Şimdi Ara

***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU] (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.086
Cevap
176
Favori
415.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hima

Buradaki tartışmanın üzerine referans verdiğiniz termostatik radyatör vanası konunuza detaylıca bakmaya çalıştım. Farklı marka tavsiye ettiğinizi söylemenize rağmen Danfoss'a ağırlık verdiğiniz ve tarafsızlığı pek de umursamadığınız çok ortada. Örnek olarak aşağıda 24 Aralık 2013 tarihli bir yazınızı kopyalıyorum. Siz gerçekten neye dayanarak ECA gibi bir firma hakkında bu şekilde konuşursunuz. Böyle yazıları netten ürün aldığınız yerlere yorum olarak yazabilirsiniz ancak.

"eca trv vanalar çok zorunlu hallerde,başka marka trv vana bulunmayacağı durumlarda tercih edilmelidir,radyatör boşta kalacağına ayarlanan derecede kapansın

danfoss ra 2000,sadece eca'ya göre değil bana göre bütün trv vanalar arasında en kalitelidir,avrupada danfoss ra 2000 kullanılıyor "

Ayrıca termostatı koridora koymak da ne demektir? Bunu herhangi bir üreticinin önerdiğini duydunuz mu?

Neyse, bence bu kadar net marka önermekten vazgeçin. Gaz sensörlü sizce rakiplerinden üstünse bunu da teknik anlamda anlatarak kanıtlayın. Tepki süresi bir TRV için en önemli kriter midir? Hangi koşullarda dezavantajları vardır? Dayanıklılıkta da diğer malzemelerden iyi midir?

Ben soruları sormuş olayım, siz cevaplarsınız.

Sayılarımla,

Hima

en az ısınan bölüm koridorsa, yada evin genel derecesini yansıtıyorsa neden koridora koyulmasın ki?

illa yaşam odalarında olacak diye kural yokki. şimdi salon zaten yeteri kadar ısınıyorsa oraya termostatik vana koymanın mantığı nedir? orası hemen ısınıp termostatik vana kombiyi kapatınca diğer odalar ne olacak? en iyisi diğer odalara termostatik vana takıp(hepsi yeteri kadar ısınıyorsa), koridora yani en az ısınan yere oda termostatı koymak.

böylece termostatik vana fazla ısınan odaları engelleyecek, ısıyı koridora yönlendirecektir.

***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU]

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    hardcrss sende danfoss ra 2000 kullanıyorsun
    izlenimlerin nasıl

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

hardcrss sende danfoss ra 2000 kullanıyorsun
    izlenimlerin nasıl

ben memnunum, tepki süresi güzel.

en güzeli kombi sürekli çalışmıyor ve tüm odalar homojen bir ısı da duruyor. bir oda dan diğerine de gitseniz sıcaklık farkı hissetmiyorsunuz. bu sıcaklık farkı odalar arasında hava akımı da oluşturur. ev nemliyse hareket eden hava üşümeye sebeb olur.
    birkaç yıl öncesine kadar bu gaz sensörlü termostatik vanalar nerede satılıyor diye göbeğimiz çatladı araştırıyorduk
    bu forumda kombi bölümüne gelen ve doğru uygulamaları yapan herkes kullanıyor
    evimde,annemlerde,kardeşlerimde ,.çevremde bir evde 8tane taksan toplamda 100-150tane takmışımdır

iyi bir ürün öneriyoruz sanki suçmuş gibi,hemen satış temsilcisi olduk,

sanki piyasada ra 2000'e eş değer bir ürün varda biz önermiyoruz yahu hepsi sıvı sensörlü ve malzeme kalitesi çok iyi değil ayrıca çoğunda uk (yatay köşe) seçeneği de yok çoğu "köşe tip"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 30 Ekim 2015; 9:50:27 >

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

dünkü yazışmaları gördün beni danfoss un mümessilli satış temsilcisi yaptılar
    hayret bişey yemin ediyorum bir yaşıma daha girdim
    birkaç yıl öncesine kadar bu gaz sensörlü termostatik vanalar nerede satılıyor diye göbeğimiz çatladı araştırıyorduk
    bu forumda kombi bölümüne gelen ve doğru uygulamaları yapan herkes kullanıyor
    evimde,annemlerde,kardeşlerimde ,.çevremde bir evde 8tane taksan toplamda 100-150tane takmışımdır

iyi bir ürün öneriyoruz sanki suçmuş gibi,hemen satış temsilcisi olduk,

sanki piyasada ra 2000'e eş değer bir ürün varda biz önermiyoruz yahu hepsi sıvı sensörlü ve malzeme kalitesi çok iyi değil ayrıca çoğunda uk (yatay köşe) seçeneği de yok çoğu "köşe tip"

katılıyorum şu ana kadar danfoss dışında kaliteli başka ürün görmedim. yatay köşe olması da ayrı bir güzel, görenler bunu nereden aldınız ya yatay güzelmiş diyor. istanbuldan getirttim diyorum bende.

