Şimdi Ara

Samsung TV widget çalışmaları / Youtube widget kurulumu ve daha fazlası (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.415
Cevap
23
Favori
263.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mbedi

Arkadaşlar selamlar.
    Samsung 40 ES 8000 televizyonumda youtube widgeti yüklü fakat buradan bir video seyretmek isteyince loading yazısı çıkıyor fakat uzun süre beklememe rağmen hiçbir hareket olmuyor. Aynı videoyu tv nin web browserinden youtube girerek rahatça izleyebiliyorum. Konu ile ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Ben de durum aynı, loading dönüp duruyor. Ama ben web browserdan da izleyemiyorum, youtube'a giriyorum ama videonun ortasında bi çarpı işareti çıkıyor.
    TV ilk geldiğinde hiçbir widget yüklü değilken web browser'dan youtube girip video izlemiştim. Dün akşam bi bakayım dedim bi sürü widget yüklemişti.Widget ile ilgili bi sorun mu yoksa genel bi sorun mu var?
    Widget ise nasıl fabrika ayarına döndürebilirim sadece Smart TV kısmını. Youtube çok önemli...
    Bir de Logitech K400 klavye ile kullanan var mı hiç?

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsan01

quote:

Orijinalden alıntı: mbedi

Arkadaşlar selamlar.
    Samsung 40 ES 8000 televizyonumda youtube widgeti yüklü fakat buradan bir video seyretmek isteyince loading yazısı çıkıyor fakat uzun süre beklememe rağmen hiçbir hareket olmuyor. Aynı videoyu tv nin web browserinden youtube girerek rahatça izleyebiliyorum. Konu ile ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Ben de durum aynı, loading dönüp duruyor. Ama ben web browserdan da izleyemiyorum, youtube'a giriyorum ama videonun ortasında bi çarpı işareti çıkıyor.
    TV ilk geldiğinde hiçbir widget yüklü değilken web browser'dan youtube girip video izlemiştim. Dün akşam bi bakayım dedim bi sürü widget yüklemişti.Widget ile ilgili bi sorun mu yoksa genel bi sorun mu var?
    Widget ise nasıl fabrika ayarına döndürebilirim sadece Smart TV kısmını. Youtube çok önemli...
    Bir de Logitech K400 klavye ile kullanan var mı hiç?

Ben samsung musteri hizmetlerini aradim youtube widgette problem var dedi ama pek inandirici gelmedi bana bayanin sesinden , ne zaman giderilir problem diye sordum bilmiyorum dedi soguk bir sesle samsung turkiye bu konuda cok zayif bence. Bir cozum bulabilirsem yazacagim buraya sizde bulabilirseniz paylasin lutfen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: karisma61

Menü - ağ ayarlarından dns adresine şunu atayıp denermisin : 141.211.144.15

Malesef buda ise yaramadi ..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dnsler birincisi 8.8.8.8 ikincisi 8.8.4.4 yapın
  • Arkadaşlar merhaba benim 46es6140 samsung smart tvim vardı ilk olarak nerden başlamam gerekiyor bir türlü çözemiyorum bu tv yi
  • 1 - İnternet tv ye giriyoruz. Ayarlardan yeni kullanıcı oluşturuyoruz. Kullanıcı adı; develop şifre; 0000 oluşturduktan sonra çıkış yapın.
    2 - internet tv menüsüne geri gelin ve develop kullanıcısyla oturum açın. Ayarlara tekrar girin
    3 - Gelişme adında gizli bir menü çıkacak bu menüdeki sunucu ip ayarlamaya girin. ip adresi olarak 94.102.4.80 ipsini yazın.
    4 - son olarak bir aşağıdaki kullanıcı uygulama senkronizasyonu seçeneğine girerek widgeti indirebilirsiniz.
    Burda ayarlara tekrar girin diyorsun oraya kadar geliyorum ama ayarlar diye bisi goremedim nerden giriyoruz yardimedebilirmisiniz developla oturum aciyorum orda kaliyprum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OT_MARİ -- 20 Ağustos 2012; 1:26:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar istanbul bilişimden satın almış olduğum 32d5720 serisi televizyonda yazdığım - konu açtığım bu tv lerdeki web browser olayı idi , artık kesin olarak anladım ki bu sorun yazılımsaldır. samygo kurup çalıştırdıktan sonra ftp programı filezilla ile tv nin 1 gb alanına girdiğimde görüntü aşağıda

