok ama alıcam, parayı mezara götürecek değilim.

seni anlamakta zorlanıyorum yarısından az yakıyor diye kalitesi belli araç yerine düşük kalitedeki aracı seçiyorsun. ayrıca şu 3 ay araç yok muhabbetinden sıkıldım. araç yok da her ay 3000 passatı nasıl satıyorlar? alanlarda mı akıl yok? toyota 300 tane avensis satamıyorken bu işin sırrı ne? olmaz a e200 benzinliyi 100.000 den verseler onu mu alırsın yonsa ne idüğü belirsiz (türkiyeye daha önce gelmedi bilinmiyor) mirai mi alırsın?

3 gün forumdan uzak kaldım ama sana cevap yazmam lazım tex. Valla bende seni anlamıyorum, bu toyota düşmanlığı nedir. Toyotayı kalitesiz woswogeni kaliteli gösteren özellikler nedir,kapı döşemesi deri görünümlü olunca altın mı oluyor bir araç. garantisi biteli 3-4 sene olmuş dizelleri ücretsiz yenilemek kalitesizlik, Avrupada 10 yıl garanti verdiği dsgye 3 yılında 15.000 fatura çıkarmak kalite demekki. Ne etti bu kadar kinlendin toyotaya. Mirai dediğin araç teknolojinin zirvesi, 100 bine verseler passat veya e200 neki.içten yanmalı motoru tarihe gömecek araç mirai. Japonca mirai gelecek demek. mirai gelecek, mirai arapların petrolünün sonu bunu unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustik61 -- 6 Temmuz 2015; 16:08:45 >

• narec kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

Bende düşünüyorum ama daha cam filmine karar veremedim. American cam filmine 150,3m cam filmine 400, birde rayban diye bir marka var ona da 600 çektiler.Kaput filmi de düşünüyorum ama yararından çok zararı var sanırım.

• Merhaba aracım toyota corolla 1.6 advance düz vites .birkaç kez frene bastıktan sonra gaz pedalına basarken fren pedalı sanki takılı kalmış gibi ayağımın altında hissettiğim bir tık sesi gibi ve yerine gelme hareketi hissettim herzaman olmuyor.paspasa takılıyormu diye kontrol ettim durduğum yerde frene sonuna kadar basıp bırakarak test ettim takılmıyor ne olabilir sizce Teşekkürler..

Orijinalden alıntı: efem_dr

Merhaba aracım toyota corolla 1.6 advance düz vites .birkaç kez frene bastıktan sonra gaz pedalına basarken fren pedalı sanki takılı kalmış gibi ayağımın altında hissettiğim bir tık sesi gibi ve yerine gelme hareketi hissettim herzaman olmuyor.paspasa takılıyormu diye kontrol ettim durduğum yerde frene sonuna kadar basıp bırakarak test ettim takılmıyor ne olabilir sizce Teşekkürler..

Aynı şey bendede oluyor arasıra firen bedalından bir tık sesi geliyor bunu ayak tabanımda hissediyorum, seside duyuyorum ama ne olduğunu çözemedim, serviste teknisyene sordum bana bir sürü saçma sapan alakasız şeyler anlattı, hiç birşey anlamadım ama halen daha o tıklama oluyor sanki biryere takılıyor yada birşey pedala takılıyor vr basarken tık diye atıyor. bilemedim...
    Bir araştırmak lazım. Şimdiki sisteme göre 75 doların altında olduğu için vergi çıkmıyor.

2015 Toyota Corolla Advance 1.6 6 İleri Düz İnci Beyaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: darknessen

Herkese merhaba,

Corolla alma arifesinde olan biri olarak sizlerden bir kaç konuda görüş rica edeceğim müsadenizle;

Öncelikle aranızda avangard bronz renk kullanan arkadaşlar mutlaka vardır, bu renk kullanışlı mıdır, kiri, çiziği hemen gösterir mi bunu merak ediyorum.
    Diğer yandan piyasadaki corollaların sanırım %80' i inci beyazı. burada beyaz almamak handikap olur mu onu da bilemiyorum açıkçası.

Bir diğer sorum araca toyota protect yaptırmayı önerir misiniz?
    Bayideki arkadaşlar faydalı olduğu yönünde bilgi veriyorlar. Daha önceki aracıma ziebart'tan boya koruma yaptırdım ancak bir süre sonra pek de anlamı kalmadı açıkçası.

Kasımpaşa GTC Globalden araç alıp memnun olmayan, sorun yaşayan var mıdır?

