Şimdi Ara

Beklenen İnceleme!! Retina Display vs. SAMOLED (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
4.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone'un renkleri gerçekten daha doğal, Samsung'un yüksek konrtastı gibi göz yormuyor. Çözünürlük olarak belirgin bir fark mevcut ki bu da kendini birçok oyun ve farklı uygulamada gösterecektir zaten... Bu iki ekrandan tercihim iPhone olurdu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

Grafik endüstrisi boşuna binlerce dolar dökmüyor bu panele sahip Eizo'lara.

Bu kısım tartışılacak kısmı değil, zaten bu tarz ürünleri yapan bütün firmalar binlerce para döküyor, panelinden reklamına kadar.
    Benim bahsettiğim kısım Samsung renk konusunda daha başarılı duruyor. Youtube videolarında incelediğimde de bunu gördüm.
    Evet iPhone çözünürlük olarak aşmış ama bence biraz gereksizliğe doğru gitmiş, çünkü artık nokta aralıkları fark edilmeyecek seviyelere gelmiş. Göremediğiniz bir şeyi güzelleştirmeye çalışmak gibi.
    Çözünürlükte bu kadar ilerlenmişken ben renk taraftarıyım.

Mesele de bu ya zaten.
    Sen renkleri daha güzel görmek istiyorsun. Bir başkası olduğu gibi doğal görmek istiyor.
    Tamamen tercih meselesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Grafik endüstrisi boşuna binlerce dolar dökmüyor bu panele sahip Eizo'lara.

Bu kısım tartışılacak kısmı değil, zaten bu tarz ürünleri yapan bütün firmalar binlerce para döküyor, panelinden reklamına kadar.
    Benim bahsettiğim kısım Samsung renk konusunda daha başarılı duruyor. Youtube videolarında incelediğimde de bunu gördüm.
    Evet iPhone çözünürlük olarak aşmış ama bence biraz gereksizliğe doğru gitmiş, çünkü artık nokta aralıkları fark edilmeyecek seviyelere gelmiş. Göremediğiniz bir şeyi güzelleştirmeye çalışmak gibi.
    Çözünürlükte bu kadar ilerlenmişken ben renk taraftarıyım.

+1 kesinlikle bende renk taraftarıyım...ışık süzmesine tahammülüm yok iphone 4 de var demiyorum ben bu iki telefon arasında kaldım büyük ihtimal yine iphone alıcamm ama sunu kabul edin samsugun super amoled ekranı renkleri daha canlı veriyor istediği kadar IPS panel olsun sonucta eski teknolojii kontsratlarla kapatılmaz bu açık... işletim sistemini hiç bişiye değişmediğim için yine iphone alcam ama samsung fiyat olarak uygun olursa onuda alabilirim...

• Bir de bu kadar iyi bir ekran pil ömrüne nasıl yansır acaba?
  • quote:

Merceğe gerek yok. Normal bakış mesafesinde bile bu kalite farkı hissedilebilir.

Beklenen İnceleme!! Retina Display vs. SAMOLED

ben bir fark göremedim.onlarda görememiş.bundan daha yakın tutuyormusunuz telefonu gözünüze ? hatta bukadar yakın ?

bakiniz incelemeden

''Definition still looks ridiculous on the iPhone 4, and Samsung simply can't match it there. You should be mindful, however, that the delta between the two when you stick them right next to your eye is nowhere near as pronounced in real world use''

gerçek kullanımda hiçbir fark yok diye cevirmek yeterlidir heralde.

hatta gülünç demişler çözünürlügüne iphone in. 3 yil 480x320 kullandırdılarda şimdimi sorun oldu çözünürlük ? sayılarla kandırılmayın.

zürafa testinde fark belli olmuş. bunu dandik tn paneleler ve çok kaliteli olmayan fotograflardan bakarak görüyoruz. gerçekte fark çok daha belirgin.gidip herhangi biryerden wave i inceleyerek görebilirsiniz samoledin farkını.

