< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) (84. sayfa)




-
-
quote:
Orijinalden alıntı: winepsycologistUnreal Engine 5 gelmiş geçmiş en kötü motorlardan biri ısrarla neden bu motorla oyun yapıyorlar anlamıyorum. SH2 Remake son gelen patchlerle baya toparlandı ben çıkışında sorunlu sorunlu bitirmiştim. Ama bir daha patch yemeden hiç bir oyuna başlamama kararı aldım. Kesinlikle oyundan soğumamak adına düzelene kadar beklemek olucak.
Aynı motorla yapılmış olan Robocop ve Wukong'u bitirdim hiç sorun yaşamadım. Özellikle Robocop yağ gibi akıyordu. Wukong'da ise 1 kere crash yedim sadece.
Bu oyunda bir problem var ama bariz, sürekli çöküp durmamalı.
Kesinlikle hangi platform olursa olsun oyunlar tam sürüm olarak çıkmıyor artık cidden. Üstünden aylar geçecek ki düzgünce oynanabilsin..
-
Motor görsellik açısından iyi de optimize işini beceremiyorlar. SH2 Remake de böyleydi RTX 4070 Ti SUPER ile çıkışında anı FPS düşüşleri ve shutter sorunu baya çileden çıkarıyordu. İyi ki Indiana Jones bu motorla yapılmıyor. Id Tech motoru ile yapılmış yanlış bilmiyorsam DOOM serisinin kullandığı motor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Wukong'u oynamadım ama Robocop yağ gibi akıyordu ayrıca oyun harika görünüyordu. Bu adamların yeni Terminator oyunu gelecek onu da merakla bekliyorum. Maalesef çoğu oyun çıkışında sorunlu geliyor bu da bizim gibi oyun severler için kötü özellikle benim gibi day one oynama hastalığı olan varsa çok can sıkıcı bir durum. Bu Indiana Jones iyi ki Id Tech motoru ile yapılmış UE5 olmaması beni baya mutlu etti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen ama Avowed ue5 ile geliyor Şubat'ta mesela. Umarım bir problem olmaz bakalım.
-
Dedektörün bip sesini kısmanın yolu varmı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bütün oyunlarını bitirdim. 2. oyun duyurulduğundan beri heyecanla bekliyorum. Malesef tek iyi yanı grafikleri. Akıcılık eksik vuruş hissiyatı sıfır. Sanki ilk oyuna bir mod yapılmış gibi. Adam olması için çok şeyin değişmesi lazım. Cidden hayal kırıklığı yaşadım.
-
Bodycam modu ile ortamın sefil atmosferi tavan yapıyor
-
A life için mod çıkmış ama performansı baya düşürüyormuş.
https://www.dsogaming.com/mods/stalker-2-mod-restores-most-of-the-online-a-life-functionality/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 25 Kasım 2024; 19:6:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gelecek güncelleme içeriğinde optimizasyon ile ilgili pek bir şey göremedim. Bu konuda çok fazla bir şey yapacaklarını sanmam ufak tefek takılmaları düzeltirler ama bugün 30 FPS alıyorken yarın 40 FPS alacağını da sanmam. Ha cyberpunk 2077 nin bir halta benzemesi 2 sene sürdü belki buda 2 sene sonra oynanır seviyeye gelir. Maalesef oyuncular olarak bizim hak ettiğimiz muamele bu herkes bir firmanın fanboyluğunu yapıyor yapılan kötü işlere yönelik bir eleştiri dahi yok Ondan sonra bekle ki firmalar sana adam gibi oyun çıkartsınlar daha çok bekleriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JRache -- 25 Kasım 2024; 19:26:47 > -
Şu A-Life modu için işlemci yakıcı versiyonuda var.
Demek bu oyunun cpu ihtiyacının sebebi şuan oyunda olsada düzgün çalışmayan A-life zımbırtısıymış çalışırsa ne olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 25 Kasım 2024; 19:52:37 > -
Yabancı forumlara göre ufak bir kodlama hatası sebebiyle A-life düzgün çalışmayabiliyormuş. Eğer böyle bir durum varsa ufak bir güncellemeyle mevcuttakine ek yük olmadan fonksiyon kazanabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Nicholai HelYabancı forumlara göre ufak bir kodlama hatası sebebiyle A-life düzgün çalışmayabiliyormuş. Eğer böyle bir durum varsa ufak bir güncellemeyle mevcuttakine ek yük olmadan fonksiyon kazanabilir.
