teşekkürler hocam, faiz yüksek olduğu için en azından 60 ay vadeye düşürmemiz ve bu borçtan kurtulmamız gerekiyor, bunda da sorun olmaz değil mi? |
En Uygun Konut Kredisi (1767. sayfa)

-
-
Merhabalar konut kredilerinde kredi neye göre çıkıyor. Mesela evin satış fiyatı 4 milyon kredi rayiç bedele göre mi belirleniyor?
2025 yılında yapılmış bir evi biri almış satıyor bu ikinci el mi oluyor? Evde oturan kimse yok.
2.el evlerde evin ne kadarına kredi çıkıyor?
-
Ben Bu dilekçeyi imzalayıp poliçeyle birlikte süper şubeden yükledim gün içinde iptal oldu.
Dışarıdan yaptığım poliçeyi dosyama eklediler paramıda hesabıma aktardılar sorun yaşamadım.
-
bu şekilde tekrar deniyorum hocam
-
Konut kredilerinde konut sigortası yaptırmak zorunda mıyım?
-
Güncelleme;quote:
Orijinalden alıntı: Mustafa Ali JCERL
Merhabalar, güncel olarak ev alım sürecimle ilgili öğrendiklerimi yazmak istedim.
Ziraat Bankasın’dan bu hafta başında 2250 bin 120 ay 2.79%, 65174 aylık ödeme ile (toplam ödeme 7.820 bin) başvurum kabul edildi. Şu an için Exper sürecini bekliyorum. Evi 3400 olarak anlaştım. Umuyorum ki kredinin en az 2 milyonunu kullanabilirim.
Bu süreçte öğrendiklerim,
60 ay vade çekmek istiyordum ama oran 3.09% idi. İlgili arkadaş şöyle bir bilgi verdi. 120 ay başvuru yapıp sonrasında hemen olmasa da 6-7 ay sonra vadeyi azalt 60’a düşürmek istediğim de 2.79 üzerinden düzenleme yapılacağını söyledi. Bu şekilde çok başvuru yapıldığını ve olumsuz geri dönüş olmadığını belirtti.
Sayfalarca sigorta ile bir şeyler okudum burada ama. Benimle ilgilenen arkadaş. Sigortaların sonrasında iptali olması durumunda Ziraat’in yapmış olduğu kampanyalardan faydalanamazsınız gibi bir cümle sarf etti. Ben burada faiz düzenlemesi alamazsınız bilgisinin üstü kapalı şekilde söylendiğini düşündüm. O yüzden bu sigortaların iptali konusunda emin değilim.
Exper ile ilgili olan süreci ve ne kadar kredi onaylandığını sonrasında paylaşırım.
Bu arada bana onaylanan 2250 bin kredi gelir ile alakalı. Herkesin kendi durumuna göre olacağını hatırlatmak isterim.
Eksper sonucu geldi. 3500 bin değer biçildi yani bunun yarısına 1750 bin kredi çıkmış oldu. Fakat beni şok eden bir bilgi geldi. Bankacının şöyle bir dönüşü oldu. Bizim başvurumuz 2250 bin için olduğundan 1750 bin için yeniden başvuru yapılması gerektiği ve faiz oranları 2.79’dan 2.99 yükseldiği için hesaplama 2.99’dan yapılacak denildi.
Burada en büyük hata bence bankacıda, bunu benim bilmem şart değil. Ülke şartlarında faiz oranlarının her hafta değiştiği bir dönemde bunun bu şekilde yapılacağını önceden bilgilendirmesi gerekiyordu diye düşünüyorum. Ben de ona göre kredi miktarı talebimi, isteğimi ona göre yapardım.
Bankacı bir arkadaşımla bu konuyu konuşma şansım oldu bazı bankalarda sistem yeniden başvuru talep ettiği için böyle olduğunu söyledi. Her bankaya özel bir durum değil. Ama Ziraat bankasında anlaşılan böyle. Kredi başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken bir husus.
Sonuç olarak aylık ödemem durduk yere 50890 TL’den 54000’e çıkacak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Sorun olacağını düşünmüyorum sonuçlanır. Diğer sorunuzu yeni fark ettim bu arada ben dask harici hr şeyi iptal ettim.