benim için yazıdaki en önemli şey ise şu oldu

'' if we have to choose, Samsung will get the nod'' güneş ışıgı altındada daha iyi samoled .amoledin tek eksigini gidermişler söyledikleri gibi.

ek olarak erasmus, samoled renkleri daha canli ve Daha Gerçekçi gösterir. tn veya ips farketmeksizin lcd panellerin verebilecegi renk %70 iken amoled ler %110 kapasiteye sahiptirler.
    butür ekranlar hakkında bilginiz olmamasi harici hayatınızda ips veya samoled görmediginizide göz önüne alırsak sırf iphone yi iyi göstermek için samoled çok abartı renkler gösteriyor dogrusu ips demeye gerek yok.renkler size canlı ve gerçek dışımı geliyor ? daha önce bunlari görememenizden dolayi görünce yaşadınız şaşkınlık sonucudur her samoled konusuna girip aynı yanlış bilgiyi vermekten sıkılmadınız heralde. samoled daha kötü tamam içiniz rahat etsin. 2 yil sonra lcd diye birşey kalmayınca dava açarsınız lg ve samsung a neden amoledi bütün dünyaya yaydınız diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 25 Haziran 2010; 1:20:30 >

• en kötü %20 pilden tasarruf demektir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

quote:

Merceğe gerek yok. Normal bakış mesafesinde bile bu kalite farkı hissedilebilir.

ben bir fark göremedim.onlarda görememiş.bundan daha yakın tutuyormusunuz telefonu gözünüze ? hatta bukadar yakın ?

bakiniz incelemeden

''Definition still looks ridiculous on the iPhone 4, and Samsung simply can't match it there. You should be mindful, however, that the delta between the two when you stick them right next to your eye is nowhere near as pronounced in real world use''

gerçek kullanımda hiçbir fark yok diye cevirmek yeterlidir heralde.

hatta gülünç demişler çözünürlügüne iphone in. 3 yil 480x320 kullandırdılarda şimdimi sorun oldu çözünürlük ? sayılarla kandırılmayın.

zürafa testinde fark belli olmuş. bunu dandik tn paneleler ve çok kaliteli olmayan fotograflardan bakarak görüyoruz. gerçekte fark çok daha belirgin.gidip herhangi biryerden wave i inceleyerek görebilirsiniz samoledin farkını.

benim için yazıdaki en önemli şey ise şu oldu

'' if we have to choose, Samsung will get the nod'' güneş ışıgı altındada daha iyi samoled .amoledin tek eksigini gidermişler söyledikleri gibi.

+1907 kesinlikle katılıyorum demek istediklerim aynen bunlarıdı işte... baktıgımız monitörlerden bunu tam anlamak mümkkün değildir...

• Valla onu bunu bilmem ıphone kesinlikle bu sefer daha üstün. Ah şu namussuzlar 4'' yapsalardı hiç kafam karışmaz dı diyesim geliyor ama samsung 4'' gördüğünüz üzere fazla kalın ve hantal duruyor.Sonuç; iphone alıyorum, yine borca giriyorum.Hay ben aklıma işeyim...

Bu arada nerde izledim videoyu bilemiyorum ama İphone 4(ips) samsung galaxy s(samoled) ve htc evo(oled sanırım) güneş ışığı altında teste tabi tutulmuşlardı.Kesinlikle orda da iphone 1-2 gömlek üstün. Htc evo'nun ekranında nerdeyse hiç bir halt görünmüyordu hayret ettim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Valla onu bunu bilmem ıphone kesinlikle bu sefer daha üstün. Ah şu namussuzlar 4'' yapsalardı hiç kafam karışmaz dı diyesim geliyor ama samsung 4'' gördüğünüz üzere fazla kalın ve hantal duruyor.Sonuç; iphone alıyorum, yine borca giriyorum.Hay ben aklıma işeyim...

