Şimdi Ara

Beklenen İnceleme!! Retina Display vs. SAMOLED

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
4.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşar. Hiç bir şey yazmıyorum sizi direk ekran görüntüleri ile baş başa bırakıyorum.

http://www.engadget.com/photos/iphone-4-vs-samsung-galaxy-s-display-face-off/#3115588

• İphone ezmiş resmen
  • İlk fotoğraflarda iPhone süpermiş ya dedim ama ilerledikçe SAMOLED'de fena değilmiş aslında demeye başladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orodreth Elanesse

İlk fotoğraflarda iPhone süpermiş ya dedim ama ilerledikçe SAMOLED'de fena değilmiş aslında demeye başladım.

Doğrudur. Çünkü SAMOLED ekranda renkler daha canlı. Bu sizi cezbetmiş olabilir. Halbuki iPhone 4 ün renkleri daha gerçkeçi renkler.
    Anti Aliasing konusunda zaten iPhone 4 ezmiş geçmiş...
  • İphone samoled falan dinlememiş
  • iPhone çözünürlükle oldukça net görüntü veriyor ama Samo daha canlı ve keskin. Özellikle zürafa resminde zürafanın kahverengi beneklerin ve araboşluklarının daha net olduğu aşikar. Kısaca Samoled çözünürlüğü yükseltebilirse yada iPhone da bu çözünürlükte Samoled kullanırsa çok güzel sonuçlar olacak. Bu arada resimlerde yakınlaştırmalar aldatmasın, Samoled de normal uzaklıkta o şekilde pixeller görünmez. Dolayısıyle oyum Samoled'e..iPhone sanki ekran aydınlatması çok güçlü buyüzden özellikle beyaz fonlarda Samodan daha parlak duruyor. Biraz ayarlar kontrast parlaklık vs. ayarlarıda çok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 24 Haziran 2010; 23:50:45 >
  • yürü kim tutar seni kafamdaki tek soru işareti bu idi oda kökünden halloldu adam gene haklı cıktı (steve jobs)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar. Yaa bu dpi hesabı nasıl yapılıyor bilen var mı?
    Mesela iPhone 4 3,5" ekranda 960x640 piksel çözünürlük barındırıyor. Bu da 326dpi ye denk geliyormuş. Nasıl yapılıyor bu hesap? Bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

Arkadaşlar. Yaa bu dpi hesabı nasıl yapılıyor bilen var mı?
    Mesela iPhone 4 3,5" ekranda 960x640 piksel çözünürlük barındırıyor. Bu da 326dpi ye denk geliyormuş. Nasıl yapılıyor bu hesap? Bilen var mı?

inçkare hesabından yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Mesela iPhone 4 ü baz alarak örnekle açıklarsanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 25 Haziran 2010; 0:16:08 >
  • quote:

quote:

quote:

Mesela iPhone 4 ü baz alarak örnekle açıklarsanız çok sevinirim.

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0n%C3%A7_ba%C5%9F%C4%B1na_nokta_say%C4%B1s%C4%B1

buyrunuz amme hizmeti

Beyler bu arada çözünürlük olarak iPhone fark atmış ama bunu telefonu gözünüze sokmadan anlamıyorsunuz. Keşke renkleri de SAMOLED kadar canlı olsaymış. Bence o kadar küçük ekrana o çözünürlüğü yapmışken renk canlılığı da olsaymış.

• Tezatlık var bu olayda
    Burada iphone eziyor

Burada samsung
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrykt

Tezatlık var bu olayda
    Burada iphone eziyor

Burada samsung

Çünkü ilk resimdeki gibi telefona zaten bakamazsın, retina odaklayamaz.
    Biraz kandırıkçı bir resim o ilk resim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mrykt

Tezatlık var bu olayda
    Burada iphone eziyor

Burada samsung

Çünkü ilk resimdeki gibi telefona zaten bakamazsın, retina odaklayamaz.
    Biraz kandırıkçı bir resim o ilk resim.

Normal kullanımda o ilk resme kimse öyle mercekle bakmaz, öylede görünmez. Anti-a konusunda gerçekte iphone süper olacak özellikle oyunlarda. Bu arada bakış açıısnda iphone daha başarılı. Daha geniş açı iphone da.

• Hayır. Bir tezatlık yok.
    iPhone'un olayı yüksek çözünürlük ve doğal renkler iken SAMOLED'in olayı karşıtlık oranı yüksek ve canlı renkler.
    Şuna karar vermek gerekiyor. Renkleri daha gerçekçi mi görmek istersiniz yoksa daha canlı mı? Bütün mesele bu.
    Yoksa 1920x1080 piksel çözünürlükteki oyun ile 1024x768 piksel çözünürlükte oynanan oyun arasında dağlar kadar fark vardır.
    Dolayısıyla aynı boyutta ve aynı çözünürlükte karşılaştırma yapılmadığı sürece IPS vs. SAMOLED karşılaştırmasının hiç bir mantığı yok.
    Ancak iPhone 4 vs. Galaxy S karşşlaştırması anlamlı bir karşılaştırma olabilir.

Benim tercihim iPhone 4 olurdu.
  • Merceğe gerek yok. Normal bakış mesafesinde bile bu kalite farkı hissedilebilir.

• Tırtıksızlık konusunda iPhone daha başarılı gerçekten, ama Samsung için daha canlı, iPhone için daha gerçekçi renkler demek bence doğru bir kullanım değil.
    Renk konusunda bence Samsung daha "iyi" görünüyor, ele alıp incelemeden de daha ötesini getiremem.
  • quote:

Tırtıksızlık konusunda iPhone daha başarılı gerçekten, ama Samsung için daha canlı, iPhone için daha gerçekçi renkler demek bence doğru bir kullanım değil.
    Renk konusunda bence Samsung daha "iyi" görünüyor, ele alıp incelemeden de daha ötesini getiremem.

IPS panelin olayı zaten renkleri %98 lere varan oranlarda gerçeklikte verebilmesidir. Grafik endüstrisi boşuna binlerce dolar dökmüyor bu panele sahip Eizo'lara.
  • Samsung ekranı çok daha başarııl renkler sunmuş özellikle zürafalı fotoda etraftaki ağacın renginden tutunda zürafaını beneklerıne kadar... kimse o kadar yakından bakmıcak nede olsa o yüzden samsugun çözünürlüğü hiçde kötü değil normal kullanmda hiç anlaşılmıcak yani iphonda ise yüksek çözünürlüğü kullanıp zoomlu halyle kıyaslandıgında kalitesi ortaya cıkıor yoksa aynı mesafeden iki teli koydugunda tabiki super amoled farkını göstericek... haksızmıyım ??
  • quote:

Grafik endüstrisi boşuna binlerce dolar dökmüyor bu panele sahip Eizo'lara.

Bu kısım tartışılacak kısmı değil, zaten bu tarz ürünleri yapan bütün firmalar binlerce para döküyor, panelinden reklamına kadar.
    Benim bahsettiğim kısım Samsung renk konusunda daha başarılı duruyor. Youtube videolarında incelediğimde de bunu gördüm.
    Evet iPhone çözünürlük olarak aşmış ama bence biraz gereksizliğe doğru gitmiş, çünkü artık nokta aralıkları fark edilmeyecek seviyelere gelmiş. Göremediğiniz bir şeyi güzelleştirmeye çalışmak gibi.
    Çözünürlükte bu kadar ilerlenmişken ben renk taraftarıyım.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.