Samsung TV widget çalışmaları / Youtube widget kurulumu ve daha fazlası

tv nin hafızanındaki klasörlere gezinirken /mtd_exe altındaki SmartTV klasörünün içindeki menüleri altında

klasörlerinde görüldüğü gibi 29_fullbrowser klasörü var

öteki klasörler içinde ise smart menüsünde var olan foto , resim , favori,müzik, kanal listeleme vb klasörler bu klasörlerin içine bakıldığında config.xml dosyası ve icon bazılarında 29_fullbrowser olan js dosyaları var resim , favori , müzik vb menüler tv de gözükürken 29_fullbrowser gözükmüyor ben de bu klasörü alıp /mtd_rwdata/widgets ların olduğu yerde user kullanıcı klasörüne altığımda tv yi kapatıp açtığımda full browser çıkıyor

tıkladığımda ise bağlanıyor yazıyor sürekli çalışmıyor... buraya kadar yaptığım bu çalışmadan ve 32eh5300 lerde gördüğüm web browser olayından anladığım kadarıyla bu iş yazılımsaldır. hatta ankara media mark taki teknisyen birisiyle bu konuyu konuştuğumda onlarda teknik servis bunu yapabilir demişti. bizim burdaki teknik servis allaha emanet usb den kanal yüklemeyi kendisine ben gösterdim :))) sizin oralardaki teknik servis elemalarına bir soralım diyorum böyle bir durum söz konusu olabilir mi ???

NOT : bu arada bu cihazın yeni yazılımsal sürümü çıkmış 1019.0 dan 1020.4 de yazılım yükseltemyi menünün altında servis kısmından çevrim içi bula tıklasınlar ben yaptım bulamadı dedi. çünkü bu 32d5720 serisi cihaz türkiye samsung altında satış olmadığından parelel ithalat olduğundan türkiye ip sinden yeni yazılım bulamıyor
    bu cihazın samsung garantisi altındaki fransa ve kore yi buldum samsung fransa web sitesine girip frimware yi 61 mb dosyayı pc indirip flasha atıp tv ye taktığımda yine servis menüden yazılım yükselt usb den deyinde yeni yazılımı buldu yükledi. yeni yazılım ile gördüklerim daha hızlı geldi kanal geçişler ve allshare dosya şekilleri değişmiş olarak gördüm yeni yazılımı yüklemeniizi öneririm.[simage][/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 20 Ağustos 2012; 20:39:44 >

• yardim edecek konuya hakim birisi yokmu arkadaslar.beynim sulandi arastirmakdan
    ALmanyada yasiyorum farkli bisi yapmam gereklimi bilmiyorum.es6800tv modelim.simdi anladiklarimi siraya koyabilirmisiniz.
    1-önce bilgisayarla tvyi birbirine baglicaz ethernet kablosuyla bagliyoruz
    2-Internet Protokol ayarları : Manuel seç
    IP adresi : 192.168.1.55 (boş olan bir IP numarası 55 Ver)bos ip numarasi nerden buluyoruz
    Alt ağ maskesi : 255.255.255.0
    Ağ geçidi : 192.168.1.11 (varsayılan ağ geçidi modeme erişim IP’sidir)
    DNS : Manuel seç
    DNS sunucusu : 192.168.1.11
    bu üste denilenleri yapiyorum ama kabul etmiyor baglantiyi kuramiyor nerde hata var

sdkyi ve apache serveri kurdumsdknin yenisinimi bulmam lazim bu sitedeki yeterlimi