Bu arada nerde izledim videoyu bilemiyorum ama İphone 4(ips) samsung galaxy s(samoled) ve htc evo(oled sanırım) güneş ışığı altında teste tabi tutulmuşlardı.Kesinlikle orda da iphone 1-2 gömlek üstün. Htc evo'nun ekranında nerdeyse hiç bir halt görünmüyordu hayret ettim...

birkere evo da lcd dir.ayni iphone gibi. 2. engadged testinde samoled in iphone 4 den daha iyi oldugunu söylüyorlar güneş ışıgı altında. çok fark olmasada samoled daha iyi.videoda pek belli olmuyor ikiside aynı gibi, daha önce desire iphone 4 galaxys videosuda izledım samoledin lcd den bir farkı yok gözüküyor. ancak videodan görünen bu, onlara göre azda olsa samoled daya iyiymiş. kamerada yansımadan görünmüyor çok detay.demekki çıplak gözle samoled üstün

• Monitör kalibrasyonu vb işler ile ciddi uğraştım/uğraşıyorum ama bu konu ile direkt alakasını kurmıyacağım zira çok farklı kulvarlar.Sonuçta cep telefonundan bahsediyoruz ve büyük çoğunluk ile insan gözünün kontrast (karşıtlık) sevdiği bilinen bir gerçek.Bu konuda Samsung ortalama bir kullanıcının gözünü doğal olarak daha fazla 'okşuyor' zira koıntrast daha hoş görünüyor ek olarak normalin biraz daha dışındaki sature(Zengin) renklerin de buna ufak bir katkısı mevcut.

Benim tercihim/kullanımıma daha uygun olan iPhone daki ekran tipi.Uzun süreli kullanımda farkı daha iyi algılayabiliriz diye düşünüyorum(yarım saat ve üzeri sürekli kullanım).Beyazın daha beyaz olmasıda bir avantaj.

Her ikiside gayet iyi ekranlar kullanım yer/kişisel tercihlere göre birbirlerine bir takım üstünlükleri mevcut.Apple'ın yeni ekranını görene kadar bende OLED in yanındaydım ama görünen o ki artık zirvede OLED kendi başına yer almıyor.

• kim bekliyordu bu karsilastirmayiki ? :) ben degil en azindan :}
  • SAMOLED ekran ışığı yetersiz bence. Zaten güneş ışığında sorun yarattığından bahsediliyordu.
    iPhone'un ekranı ışık konusunda daha iyi.
    SAMOLED'in ise kontrastı iPhone'a göre yüksek...
    Tamamen tercih meselesi...
  • Samsung yine her zamanki gibi ( LCD'lerinde de yaptığı gibi ) dijital manipülasyon ile görüntüyü makyajlayarak (renkleri abartarak) veriyor.

Samsung görüntüsü güzeldir, canlıdır, ancak doğal değildir. Samsung LED LCD'imde HD yayında insan gözünün gördüğü doğal görüntüyü yakalayana kadar göbeğim çatladı..

Apple ekranları neredeyse insan gözünün gördüğü doğallıkta gösterirler herşeyi, bu sebeptendir ki tüm graphic designer'lar macintosh kullanır, özellikle katalog yaparken malzemenin gerçek görüntüsü, bilgisayardaki görüntüsü ve baskıdan sonraki katalogdaki görüntüsü ancak bu şekilde %90'dan fazla oran ile match ettirilebilir.. Bşka hiçbir ekran ile gerçeğe bu kadar yakın görüntü alamazsınız..

Elma ile armutu kıyaslamayın lütfen... Apple günün birinde LCD TV yaparsa o zaman korksun diğer tüm üreticiler, çünkü kesinlikle o görüntüyü yakalayamazlar... Yapabilselerdi yakalarlardı şimdiye kadar.. Kendim şirketimde de birçok LCD ekran kullanıyorum, en baba samsung ekranlar ile çalışıyorum ama hiçbirinde bir Imac'deki / macbook'daki görüntü yok, yanından bile geçemiyorlar..

