Şimdi Ara

Hangisini Seçerdiniz? (Noctuna-Sunbeam)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aerocool vx9 pro kasamın yanında 20 cm'lik fan var ve bu fan yüzünden kasama en fazla 150 mm yüksekliğinde soğutucu takabiliyorum. Malesef kule tipi soğutuculardan kullanamıyorum. Kule tipi olmayan ve 150 mm'den kısa piyasada çok az soğutucu var. Bunlardan ikisi arasında kaldım. Bunlardan biri
    SUNBEAM Tuniq Propeller 120

Diğeri ise:
    NOCTUA NH-C12P SE14

İki soğutucudan herhangi birini kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum. Noctuna 14 cm fanlı ancak soğutucu boyu sadece 9 cm. İşlemcim AMD Phenom II X4 955 BE (125 watt). Bu gidişle tercihim noctuna olacak ancak aralarında 30 lira fiyat farkı var.

• 125 watt'lık işlemcim ne yazık ki 30 derecelik muğla sıcağında film izlerken bile 60 dereceye ulaşabiliyor. Phenom'ların sıcaklık limiti zaten 60 derece. Üstelik overclock da yapıcam bu işlemciye. Şu anda değil overclock yapmak, bazen 1600 MHz'e kadar düşürüyorum hzını ısınmasın diye. (3,2 GHz orjinal)
  • Noctua tabiki
    Seagate 500GB & 120GB // Samsung SH-S223C DVD RW // Cooler Master RC 335
    Corsair CX-400 // OCZ Vendetta
  • Sessiz mi biri sessiz mi dedi? Sessiz bir soğutucu arıyorum da ben de 955'ime gidip inceleyeyim şu noctuayı hemen

Edit: Amanın 144 TL imiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoyaliKus -- 14 Mayıs 2010; 18:27:54 >
  • Arkadaşlar araştırmalarımı tamamladım. Basitçe karşılaştırırsak;
    Sunbeam propeller 100 lira - Noctua 132 lira.
    Propeller 12 cm fanlı - Noctua 14 cm.( Akasa'nın apache fanının 35 lira olduğunu düşünürsek, noctua'nın 14 cm'lik fanı bile tek başına 50 liradan fazladır. Araştırdığım kadarıyla en iyi fanları noctua üretiyormuş. Üstelik propeller fanı 2000 devre kadar çıkıyormuş ve çok sesliymiş. Noctua ise aşırı sessiz.)
    Noctua'nın performansı hazır sistem sıvı soğutuculardan bile daha iyi (cool-it ya da corsair h50 gibi) Üstelik su pompasının sesi de olmadan.
    Durum böyle olunca, soğutucu almaya da mecbur olduğumdan 30 lira farkı gözden çıkardım. NOCTUA NH-C12P SE14'ü satın aldım.

imzamda da fotolar mevcut. kutu içeriği güzel
  • Noctua nh-d14 yeni aldım ama dereceler bana biraz fazla gibi geldi acaba nerde hata yaptım bakacağım artık.Acaba macunumu az sürdüm yada fazla,yada macunmu kalitesiz zaten macun sürmekte tam işkence en sevmediğim şey.O/C çekiyorum yavaş yavaş stabilite olmazsa tekrardan monte edeceğim bu sefer Arctic silver 5 termal macun süreceğim bakalım ne değişecekse.İşler uzun hani.
  • Elimde Thermalright Chill Factor 2 termal macun var. Acaba noctua'nın macununu mu kullansam yoksa chill factor 2'yi mi?

Cevabı buldum. Noctua'nın termal macunu daha iyi sonuçlar veriyormuş. ilgilenenler buyursun buradan yaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesla -- 16 Mayıs 2010; 17:23:44 >

Orijinalden alıntı: marseltalon

Noctua nh-d14 yeni aldım ama dereceler bana biraz fazla gibi geldi acaba nerde hata yaptım bakacağım artık.Acaba macunumu az sürdüm yada fazla,yada macunmu kalitesiz zaten macun sürmekte tam işkence en sevmediğim şey.O/C çekiyorum yavaş yavaş stabilite olmazsa tekrardan monte edeceğim bu sefer Arctic silver 5 termal macun süreceğim bakalım ne değişecekse.İşler uzun hani.

Arctic silver 5 'ten sonra değişme olursa yazarsan sevinirim
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.