simdi gizli menü acmaya gelelim
    1 - İnternet tv ye giriyoruz. Ayarlardan yeni kullanıcı oluşturuyoruz. Kullanıcı adı; develop şifre; 0000 oluşturduktan sonra çıkış yapın.yaptim
    2 - internet tv menüsüne geri gelin ve develop kullanıcısyla oturum açın. Ayarlara tekrar girin ayarlara mavi tusla giriyoruz galiba ama mavi tusa basiyorum hic bir tepki vermiyor tv
    3 - Gelişme adında gizli bir menü çıkacak bu menüdeki sunucu ip ayarlamaya girin. ip adresi olarak widgetin bulunduğu local veya sunucu ipsini yazın.
    4 - son olarak bir aşağıdaki kullanıcı uygulama senkronizasyonu seçeneğine girerek widgeti indirebilirsiniz.

buraya kadar yapmam gerekenleri anlatabilirmisiniz lütfen yoksa deli olcam.50mbps veya 100mbps int alcam internetim cok hizli olicak bu tvnin tüm nimetlerinden yararlanmak istiyorum

• sorundan anladığım kadarıyla tv ne interneti vermek istiyorsun... bunu pc den mi tv ye vereceksin yoksa modem mi tv ye vereceksin..
    ip yanlış vermişsin.
    ip :192.168.1.55
    alt ağ maskerisi :255.255.255.0
    varsayalaın ağ ip ise : 192.168.1.1 olması lazım pc nin hangi ipleri aldığını görüp bunu tv ye uyarlamak istersen şayet eternet veya kablsouz internet simgesine tıkla açılan kısımda Destek sekmesine bak orada modemin hangi ip , alt ağ maskesini ve varsayalın ağ geçidini yazar. oraya bakarakta yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 21 Ağustos 2012; 17:16:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat23351

sorundan anladığım kadarıyla tv ne interneti vermek istiyorsun... bunu pc den mi tv ye vereceksin yoksa modem mi tv ye vereceksin..
    ip yanlış vermişsin.
    ip :192.168.1.55
    alt ağ maskerisi :255.255.255.0
    varsayalaın ağ ip ise : 192.168.1.1 olması lazım pc nin hangi ipleri aldığını görüp bunu tv ye uyarlamak istersen şayet eternet veya kablsouz internet simgesine tıkla açılan kısımda Destek sekmesine bak orada modemin hangi ip , alt ağ maskesini ve varsayalın ağ geçidini yazar. oraya bakarakta yapabilirsin.

tvye interneti wlandan veriyorum ben bu widget olayini cöymeye calisiyorum.bu netplayer 3dyoutube 7/24 sinema uygulamasi felan gibi programlari indirmek istiyorum tvden smarthube giriyorum.develop kulanicisi olarak aciyorum ondan sonra gizli menüye girmek lazim ya mavi tus ile o menüyü bulamiyorum mavi tusa basiyorum hic bir tepkime vermiyor tv.sayfalari inceledim ama yapamadim aslinda elim yatkindir bu tür seylere ama daha basaramadim
    quote:

Orijinalden alıntı: jehat85

Selam arkadaşlar.. Tv de uzun süredir aramama rağmen internet tv ve bunun ayarlarına ulaşamıyorum.. Widget ve IP ayarları için Menüden Ağ ayarlarından IP ayarlarına girince;

- IP modu (Otomatik)
    - IP adresi
    - Alt Ağ Maskesi
    - Ağ Geçidi

DNS Modu' seçenekleri var.. Ve IP modunu ve adresi değiştirince tanımsız şeklinde hata veriyor..

Smarthub' ta ise D (mavi) tuşu ile ayarlara girince ;

-Hesap Yönetimi
    -Servis Yöneticisi
    -Sıfırla
    -Özellikler

seçenekleri var..

Yani hiç bir şekilde forumda anlatıldığı gibi Widget uygulamaları için ulaşabileceğim bir ayar yok..

Sorun bende mi Tv de mi aceba?

Tv modeli: 46D5700..

quote:

Orijinalden alıntı: ettu

jehat85
    Sen tv'ni bilgisayarına ethernet kablo ile bağladın mı? Evet ise aşağıdakileri uygula.
    Ayarları 40C650'ye göre yazıyorum.