Daha önce yazmıştım npcleri görmesek bile oldukları açıya bakınca cpu kullanımı yükseliyor diye şimdi bu mod a-life tarafından kontrol edilen npcleri o açıya bakmasakda spawn edecek ve cpu yakacak resmi fixde aynı işi yapacak bence bu a-life dan kurtulmadan cpu yükünü azaltmak zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 25 Kasım 2024; 20:15:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
A life sistemini cfg dosyasında birkaç rakam degiştirerek çalışır hale getiremezsiniz çünkü a life denen sistem direkt olarak yok oyunda şuan. Aaaa şu cfg dosyasında 5000 yerine 500 yazmışlar yanlışlıkla o yüzden bozukmuş olayı yok yani. Sadece yaratıklar 5 metre arkanızda degil de 100 metre ileride spawn olur (bu iyi birşey tabi) ve iki düşman grubun (mutantlar vs stalkerlar, stalker vs stalker) birbiriyle sizin az ötenizde çatıştıgını daha fazla görme şansı veriyor bu modlar. E tabi bu da iyi birşey denebilir, fake de olsa a-life taklit ediyor. Nexus'ta 3 tane "a-life" modu var sanırım 3'ü de aynı şekil çalışıyor. Ben de 2 gün önce kendim birkaç şeyi degiştirip denedim ve aşagı yukarı aynısını yapabildim. Yapımcılar oyuna özel mod tools çıkarmadan şu anda kompleks modlar yapmak İMKANSIZ.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 25 Kasım 2024; 20:23:1 > -
ulan tam tesisi temizledim crash yedi oyun ya 10 saat sonra ilk defa, korkuyom şimdi açmaya save nerede kim bilir.
-
Susturuculu optikli 416 buldum youtubedan kopya çekmeden bence oyun zevkini öldürme açısından zero weight açmaktan daha kötü birşey ne nerde diye youtubedan çıkmamak.
Zaten bu ağırlık mevzusunun elden geçirilmesi gerektiğini herkes söylüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 25 Kasım 2024; 20:45:19 >
-
yav arkadaş oyunu hala oynayamıyorum. ilk 1 dakika 90 fps ile aşırı akıcı giden oyun 1. dakikadan sonra 5 fps'ye düşüyor ölümüne kasıyor. laptop amd ryzen 7940hs, rtx 4070 8gb, 16 gb ram
-
quote:
Orijinalden alıntı: LastStandyav arkadaş oyunu hala oynayamıyorum. ilk 1 dakika 90 fps ile aşırı akıcı giden oyun 1. dakikadan sonra 5 fps'ye düşüyor ölümüne kasıyor. laptop amd ryzen 7940hs, rtx 4070 8gb, 16 gb ram
Örnegin 2K cozunurlukte oynuyorsaniz yuksek-epik ayarlarda ekran karti vram yetersizligi yasiyorsunuz gibi. Kaldi ki sistem bellegide yetersiz geliyor olabilir cunku oyun tek basina bazen 7-8gb sistem bellegi kullaniyor.
Bu modu denemediyseniz bir deneyin.
nexus mods :: s.t.a.l.k.e.r. 2: heart of chornobyl
Optimized Tweaks S.2 - Reduced Stutter Mouse Fix Improved Performance Lower Latencyhttps://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/7@Starborn M416 ya kiyasla GP37 daha cok sevdim. Birde az önce garip olaylar oldu kazi alanindaki pelerinli dayilar elimden vss cekip aldi ve silahim kayboldu tekrar kayit yükleyerek oynadim ve silahim kaybolmadan hallettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HARBINGER -- 25 Kasım 2024; 21:0:45 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: HARBINGERÖrnegin 2K cozunurlukte oynuyorsaniz yuksek-epik ayarlarda ekran karti vram yetersizligi yasiyorsunuz gibi. Kaldi ki sistem bellegide yetersiz geliyor olabilir cunku oyun tek basina bazen 7-8gb sistem bellegi kullaniyor.
Bu modu denemediyseniz bir deneyin.
nexus mods :: s.t.a.l.k.e.r. 2: heart of chornobyl
Optimized Tweaks S.2 - Reduced Stutter Mouse Fix Improved Performance Lower Latencyhttps://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/7@Starborn M416 ya kiyasla GP37 daha cok sevdim. Birde az önce garip olaylar oldu kazi alanindaki pelerinli dayilar elimden vss cekip aldi ve silahim kayboldu tekrar kayit yükleyerek oynadim ve silahim kaybolmadan hallettim.
Deri montlu asabi bir cüce var o elimizden silahı çekip bizim silahla bizi vuruyor arada koruma kalkanıda açıyor birşey işlemiyor sinir oldum ona ikinci denemedd silahı kaldırdım el bombasıyla gittim yanına onu almıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Oyunun seslendirmeleri ne kadar kötüyse diyalog yazımları o kadar güzel
CP77'nin aykırı diyalogları da güzeldi ancak bu oyun o konuda onu aşmış. Bulunan notlarda falan da güzel hikayeler dönüyor. TR çevirisi de bazı yerlerde yapay zeka gibiyken bazı yerlerde çok iyi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X