< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufekinci06 -- 14 Aralık 2008; 19:48:44 > |
FN Tuşu Basılı Gibi Çalışıyor: Pasifleştirme Kılavuzu
Anahtar Kelime: FN tuşu basılı gibi çalışıyor, FN tuşu ayarları denetim masası, FN basılı kaldı, FN tuşu takılı kaldı, FN tuşu ile klavye düzeltme, FN ye basmadan F tuşlarını kullanamıyorum, FN tuşu sürekli aktif
Klavyendeki FN tuşu sürekli aktif durumdaysa ve F tuşlarını normal işlevleriyle kullanamıyorsan, bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
- Denetim Masası'nı Aç: Başlat menüsüne tıkla ve "Denetim Masası"nı ara.
- Donanım ve Ses'e Tıkla: Denetim Masası'nda "Donanım ve Ses" kategorisine tıkla.
- Klavye Ayarları'nı Seç: "Donanım ve Ses" bölümünde "Klavye" seçeneğini bul ve tıkla.
- FN Tuşu Davranışı'nı Ayarla: Klavye ayarları penceresinde "FN Tuşu Davranışı" sekmesini seç.
- FN Tuşu Ayarını Değiştir: FN tuşunun davranışını "Normal İşlev Tuşu" olarak ayarla.
- Değişiklikleri Kaydet: Ayarları kaydetmek için "Tamam" düğmesine tıkla.
Bu adımları izledikten sonra FN tuşu pasif hale gelecek ve F tuşlarını normal işlevleriyle kullanabileceksin. Sorun devam ediyorsa, aşağıdakileri dene:
- Klavyenin USB bağlantısını çıkar ve tekrar tak.
- Farklı bir USB bağlantı noktası kullan.
- Klavye sürücülerini güncelle.
- Bilgisayarını yeniden başlat.
Bunlar, FN tuşunun sürekli aktif kalma sorununu çözmenin yaygın yöntemleridir. Sorun devam ederse, profesyonel bir teknisyenden yardım almayı düşünmelisin.