Internet Protokol ayarları : Manuel seç
    IP adresi : 192.168.1.55 (boş olan bir IP numarası 55 ver)
    Alt ağ maskesi : 255.255.255.0
    Ağ geçidi : 192.168.1.11 (varsayılan ağ geçidi modeme erişim IP’sidir)
    DNS : Manuel seç
    DNS sunucusu : 192.168.1.11

Ağ testi yaptığında "ağınız düzgün bir biçimde çalışıyor" mesajı gelirse yaptıkların doğru demektir. Ancak ondan sonra smarthub dan istediğin widgetleri indirebilirsin. Geçmiş sayfalarda widgetin nasıl indirileceği detaylıca anlatılmıştı.

bu arkadas demis benim gibi sorunu olan arkadasa bilgisayari tvye ethernet kablosuyla bagladinmi diye o yüzden denedim bilgisayari tvye nasi göstercem yani indirdigim widgetleri nasi atcam tvye.

• nStreamplayer Samsung Smart Tv 7000 serisi yardım..
    arkadaşlar nStream Playeri kurduktan sonra bazı kanalların açılıp bazılarının açılmadığını farkettim.. Render Error veya Conection Filed yazıyor

örneyin Bilgisayarda VLC playerda çalışan alltaki kanallar açılmadı

http://yayin.tv-fm.com/sinema
    mms://yayin.tv-fm.com/sinema1
    mms://yayin.tv-fm.com/sinema2
    mms://yayin.tv-fm.com/sinema3
    mms://yayin.tv-fm.com/sinema4
    mms://yayin.tv-fm.com/sinema5
    mms://yayin.tv-fm.com/sinema6
    mms://94.23.163.165/80595233/fantv/?WMCache=1&Token=b1R6TzB7X3trLBTPTpgJyK

Kuulandığım XML kod örneği alltaki gibi..

<channel>
    <title>Sinema TV 1</title>
    <stream_url>
    <![CDATA[http://yayin.tv-fm.com/sinema]]>
    </stream_url>
    <video_type>http</video_type>
    <logo_30x30>nrjparis.jpg</logo_30x30>
    <description>rtmp stream</description>
    <browser_url/>
    <category_id>1</category_id>
    </channel>

• quote:

Orijinalden alıntı: OT_MARİ

bu arkadas demis benim gibi sorunu olan arkadasa bilgisayari tvye ethernet kablosuyla bagladinmi diye o yüzden denedim bilgisayari tvye nasi göstercem yani indirdigim widgetleri nasi atcam tvye.

Arkadaşım öncelikle apacher web server kurman lazım linki aşağıda

http://sourceforge.net/projects/appserv/files/AppServ%20Open%20Project/2.5.10/appserv-win32-2.5.10.exe/download
    kurduktan sonra pc kapatıp aç

C:\AppServ\www klasörler oluşmuş olacak

www klasörünün içinde yeni metin belgesi oluştur içine de

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> 
    <rsp stat="ok">
    <list>
    <widget id="nKTVplayer">
    <title>nKTVplayer</title>
    <compression size="194215" type="zip"/>
    <description/>
    <download>http://kartina.pristavka.de/nktvplayer/nKTVplayer.zip</download>
    </widget>
    <widget id="nStreamPlayer">
    <title>nStreamPlayer</title>
    <compression size="306605" type="zip"/>
    <description/>
    <download>http://kartina.pristavka.de/nktvplayer/nStreamPlayer.zip</download>
    </widget>
    <widget id="nKTVE">
    <title>nKTVE</title>
    <compression size="1027060" type="zip"/>
    <description/>
    <download>http://kartina.pristavka.de/nktvplayer/nKTVE.zip</download>
    </widget>
    <widget id="nLVTV">
    <title>nLVTV</title>
    <compression size="1027061" type="zip"/>
    <description/>
    <download>http://kartina.pristavka.de/nktvplayer/nLVTV.zip</download>
    </widget>
    </list>
    </rsp>

yaz ve dosya ismini widgetlist.xml olarak değiştir. tv başına geç smart menü develop şifre 0000000 yaz biliyorsun zaten.... D ye bas ip yazılacak yere 127.0.0.1 yaz tam de senk. yap göreceksin nKTVplayer.zip , nKTVplayer.zip ,nLVTV.zip uygulamalar tv ne yüklenmiş olacak... açık ve net bir şekilde bu kadar anlatılabilir. aynı şekildede indirmiş olduğun widgetleri de www klasörünün içine uygulama diye bir klasör oluştur içine kopyala örnek verecek olursam uygulama adlı klasörümün içinde 3dyoutube var widgetlist.xml içeriği bu şekilde olması lazım

