Şimdi Ara

TÜRKÇENİN ELASTİKİYETİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
12 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam gazeteciye gidiyor. "Usta bir Sabah ver, bir Akşam ver" diyor.
    Gazeteci de "sana günde bir Posta yeter" diyor. Bu örneği bildikten sonra ben nasıl gönül rahatlığı ile gazete alabilirim ki?

Sonra minibüs şöförü sesleniyor: "Arkadan vermeyen kaldı mı?" Bende "arkadan uzattım sen önden alamadın mı" diyorum. Böyle bir minibüs şöförü ile kavga etmeden nasıl seyahat edebilirim ki?

Sonra lokantaya gidiyorsun, çorba içmişsin, garson geliyor: "Arkadan ne alırsınız?" diyor, ben de mesela diyorum ki "Sen önce önümdekini kaldır, Sonra döner verirsin. Arkadan kaymak isterim." Bu garson ile kavga etmeden yemeğimi nasıl yiyebilirim ki?

Bir çift otobüse biniyor, tabiki otobüs tıka basa dolu adam arka kapıdan kadın ise on kapıdan otobüse binebiliyor. Neyse bilet verecekler kadın arkadaki kocasına bağırıyor " Kocacığım ben önden senin için de verdim sen arkadan verme.[bore][clvr]

• Türkçe biraz hergeleliğe açık..
  • bence bunun sebebi insanlarımızın fesatlığı
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by barkin</i>
    <br />bence bunun sebebi insanlarımızın fesatlığı
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>Kesinlikle, bu yazılanları İngilizce de okusaydınız aynı etkiyi yaratıtırdı. Önemli olan nasıl algıladığınız.
  • On7_li çok komik olmuş yaw...koptum.[krl][krl]
  • ben de koptum [gitar][saek][saek][saek]
    özellikle buna :))

" Sen önce önümdekini kaldır, Sonra döner verirsin. Arkadan kaymak isterim.. "
    [evlol][evlol]
  • Enteresaaaan...
    Bilinen, düşünceye göre oluşan yargılar olayı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • +1 Real
    çok iyi be
  • Dilimizmi değişik insanlarımızmı?
  • ben okudum bu olayı daha önce sanırım turkstudent.net'te vardı bu ,ama yinede saol hatırlattığın için , dilden değil bizden kaynaklanıyo ama ben yinede memnunum :D , iş yerindede her gün telsizlerde dönüyo böle muhabbet açık açık küfredemeyiz bazen demi ya :D

bi kaç olay anlatayım ;
    bahsi geçen cihaz konteynır, yer işyeri, ben telsizle anons ediyorum abi kaldırsana sunu diye , kaldırdım tamam yerine ne koyayım diye karşılık veriyo bana . . .
    arkadaşım bir fincan çayı yedi şekerli içer , kızın biri sordu ne ağda mı yapıcan diye . . .
    yine bir gün arkadaşın pastanesindeyiz , meraklı bi şahsiyet var samimi arkadaşımız "yahu un kurabiyelerinin içine ne koyuyonuz" dedi , eleman yapıştırdı lafı " sana koyuyoruz" diye ,diğer eleman altta kalmadı tabi oda yapıştırdı " bende okulun aşçısına söyliyeyim o da sana koysun , çok güzel oluyo" dedi . . .
    iş yerinde bir adet vardır kapı çalmadan girilmez , bi gün beni kapıyı çalıyo bi fırlama eleman "geeeel" dedim , "daha ereksiyon olmadım ki" dedi . . .

bu kadar örnek var heralde bu dilden değil bizden oluyo . . .

• evet
  • çok güzeldi..eheh...Bir de şu Minibüsteki Başıbüyük olayını belki duymuşsunuzdur..
  • anlatırsan duyacağız
  • iş yerinde bir adet vardır kapı çalmadan girilmez , bi gün beni kapıyı çalıyo bi fırlama eleman "geeeel" dedim , "daha ereksiyon olmadım ki" dedi . . .

[simage]http://pages.prodigy.net/bestsmileys1/emoticons3/dancr12.gif [/simage]

koptum usta yawww
  • ya ben bir yerde copy paste yapamıyorum o yüzden akıldan yazıyorum...kusura bakmayın o yüzden ;/

Neyse olay sanırım güzide bi şehrimizin (hmm 3 büyüklerden biri ama :))) Filanca ~ Başıbüyük semtleri arasında geçiyor.Bu semtler arasında sefer yapmakta olan bi dolmuş'a bi hanım gelip soruyor

H:"Başıbüyük mü?"
    Şöför :"Evet"
    H: "Hemen kalkıyor mu?
    Şöför : "Evet"

eh, bence pek komik olmadı ama zorlayın işte gülün :(
  • niye bence bu da çok komik :)
  • Yok o şöyleydi:Adam dolmuş şöförü diğeri de Başıbüyük semtine gidecek hanım:
    H: Başıbüyük mü?
    Şöför:Evet abla başıbüyük.
    H:Ne zaman kalkar?
    Şöför:Sen otur abla o kalkar!
  • on7_li Bu nekadar abartılı konuşuyorsun ve sonuçta Türkçe yi kötü bir dil olarak göstermeye çalışıyorsun ne ayak he.Yoksa Bir lokantada hiç bir garson "Arkadan ne alırsınız" diye sormaz.Ve kimsede senin gibi "sen önce önümdekini kaldır sonra döner verirsin,arkadan kaymak isterim" demez.En azından Yazılarının yanına bir Smile gülen adam falan koyki espri olduğunu anlayalım.Yoksa bu laflar istense bile kast olmadıktan sonra ne minubusçu nede GARSON kullanmaz ama karşıdakini taşşağa alıyorsa ozaman iş değişir...Bence hiç bir örnek güzel değil...[ban][ban][ban][ban][ban]
  • Orhan'a mı vereyim Burhan'a mı??[arindr]

Kafaya al gitsin.. Herkesin lafı kendine gülelim eğlenelim..[frndsp][bgdnc2]
  • on7_li nin soyledikleri ORANA girmezki(yanlış anlamayın sözüm meclisten dışarı)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.