Son olarak LPG konusu;

Aracımı 3-4 bin km kullandıktan sonra LPG taktırmak istiyorum,
    BRC' nin sanırım yine Kasımpaşa'daydı kendi montaj merkezi var orada yaptırmanın uygun olabileceğini duymuştum.
    Servisi tüm Türkiye' de bulunduğundan BRC önerdiler bana. Ne dersiniz.
    LPG ile ilgili en önemli sorun da şu;

ben aracımı tertibatlı (engelli aracı) olarak alıyorum ve bu sebeple 5 yıl satma imkanım yok,
    Forumlarda ise bazı arkadaşları " LPG taktırdım araç ayar tutmadı sattım" gibi ifadelerini okuyorum.
    Bende böyle bişey yaşarsam aracı 5 yıl da satamadığımı düşünürsek ciddi sıkıntı yaşarım diye korkuyorum.

Saygılarımla,
    Suat.

Renk konusunda size düşüncelerimi anlatmak istedim ve diğer konularda bilgim olmadığımdan forumda ki arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Bende inci beyazı ile avangart bronz arasında gidip gelmiştim ve iyiki avangart bronz almışım dedim.

Çünkü kir konusunda çok iyi yani kirlensede diğer renkler gibi belli etmiyor kiri (temizlik konusunda takıntılı biri olarak bu renkte ne kadar rahat ettiğimi anlatamam)

Bir diğer konu olarak piyasada çok inci beyazı var ve kendi fikrimci her yer (diğer marka ve modeller de dahil) beyaz dolu. Aslında Toyota ve opel hariç (hatam varsa düzeltin) diğer firmalar metalik renklere artı ücret aldığı için çoğu kişi opak rengi (genelde beyaz) tercih ediyor.

Aslında çok yakışan bir renk olmasına karşı bu sebepten ötürü corolla ya gene çok güzel yakışan bir diğer rengi yani avangart bronzu tercih ettim ve hiç pişman değilim

Edit:

Çizik konusunda ise çok fikrim olmamakla birlikte (çok şükür şuana kadar yaşamadım) inci beyazının kullanımı avangart bronza göre daha rahat olacaktır yani o kadar belli etmeyecektir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre2882 -- 6 Temmuz 2015; 16:42:11 >

• Bozuk yollarda direksiyonun arkasından tıkırtı duyan var mı? Ben köye geldiğimden beri hem duyuyor hem hissediyorum. Ön düzenden olmadığına eminim. Direksiyonun arkasından boşta bir civata sallanır gibi tıkır tıkır ses geliyor. Özellikle stabilize yolda hissediliyor. Daha önce hiç bozuk yola çıkmadı araç. Sıfır arabada böyle bir sesi garipsedim doğrusu. Yakın zamanda servise gitme şansım da yok.

Orijinalden alıntı: MAVİ0967

quote:

Orijinalden alıntı: efem_dr

Merhaba aracım toyota corolla 1.6 advance düz vites .birkaç kez frene bastıktan sonra gaz pedalına basarken fren pedalı sanki takılı kalmış gibi ayağımın altında hissettiğim bir tık sesi gibi ve yerine gelme hareketi hissettim herzaman olmuyor.paspasa takılıyormu diye kontrol ettim durduğum yerde frene sonuna kadar basıp bırakarak test ettim takılmıyor ne olabilir sizce Teşekkürler..

Aynı şey bendede oluyor arasıra firen bedalından bir tık sesi geliyor bunu ayak tabanımda hissediyorum, seside duyuyorum ama ne olduğunu çözemedim, serviste teknisyene sordum bana bir sürü saçma sapan alakasız şeyler anlattı, hiç birşey anlamadım ama halen daha o tıklama oluyor sanki biryere takılıyor yada birşey pedala takılıyor vr basarken tık diye atıyor. bilemedim...

Ayni sey bendede oluyor. Ama her zaman degil bazen oluyor. Benim gaz ve fren tertibatli engelli araci oldugu icin tertibattan dolayi yaptigini saniyordum ama demekki degilmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: esatgelmedi

Bozuk yollarda direksiyonun arkasından tıkırtı duyan var mı? Ben köye geldiğimden beri hem duyuyor hem hissediyorum. Ön düzenden olmadığına eminim. Direksiyonun arkasından boşta bir civata sallanır gibi tıkır tıkır ses geliyor. Özellikle stabilize yolda hissediliyor. Daha önce hiç bozuk yola çıkmadı araç. Sıfır arabada böyle bir sesi garipsedim doğrusu. Yakın zamanda servise gitme şansım da yok.

O birçok arabada oluyor sanırım. Orta çukurlu bozuk yollarda iki demir birbirine vuruyormuş gibi bir ses. Katlanır direksiyon mu diyorlar ne, o tarz direksiyonu olan araçlarda geliyor sanırım. Benim eski araçta da vardı. Tabi herzaman yapmıyor. Öyle takur tukurlu birşey değil. Arada tak ediyor ve elinizin altında da hissediyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azad_van -- 6 Temmuz 2015; 20:21:56 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.