Şimdi Ara

Beklenen İnceleme!! Retina Display vs. SAMOLED (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
4.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi verzauberer -- 13 Şubat 2011; 4:51:43 >
  • AA olarak iPhone bariz üstün "ezmiş" kavramı doğru gerçekten ( i : 1 - 0 : s )

Normal açıdan baktığımızda iki telefon AA ( Anti-Aliasing ) olarak bir fark yok gibi (i : 2 - 1 : s )

Renkler konusunda ise Samsung Galaxy S biraz makyajlanmış iPhone'da ise doğal görüntü bu da tamamen kişiye kalmış bir durum (i : 3 - 2 : s )

Bu durumda güneş ışığında görünmesini göz önüne alırsak 1 puan daha iPhone'a fakat pil ömrü olarak Samoled daha önde olduğu için 1 puan Samsung'a;

1 farkla iPhone üstün gibi oluyor bu durumda sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therion-x -- 13 Şubat 2011; 5:40:14 >
  • Bende ipod touch 4g arkadaşta samsung galaxy s var ve 2mizdede asphalt 5 vardı 2 sini yanyana koyduk.Söylendiği gibi renk olarak iyi gözüksede o oyunda çözünürlük araya girince galaxy s den baya bir iyi gözüküyordu.iphone 4 ün renkleri ipod touch tan daha kaliteli olduğunuda araya katarsak hangi ekranın daha iyi olduğu belli oluyor.Arkadaşların dediği gibi yok mercekmiş yok teleskopmuş hiç gerek yok aradaki fark öyle bir belli oluyorki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8D260ED3 -- 13 Şubat 2011; 7:41:48 >
  • Nexus s kullandım ve hiç memnun kalmadım samoled ekrandan, yapay rahatsız edici bir mavi-yeşil ton ağırlığı vardı beyaz zemine koyunca çok rahat farkedilebilen!
  • bende ipod touch var. ekranin toplam alani ile galaxy s in toplam ekran alanini goz onunde bulundurun. toplam piksel sayisi iphone- ipod touch da diger hi-end telefonlara gore 1.6 kat daha fazla. ama kusura bakmayin siCim kadar ekranda bunun pek de bur onemi yok. normal bakis mesafesiyle goremedigimiz o kadar cok piksel varki.. hepsi islem gucu harciyor hepsi pil tuketiyor ve aleti yavaslatiyor. iphone un kasilmadigi durum yok demeyin alet bal gibi kasiyor bazen. bu korkunc piksel yogunlugu baslarina is acmis. pili de o kadar uzun dayanmiyor. sonuc olarak goremedigim piksellerin sonuclarina katlanmak zorundayiz. yapsin bakalim 4.3 inc ekran o zaman ise yarasin bu yuksek cozunurluk. suan icin pek bir yarari yok. bu msgi da ipod touch 4g den yaziyorum tabi biraz tezat oldu..

işte bu da ekran boyutları. sarı renkli olanlar galaxy s kırmızı olan iphone 4. bu alanları kendim hesapladım ve autocad ile çizdim...

http://imageshack.us/photo/my-images/98/drawing1ux.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibitermo -- 1 Temmuz 2011; 8:33:03 >

• bence samsung telefonlarda ki renklerdeki abartı çok rahatsız edici gereksiz ve dogallıktan uzak geliyor bana. arkadaşımın galxy s i ile kendi tlfonumu yan yana koydugumda beyaz ekranda beyazı, beyaz göstermeyen mavilik çok rahatsız edici bi fotograf çekiyor telefonla sanki ilkokul terk pastel boya çalışması
  • Bideı super amoled plus la retinayi karşilaştırsak nasıl olur:)
  • birde arkadaslar iphone4lerimizde kullandigimiz ekran koruyuculari baya etkiliyo görüntüyü gecen apple store da bakdigim iphone 4 inanilmaz canliydi ekrani sanki gercekmis gibi ama bendeki daha soluk sebebini sordum foruma mat korumadan ve tabiki pil tasarrufu parlaklik kisilmasi dediler ama retina ekranin yerini tutarmi bilmem samoled ekranda fena degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunlab -- 1 Temmuz 2011; 11:56:34 >
  • Çözünürlüğe takılmayalım diyen arkadaşlar. Bu tip küçük cihazlarda çözünürlük herşeydir. Özellikle internette sörf yaparken küçük detayları görebilmenin, ufak yazıları rahat okuyabilmenin yolu ekranın çözünürlüğünün ne kadar yüksek olduğuna bağlıdır. Çözünürlüğü bu kadar da yabana atmadan yorum yapılırsa daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prank31

Bideı super amoled plus la retinayi karşilaştırsak nasıl olur:)

daha başka çıkarmı Süperarmorfena amoled falan :D
  • Samsung Tv'ler nasilki diğer Tv'lere göre daha canlı renklere sahipse telefonlarındada daha canlı renklere sahip. Ama iPhone daha doğal vede daha net bir ekrana sahip.