Diğer gereksiz 2 sigorta için basit bir dilekçe yazmak yeterli oldu zaten bu sigortaların kapsamında ki bir çok şey yaptırılan konut sigortasında oluyor.
Dilekçe örneği olarak bunu kullana bilirsiniz.
-
Resmi olarak hiç bir sigorta zorunluluğunuz yok ama banka kullandırdığı oran dahilinde bunları paket olarak size yaptırıyor.
Yaptırmazsanız istediğiniz orandan kredi kullandırmaz sonrasında iptal ettirme şansınız var ama orada da temsilciniz budurumdan pek hoşlanmaya bilir.
Ziraatten çekerseniz süper şube ile işlemleri kolayca halledebiliyorsunuz.
-
Geçen yıl bu zamanlar Garanti BBVA’ dan konut kredi çekmiştim. Konut sigortasına fahiş fiyat vermişlerdi, artık yaptırmak istemiyorum. MT ile iletişime geçtim, başka firmadan yapabilirsiniz dedi, Euroko ile görüşün dedi. Sigorta firması ise topu şubeye atıyor. Garanti BBVA, İŞ bankasında olan kredi kartımdan euroko adına dask ücretini peşin almışlar. Buna da itiraz ettim, bayağı atarlandım.
Sigorta şirketleri zaten 9 aya kadar dask yapıyorlar. İş bankasına bu ödeme için itiraz ettim. Ülkede uğraştığım konulara bak!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar
Bir konut alacağım ama tapuda kat irtifakı geçiyor, binada oturanlar var 3-4 senelik bir site. Kat mülkiyeti neden alınmamış acaba? Herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım? Kredi de alınabildiğini söylüyor emlakçı.
-
Kat irtifakı olayı benim de kafamı kurcalıyor. İnşaat bittikten sonra belediyeye tapu için başvurmayan Müteahhitler var. Bina sakinleri kendi arasında toplanıp belediyeye başvuru yapıyor bildiğim kadarıyla ama orada kesin kat mülkiyeti çıkacak diye bir şey yok.Müteahhit projeye uygunsuz şekilde yaptığı yerler varsa düzeltici işlem istiyor belediye sizden ama şöyle düşün misal 1 mt fazla uzantı var ve orayı nasıl yıkabilirsiniz binada ki. Yani çok çetrefilli olaylar. Tabii ki kat irtifakı daire satın alıp oturanlarda var, bunu iyi araştırmak gerekiyor artı ve eksilerini
Hocam öncelikle hayırlı olsun diyelim en azından böyle bir yola baş koydunuz inşallah süreç istediğiniz gibi kolaylıkla sonuçlanır fakat durumun miktarla alakalı olduğunu sanmıyorum sırf oran değişti diye ayak yapıyorlar Exper süresi ne kadar sürdü, Exper için ne kadar ödediniz ve Exper ücreti ne kadar ödediniz acaba
Bir sürü sebebi olabilir hocam,işçilerin sigortalarını ödememiş olabilir,bir yerin ödemesini yapmadığı için son imza eksik olabilir,binada bir sıkıntı olabilir hatta başvuru yapmamış bile olabilir.Bence 3-4 sene uzun bir süre iskan için ben uzak dururdum,en basitinden elektrik ve suyu da ortak kullanıyorlardır,o da inşaat tarifesinde olduğundan pahalıya gelir.Bence kredi çıkmaması lazım böyle binalara ama müteahhitler batmasın diye her yol mübah.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam lüks bir site tüm daireler dolu. Yapi kullanım izni var. Abonelikler alınabilir durumda. Buna rağmen bir sıkıntı olabilir mi? O bolge deki diğer apartmanlar da vs lerede bakıyorum parsel sorgu dan hep kat irtifakı yazıyor.
hiç sıkıntı olmaz hocam iskan olsun yeter.
-
O zaman bir sebepten ötürü tapu müdürlüğüne bildirmemişler.Siz en temizi belediyeye gidip sorun en sağlıklı oradan bilgi alırsınız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam selamlar, size tebligat geldi mi? Bu konuda bir gelişme var mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bana gelmedi ; satıcıya gitmiş
-
hocam merhaba, satıcının bu evi 5 yıldan az süreli elinde bulundurması olabilir mi? Yani aldığınız kişi kaç yıldır mülkün sahibiydi?
-
Yok yaklaşık 10 sene önce almış.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X