• SAMOLED'deki renkler daha canlı duruyor. Tek eksiği çözünürlük bence.
    Onun dışında çok tatmin edici.

quote:

Orijinalden alıntı: -SWRT-

Samsung yine her zamanki gibi ( LCD'lerinde de yaptığı gibi ) dijital manipülasyon ile görüntüyü makyajlayarak (renkleri abartarak) veriyor.

Samsung görüntüsü güzeldir, canlıdır, ancak doğal değildir. Samsung LED LCD'imde HD yayında insan gözünün gördüğü doğal görüntüyü yakalayana kadar göbeğim çatladı..

Apple ekranları neredeyse insan gözünün gördüğü doğallıkta gösterirler herşeyi, bu sebeptendir ki tüm graphic designer'lar macintosh kullanır, özellikle katalog yaparken malzemenin gerçek görüntüsü, bilgisayardaki görüntüsü ve baskıdan sonraki katalogdaki görüntüsü ancak bu şekilde %90'dan fazla oran ile match ettirilebilir.. Bşka hiçbir ekran ile gerçeğe bu kadar yakın görüntü alamazsınız..

Elma ile armutu kıyaslamayın lütfen... Apple günün birinde LCD TV yaparsa o zaman korksun diğer tüm üreticiler, çünkü kesinlikle o görüntüyü yakalayamazlar... Yapabilselerdi yakalarlardı şimdiye kadar.. Kendim şirketimde de birçok LCD ekran kullanıyorum, en baba samsung ekranlar ile çalışıyorum ama hiçbirinde bir Imac'deki / macbook'daki görüntü yok, yanından bile geçemiyorlar..

Kullandığınız maclerdeki ekran zaten ips ekran. Ips'lerin diğer LCDlerden üstün olduğu ise biliniyor zaten.
    Led Lcd ise bildiğimiz LCDnin led aydınlatmalı olanı. Mac'lerden aldığınız performansın samsung LCDlerden daha iyi olmasının
    nedeni de bu zaten.

Ama amoled farklı. Nasıl farklı? Hem yapısı itibari ile çok yenilikçi hem de geleceği parlak ve şimdiden birçok firma amolede
    yatırım yapmaya başladı. Hatta youtube'dan prototiplerini görebilirsiniz.

Grafikerler için Ips şuan tercih ediliyor ama amoledin büyük ekranları henüz seri üretimde değil. O zaman grafikerlerin tercihinde
    değişimler olacak gibime geliyor, bunu zaman gösterecek.

Fakat biz grafiker değiliz . Günlük kullanım için ideal, dayanıklı, canlı ve az pil harcayan bir ekran daha iyi bir alternatiftir.

Videodan da görüldüğü üzere amoledin yapısı çok çok farklı ve günlük kullanıma daha uygun.
    (nedense hep video ile anlatıyorum böle şeyleri)

Bence gelecek Super AMOLED'de.

• Gelecek kesinlikle Oled ve türevi teknolojilerde. Ancak Apple çözünürlük yüzünden seçtiği IPS panel, 3,5"lik bir ekran için fazlasıyla yeterli. Oled teknolojisi olgunlaştığında ve yapısal sorunları çözüldüğünde, piyasada ne LCD ne de Plazma bulamayacağız.
  • Seneye iPhoneda yüksek cozunurluklu samoled gormezsek hiç şaşırmam.
  • videodaki çok saçma bir kıyaslama olmuş. kimse ekrana gözüne sokup yada teleskop dayayıp bakmaz. kesinlikle yanlış olmuş çünkü bunda çözünürlüğü iyi olan kazanır. ekrana normal görüş mesafesinden bakıp karşılaştırma yapılması gerekirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vipergts -- 12 Şubat 2011; 17:59:02 >
  • Iphone ekran kalitesiyle Galaxy S 'i ezmiş. Bu kadar fark olabileceğini düşünmemiştim.
  • Retina display
  • samsung kontrastı cok yüksek fakat iphone daha dogal
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.