Doğallığı sevdiğim icin evime samsung tv almadım. Kullandığım telefonda da daha doğal olanı istediğim icin samsung almadım.

Bu tamamen kişisel bir tercih. Kimi insan parlak vede canlı ekranları sever kimisi ise benim gibi biraz daha az parlak vede doğal olanını sever.

Kısacası en iyisi htc :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsi düşencem Samsung daha canlı renkler verirken, iPhone ise daha net ve keskin görüntü veriyor. Ama benim için ekranın netliği daha önemlidir. Kim ne derse desin Apple ekran konusunda benim düşünceme göre çok çok başarılı bir firma. Macbook veya iMac lerde görüntü kalitesi muazzam keza iPhone 4'de de öyle.
  • samsungun herzamanki gibi renkleri asiri contrastli.
    kimisi capcanli kimiside net ve dogal renklere sever.bu yuzden kazanan yok bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 1 Temmuz 2011; 16:29:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Samsung Tv'ler nasilki diğer Tv'lere göre daha canlı renklere sahipse telefonlarındada daha canlı renklere sahip. Ama iPhone daha doğal vede daha net bir ekrana sahip.

Doğallığı sevdiğim icin evime samsung tv almadım. Kullandığım telefonda da daha doğal olanı istediğim icin samsung almadım.

Bu tamamen kişisel bir tercih. Kimi insan parlak vede canlı ekranları sever kimisi ise benim gibi biraz daha az parlak vede doğal olanını sever.

iyide samsung tv'ler de samoled kullanmıyor ki

arkadaşlar bende ipod touch 4g ve samsung wave var.wave de samoled ekran var, ipod'da retina ekran var.bana göre;
    film izlerken samoled daha iyi (r-s:0-1)
    internette gezinirken ya da bir şeyler okurken retina daha iyi(r-s:1-1)
    güneş altında retina daha iyi(r-s:2-1)
    pil tasarrufu konusunda samoled daha iyi(r-s:2-2)

ama gelecek super amoled ve daha ilerki versiyonlarındadır.zaten son dönemde samsung haricinde htc ve nokia'nın da amoled kullanmaya başlaması bunun bir göstergesi.

• Super omoled e kanmayin arkadaslar cunki ben ikisini canli olarak karsilastirdim retina gercek renkleri gosteriyor somolet ise gercek rengi canlandiriyo yani gercegin disi renkler ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barbelo

Super omoled e kanmayin arkadaslar cunki ben ikisini canli olarak karsilastirdim retina gercek renkleri gosteriyor somolet ise gercek rengi canlandiriyo yani gercegin disi renkler ;)

Aslında Oled türevi ekranlarda rengi gerçeğine yakın görebiliriz ancak Samsung'un anlamadığım bir politikası mı bilemiyorum ürettiği bütün ekranlar aşırı canlı "Vivid" dediğimiz renkler üretiyor. Anladığım kadarıyla Kore'liler doğal renklerden çok Vivid renkleri seviyor ve görüntü işlemcisini ona göre programlıyor. Gelecekte Iphone'da Oled ekrana geçecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkunbjk

quote:

Super omoled e kanmayin arkadaslar cunki ben ikisini canli olarak karsilastirdim retina gercek renkleri gosteriyor somolet ise gercek rengi canlandiriyo yani gercegin disi renkler ;)

Aslında Oled türevi ekranlarda rengi gerçeğine yakın görebiliriz ancak Samsung'un anlamadığım bir politikası mı bilemiyorum ürettiği bütün ekranlar aşırı canlı "Vivid" dediğimiz renkler üretiyor. Anladığım kadarıyla Kore'liler doğal renklerden çok Vivid renkleri seviyor ve görüntü işlemcisini ona göre programlıyor. Gelecekte Iphone'da Oled ekrana geçecektir.

apple amoled kullanmaya başlarsa acaba burada amoled'i kötüleyenler ne diyecek ben onu merak ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: pascal üçgeni

quote:

Orijinalden alıntı: orkunbjk

quote:

apple amoled kullanmaya başlarsa acaba burada amoled'i kötüleyenler ne diyecek ben onu merak ediyorum

şuanda hem ipod touch 4g ye sahibim. hemde samsung galaxy s cep telefonuna. ( telefonu 2 gün önce aldım .. aslında peel 520 ii alacaktım ama vazgeçtim )

size şunu rahatlıkla söyleyebilirimki SİYAH & KOYU renklerde samoled çok daha üstün. hele wallpaperı düz siyah yapınca iconlar o kadar güzel gözüküyorki. arka plandan hiç hemde hiç ışık gelmeden sadece iconlar ışıl ışıl gözüküyor. ( retina ekranda bunu yaptığımda siyah renklerde parlıyordu ve aynı etki olmuyordu )

bence samoled daha güzel bir görüntü veriyor. şimdi nedense birden bütün iphone & itouch sahipleri doğallık peşinde koşmaya başladı.

arkadaşlar göze hoş gelmek diye bir tabir vardır. kısmen göreceli bir kavram da olsa insanların gözüne neyin hoş geleceği aşağı yukarı bellidir.

VE evet vivid renkler , keskin siyah ton , parlak açık ton kesinlikle göze hoş geliyor . ekrana bakan bir daha bakıyor.

benim için önemli olan da bu. '' etkileyicilik.'' başlarım doğallığına..

itouch da keskin siyah renkerli yakalamak için ekran ışığını kısa kısa bir hal olmuştum. şuan inanın hiç uğraşmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: pascal üçgeni

quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Samsung Tv'ler nasilki diğer Tv'lere göre daha canlı renklere sahipse telefonlarındada daha canlı renklere sahip. Ama iPhone daha doğal vede daha net bir ekrana sahip.

iyide samsung tv'ler de samoled kullanmıyor ki

arkadaşlar bende ipod touch 4g ve samsung wave var.wave de samoled ekran var, ipod'da retina ekran var.bana göre;
    film izlerken samoled daha iyi (r-s:0-1)
    internette gezinirken ya da bir şeyler okurken retina daha iyi(r-s:1-1)
    güneş altında retina daha iyi(r-s:2-1)
    pil tasarrufu konusunda samoled daha iyi(r-s:2-2)

ama gelecek super amoled ve daha ilerki versiyonlarındadır.zaten son dönemde samsung haricinde htc ve nokia'nın da amoled kullanmaya başlaması bunun bir göstergesi.

burada katılmadığım bir nokta var.

film izlerken kesinlikle ama kesinlikle retina daha iyi. ( ha 3.5 inç 3/2 oranında retina ekranda film izleyince aşağıda ve yukarıda siyah şeritler oluşuyor. zaten ekran küçük iyice ufak bir görüntü elde ediliyor ama yinede film izlemek retina ekranda daha keyfli. nedense dandik görüntüler bile hd filmmiş gibi bir his uyandırıyor. )

• quote:

Orijinalden alıntı: -SWRT-

Samsung yine her zamanki gibi ( LCD'lerinde de yaptığı gibi ) dijital manipülasyon ile görüntüyü makyajlayarak (renkleri abartarak) veriyor.

Samsung görüntüsü güzeldir, canlıdır, ancak doğal değildir. Samsung LED LCD'imde HD yayında insan gözünün gördüğü doğal görüntüyü yakalayana kadar göbeğim çatladı..

Apple ekranları neredeyse insan gözünün gördüğü doğallıkta gösterirler herşeyi, bu sebeptendir ki tüm graphic designer'lar macintosh kullanır, özellikle katalog yaparken malzemenin gerçek görüntüsü, bilgisayardaki görüntüsü ve baskıdan sonraki katalogdaki görüntüsü ancak bu şekilde %90'dan fazla oran ile match ettirilebilir.. Bşka hiçbir ekran ile gerçeğe bu kadar yakın görüntü alamazsınız..

Elma ile armutu kıyaslamayın lütfen... Apple günün birinde LCD TV yaparsa o zaman korksun diğer tüm üreticiler, çünkü kesinlikle o görüntüyü yakalayamazlar... Yapabilselerdi yakalarlardı şimdiye kadar.. Kendim şirketimde de birçok LCD ekran kullanıyorum, en baba samsung ekranlar ile çalışıyorum ama hiçbirinde bir Imac'deki / macbook'daki görüntü yok, yanından bile geçemiyorlar..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.