<rsp stat="ok">
    <list>
    <widget id="3dyoutube">
    <title>3dyoutube</title>
    <description/>
    <download>127.0.0.1/uygulama/3dyoutube.zip</download>
    </widget>

</list>
    </rsp>

şeklinde olacak istediğin kadar ekleme çıkarma yapabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 25 Ağustos 2012; 20:56:46 >

• quote:

quote:

Arkadaşım öncelikle apacher web server kurman lazım linki aşağıda

http://sourceforge.net/projects/appserv/files/AppServ%20Open%20Project/2.5.10/appserv-win32-2.5.10.exe/download
    kurduktan sonra pc kapatıp aç

C:\AppServ\www klasörler oluşmuş olacak

www klasörünün içinde yeni metin belgesi oluştur içine de

<rsp stat="ok">
    <list>
    <widget id="nKTVplayer">
    <title>nKTVplayer</title>
    <description/>
    <download>http://kartina.pristavka.de/nktvplayer/nKTVplayer.zip</download>
    </widget>
    <widget id="nStreamPlayer">
    <title>nStreamPlayer</title>
    <compression size="306605" type="zip"/>
    <description/>
    <download>http://kartina.pristavka.de/nktvplayer/nStreamPlayer.zip</download>
    </widget>
    <widget id="nKTVE">
    <title>nKTVE</title>
    <compression size="1027060" type="zip"/>
    <description/>
    <download>http://kartina.pristavka.de/nktvplayer/nKTVE.zip</download>
    </widget>
    <widget id="nLVTV">
    <title>nLVTV</title>
    <compression size="1027061" type="zip"/>
    <description/>
    <download>http://kartina.pristavka.de/nktvplayer/nLVTV.zip</download>
    </widget>
    </list>
    </rsp>

yaz ve dosya ismini widgetlist.xml olarak değiştir. tv başına geç smart menü develop şifre 0000000 yaz biliyorsun zaten.... D ye bas ip yazılacak yere 127.0.0.1 yaz tam de senk. yap göreceksin nKTVplayer.zip , nKTVplayer.zip ,nLVTV.zip uygulamalar tv ne yüklenmiş olacak... açık ve net bir şekilde bu kadar anlatılabilir. aynı şekildede indirmiş olduğun widgetleri de www klasörünün içine uygulama diye bir klasör oluştur içine kopyala örnek verecek olursam uygulama adlı klasörümün içinde 3dyoutube var widgetlist.xml içeriği bu şekilde olması lazım

<rsp stat="ok">
    <list>
    <widget id="3dyoutube">
    <title>3dyoutube</title>
    <description/>
    <download>127.0.0.1/uygulama/3dyoutube.zip</download>
    </widget>

</list>
    </rsp>

şeklinde olacak istediğin kadar ekleme çıkarma yapabilirsin

arkadasim dediklerinin hepsini yaptim tek tek.son yerde ipi veriyorum sonra senkrenizasyona basdimda eror veriyor ipiyi gecersiz sayiyor baska ipmi lazim yoksa baska ayarmi bilgisayarin güvenlik duvarinida kaldirdim hatta ama baglanamadi :(