• SAVIAR kullanıcısına yanıt
    Hima H kullanıcısına yanıt
    Sn. Saviar ve Sn. Hima bir kişiyi bu veya şu markayı ön plana çıkartıyorsun diye suçlarken birde kendinizi görün lütfen sizde aynısını Honeywell için yapıyorsunuz ama hiç kimse size pazarlamasını yaptığınızı söylemiyor üstelik yazdıklarınız o kadar benzer ki aynı kişi olduğunuza dahil şüphe uyandırıyorsunuz unutmayın ki Honeywell oda termostatı mücidiyse Danfoss'ta termostatik vananın mücididir ve dünya lideridir. RA2000 serisine gelince mekanik vanalarda daha iyi özelliklerinde vana gösterilmedikçe piyasanın kralıdır diye hitap edilmesi gayet normaldir, tepkinme süresi olsun montaj kolaylı olsun ve sağlamlık konusunda olsun daha iyi bir vana gösterirseniz yazdıklarım için özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 30 Ekim 2015; 10:33:09 >

Mevlânâ Celâleddîn-î Belhî Rûmî
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Merhaba Hardcrss,

Tanıştığımıza memnun oldum. Amacımız yaşanan odalarda konfor sağlayacak sıcaklığa ulaşırken yakıt sarfiyatını da opitmum bir düzeyde tutmaktır. En az ısınan yere termostat konacaksa balkona koyun olsun bitsin. Evin genel sıcaklığını yansıtması konusu da sorunlu. Koridor evdee en sık hava akımı olabilecek, kapı açılıp kapanmasıyla ısısında değişim olabilecek, çoğu zaman da ısıtılmayan alanlardır. Buraya termostat koyma fikri bu yüzden anlamsızdır. En çok yaşanan odaya konabilir, diğer odalar da termostatik radyatör vanasıyla idare edilebilir. Ya da kullanıcı çok yakmak isterse en az ısınan odaya koyabilir, tüm eve sürekli fazla yaktırır.

Koridor tavsiyesini daha fazla ileri götürmeyin bence.

Ayrıca TRV tartışmasında balanslama görselini neden kullandığınızı anlayamadım.

Saygılarımla,

Hima
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hima

Merhaba Hardcrss,

Tanıştığımıza memnun oldum. Amacımız yaşanan odalarda konfor sağlayacak sıcaklığa ulaşırken yakıt sarfiyatını da opitmum bir düzeyde tutmaktır. En az ısınan yere termostat konacaksa balkona koyun olsun bitsin. Evin genel sıcaklığını yansıtması konusu da sorunlu. Koridor evdee en sık hava akımı olabilecek, kapı açılıp kapanmasıyla ısısında değişim olabilecek, çoğu zaman da ısıtılmayan alanlardır. Buraya termostat koyma fikri bu yüzden anlamsızdır. En çok yaşanan odaya konabilir, diğer odalar da termostatik radyatör vanasıyla idare edilebilir. Ya da kullanıcı çok yakmak isterse en az ısınan odaya koyabilir, tüm eve sürekli fazla yaktırır.

Koridor tavsiyesini daha fazla ileri götürmeyin bence.

Ayrıca TRV tartışmasında balanslama görselini neden kullandığınızı anlayamadım.

Saygılarımla,

Hima

sizin önceliğiniz sadece fatura, o yüzden yaşam odasına koyulması taraftarısınız. ben ise faturayı kabartmadan homojen bir ev ısısı peşindeyim. bunun da azda olsa maliyeti var. en az maliyet ise deneyimlerimiz sonucu termostatik vana ile yapıldığını gösteriyor.

• Zebza kullanıcısına yanıt
    Merhaba Zebza,

Benim Danfoss'a karşı olduğum herhangi bir post yok, tam aksine Danfoss sektörde saygı duyulan bazı alanlarda da dediğiniz gibi öncü olan bir firmadır. Benim de yazdığım postlarda Honeywell, Danfoss, Siemens marka termostatların da değerlendirilmesi gerektiğini belirttiğim yerler var. Burada karşı çıktığım sürekli bir markaya yönlendirme yapılırken, diğerlerine saygısızlık yapılması. ECA'ya özellikle Disintegration'ın yazdıklarını anlayamıyorum. Termostat başlıklarında birkaç senelik yerli firmalara böyle muamele yapılmıyor. ECA Türkiye'de bu sektörün duayen firmalarındandır. Başka marka bulunmazsa takılmalı demek bu firmaya ve burada çalışan kişişlere de haksızlıktır.