• birde tvnin üzerine direk programlari indirdim bilgisayar kullanmadan ip girerek ama netplayer 2.73 e tikladigimda giriyor ama icinde hic bisi yok hic bir islem yapamiyorum icinde onu nasu devreye sokuyoruz.nstreamlmod var orda kanallara bakiyorum yeni kanal ekleme felan yapamiyorum :(
  • pc nin localhostun hangi ip le aldığını bilmezsiniz diye 127.0.0.1 diye yazdım. eğer olmuyorsa pc nin aldığı ipi girmeniz lazım. ama ilk başta pc de apache kurulmuş düzenli çalışıyor mu onu denediniz mi internet sayfası açıp adres satırı kısmınahttp://localhost yazıp enterlayın karşınıa bir şeyler çıkması lazım. eğer çıkıyorsa apache düzgün kurulmuş ve pc nin aldığı adresi tv ye yazmanız lazım. pc nin aldığı yerel ip de pcdeki saatin yanındaki pc işaretine bakarakta öğrenebilirsiniz onu yazarsanız kesinlikle olması lazım. çünkü bunu bu şekilde dün yaptım tv ye yukardaki widgetleri yükledim. xp kullaıyorum ama xp veya win7 farketmez çünkü web server..

• quote:

birde tvnin üzerine direk programlari indirdim bilgisayar kullanmadan ip girerek ama netplayer 2.73 e tikladigimda giriyor ama icinde hic bisi yok hic bir islem yapamiyorum icinde onu nasu devreye sokuyoruz.nstreamlmod var orda kanallara bakiyorum yeni kanal ekleme felan yapamiyorum :(

eğer kuruluyorken gözüküyor kurulum bittiğinde ise gözükmüyorsa tv nin ile uyumsuzdur demek aynısı bende yaşadım widgetfullbrowser olayını denedim inidiriyor kuruluyor denilyor sonunda tamamlandı denilmesine karşın smart menü de o uygulamayı bulamamıştım. sebebide uyum sorunu ve samsung pisliği akılıı tv satılıyorsun akılsız çıkıyor. neymiş ki yazılımsalmış donanımsalmış ozaman akıllı değil kısacası bunun akıllığı nerede kaldı :))))
  • arkadaşlar bugün 40 es 7000 serisi samsung alarak aranıza katıldım.
    konu ile alakası yok ama yardımcı olursanız sevinirim.
    uydu olarak sadece türksat var hotbird yok bunu nasıl düzenleyebiliriz
  • quote:

quote:

birde tvnin üzerine direk programlari indirdim bilgisayar kullanmadan ip girerek ama netplayer 2.73 e tikladigimda giriyor ama icinde hic bisi yok hic bir islem yapamiyorum icinde onu nasu devreye sokuyoruz.nstreamlmod var orda kanallara bakiyorum yeni kanal ekleme felan yapamiyorum :(

eğer kuruluyorken gözüküyor kurulum bittiğinde ise gözükmüyorsa tv nin ile uyumsuzdur demek aynısı bende yaşadım widgetfullbrowser olayını denedim inidiriyor kuruluyor denilyor sonunda tamamlandı denilmesine karşın smart menü de o uygulamayı bulamamıştım. sebebide uyum sorunu ve samsung pisliği akılıı tv satılıyorsun akılsız çıkıyor. neymiş ki yazılımsalmış donanımsalmış ozaman akıllı değil kısacası bunun akıllığı nerede kaldı :))))

Yok program gorunuyor ama icine giriyorum hic bi islem yapamiyorum rssye girin sari tisa basin felan deniyor onlari yapamiyorum hic bisi yok icinde...ip olayinida cozemedim daha ;)) bilgisayardaki ipi bulamadim saatin yaninda bilgisayar isareti yok laptopda baska turlude bulamadim.internete localhost yazip girdimde bi yazi cikiyor sadece calisiyormu anlamadim😣..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar widgetfull browser ve hack widget in ip no bilen varmı
  • Arkadaşlar merhaba,

ES7000 serisini almak istiyorum , bu modelde de D serisinde develop ile yüklenebilen uygulamalar yüklenebiliyormu? Samsung 3d blueraylerde de ayni islemler yapilabiliyormu?
    Tavsiye edeceginiz 3d bd varmi acaba unofficial widget yukleyip film izleyebilicegim
    Tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgutvolkan -- 1 Eylül 2012; 14:38:22 >
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.