Ayrıca postlarında Danfoss marka ve modellerini bold yazması diğerlerini böyle yazmaması gibi şeyler kendisiyle ilgili bu düşünceyi uyandırıyor. Benim sizin şahsınızla hiçbir sorunum yok. Ayrıca emeğinize ve kullandığınız üsluba da saygı duyuyorum.

Benim farklı bir amacım yok. Vermek istediğim mesajı da verdiğimi düşünüyorum.

Saygılarımla,

Hima

• seko11 S kullanıcısına yanıt
    Buradan yazıyorum

1)
    Mekanik termostatik vanalarda dünyanın en iyisi danfoss un ra 2000 serisidir: gaz sensörlüdür+yatay köşe seçeneği var ve malzeme kalitesi üst düzeyde
    Piyasada aynı özelliklerde bir ikinci seçenek yok eğer varsa yazın bizde bilelim öğrenmiş oluruz emin olun öneririz

2)
    Panel radyatörde en iyisi demirdöküm plus tır:25mm hatve genişlik ve koroZyona karşı en dayanıklı markadır
    Piyasada 25mm hatve çinko fosfat kaplama ve katoforez boya tekniği kullanıp dd plus a eşit muadil bir panel radyatör markası varsa yazın
    Bizde öğrenmiş olalım emin olun öneririz

3)
    Pprc boruda en iyisi dizayn oksi plus tır patentli bir borudur oksijen bariyerlidir montaj tekniği başka bir üründür(özel pafta özel alın düzeltme aparatı sıfır kayıp)
    Piyasada aynı şekilde montaj yapılan ürün varsa ve dizayn gibi kaliteli bir ürün varsa bize öğretin öğrenmiş oluruz emin olun öneririz

Şimdiden buraya yazıyorum ve herkese ısrarla sesleniyorum

Sırf piyasanın en iyisi diye Danfoss ra 2000( sadece gaz sensör ra 2000),demirdöküm plus (sadece panel radyatör),dizayn (sadece tek ürün oksiplus) ürünlerini önermek insanları bilgilendirmek,hemen o markanın satış temsilcisi yapıyorsa bizde bilelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 30 Ekim 2015; 11:52:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurFB1453

Parana kıy Siemens REV 24 RF kablolu ya da kablosuz al.Benim eski evimde vardı çok memnundum şimdiki evede alacağım.

0,2 hassasiyet kombinin çok çalışmasına neden olmuyor mu?Biraz bilgi verebilir misiniz?

Termostat+TRV kullanılması konusunda hemfikiriz. Ben termostatın konulması gereken yerle ilgili sizden farklı düşünüyorum sadece.

Saygılarımla,

Hima
    Biraz araştırma yaparsanız ECA'nın vanaları sağlamlık konusunda geçer not almadığını görürsünüz gövdenin en ufak çarpmada parçalandığına dair çokça şikayet almıştır, Siemens Acvatix RTN51 vanası ise zaten Danfoss üretimi ve önermeme sebebi sadece fiyatıdır, Honeywell vanarını kullanmadığım nasıl birşey olduğunu bilmiyorum hakkında olumlu veya olumsuz yorumlara da denk gelmiş değilim o yüzden bilmediğim ve hakkında bilgim olmadığı bir ürünü tavsiye etmem de mümkün değil. Burada mümkün oldukça kullanılmış hakkında bilgi sahibi olunmuş F/P (fiyat/ performans) oranı iyi olan ürünleri tavsiye etmeye çalışıyoruz.

Sn. Zebza,

Ne güzel yazmışsınız. Herkes sizin gibi yazsa çok daha iyi olur. Tavsiye edilmiyorsa da belirttiğiniz özellikler sebebiyle tavsiye edilmediğini söylemek lazım.

Saygılarımla,

Hima
    "Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir."

Şimdi bu 0,5 lik honeywelle göre tüketimi azaltır mı?
    Tüketimde fazla bir değişiklik olacağını zannetmiyorum fakat Honeywell'deki 0,5°C hassasiyet +/- 0,5°C şeklindeyse toplamda 1°C'lik fark olur bu da konforun azalmasına sebep olur, çoğu insanda üşüme hissi veriyor.

Siz hangi marka kullanıyor sunuz?

Söylediğiniz toplam 1C fark oluşmuyor. Ölçüm hassasiyeti zaten 0,1 derece. 0,5 derecelik bandın içinde hareket eder sıcaklık, yani hedef değerin 0,5'inden daha fazla aşağı inmez. Dolayısıyla bu şekilde ölçüm ve kontrol yapan termostatlarda söylediğiniz etki oluşmaz. Sizin de yakından bildiğiniz Siemens Rev24 de Honeywell'ler gibi PI algoritma kullanarak 0,1 derecelik hassasiyetle aksiyon alıyor. Biraz önce özellikle Siemens sayfasından kontrol ettim. Rev24'ün farkı sıcaklığı 0,2'lik adımlarla ayarlanabiliyor olması.

Saygılarımla,

Hima
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.