Şimdi Ara

creative 5.1 var ancak 2+1 gibi çalısıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar baslıkta anlattım derdimi ndendir bu?:S

• hocam ben bu soruya cevap vermekten bıktım gerçekten eğer 5+1 sette mp3 dinliyorsan ve ses sadece ön iki kolondan geliyorsa bu durum çok normal çümkü mp3 ler stereo yani çift kanal ses olarak kayıtlıdır tüm uydulardan ses almak istiyorsan 5.1 kayıtlı parçalar dinlemen lazım dts müzik veya dvd film gibi anlatabilmişimdir umarım dinlediğin parçada kaç kanal ses varsa o kadar uydudan ses gelir kısacası mp3lerde stereo (çift kanal) kayıtlı olduklarından iki uydudan ses gelmesi gayet normal tüm uydulardan aynı sesin gelmesini istiyorsan en ucuzundan creative audigy 2 value al ondaki cmss 3d surround özelliği ile sesi tüm uydulara eşit olarak dağıtabilirsin geçende x540 kullanıcısı bi arkadaş aynı şeyden şikayetçiydi onada aynı tavsiyede bulundum tavsiyeme uydu ve muradına erdi sende aynı şeyi yapabilirsin

• tmmdır teşekkürler

Orjinalden alıntı: emre6128

hocam ben bu soruya cevap vermekten bıktım gerçekten eğer 5+1 sette mp3 dinliyorsan ve ses sadece ön iki kolondan geliyorsa bu durum çok normal çümkü mp3 ler stereo yani çift kanal ses olarak kayıtlıdır tüm uydulardan ses almak istiyorsan 5.1 kayıtlı parçalar dinlemen lazım dts müzik veya dvd film gibi anlatabilmişimdir umarım dinlediğin parçada kaç kanal ses varsa o kadar uydudan ses gelir kısacası mp3lerde stereo (çift kanal) kayıtlı olduklarından iki uydudan ses gelmesi gayet normal tüm uydulardan aynı sesin gelmesini istiyorsan en ucuzundan creative audigy 2 value al ondaki cmss 3d surround özelliği ile sesi tüm uydulara eşit olarak dağıtabilirsin geçende x540 kullanıcısı bi arkadaş aynı şeyden şikayetçiydi onada aynı tavsiyede bulundum tavsiyeme uydu ve muradına erdi sende aynı şeyi yapabilirsin

iyide verdgin bilgi yanlıs kardesim zira on board bi 5.1 ses kartı kullanıyosa yine muzikleri 5.1 dinleyebilir neden isin bu kısmını ogrenmeden direk ses kartı alınması gerektigi yonunde bi yorum yapıyosun anlamadım!!!
    kardesim ses sisteminin modeli anakartın marka modelini soyle hic olmasa dahili 5.1 yada 7.1 ses kartı varmı bana soyle burdan sana ses kartı aldırmadan 5.1 ses elde ettirelim!!! zira butun ses sistemleri veya ses kartlarında illaki en kotu ihtimal matrix ses teknolojisi var bunu kullanarak 5.1 ses elde edecegiz istedigim bilgileri vermeni bekliyorum!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliboran007 -- 10 Haziran 2008; 12:01:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: deliboran007

quote:

Orjinalden alıntı: emre6128

hocam ben bu soruya cevap vermekten bıktım gerçekten eğer 5+1 sette mp3 dinliyorsan ve ses sadece ön iki kolondan geliyorsa bu durum çok normal çümkü mp3 ler stereo yani çift kanal ses olarak kayıtlıdır tüm uydulardan ses almak istiyorsan 5.1 kayıtlı parçalar dinlemen lazım dts müzik veya dvd film gibi anlatabilmişimdir umarım dinlediğin parçada kaç kanal ses varsa o kadar uydudan ses gelir kısacası mp3lerde stereo (çift kanal) kayıtlı olduklarından iki uydudan ses gelmesi gayet normal tüm uydulardan aynı sesin gelmesini istiyorsan en ucuzundan creative audigy 2 value al ondaki cmss 3d surround özelliği ile sesi tüm uydulara eşit olarak dağıtabilirsin geçende x540 kullanıcısı bi arkadaş aynı şeyden şikayetçiydi onada aynı tavsiyede bulundum tavsiyeme uydu ve muradına erdi sende aynı şeyi yapabilirsin

iyide verdgin bilgi yanlıs kardesim zira on board bi 5.1 ses kartı kullanıyosa yine muzikleri 5.1 dinleyebilir neden isin bu kısmını ogrenmeden direk ses kartı alınması gerektigi yonunde bi yorum yapıyosun anlamadım!!!
    kardesim ses sisteminin modeli anakartın marka modelini soyle hic olmasa dahili 5.1 yada 7.1 ses kartı varmı bana soyle burdan sana ses kartı aldırmadan 5.1 ses elde ettirelim!!! zira butun ses sistemleri veya ses kartlarında illaki en kotu ihtimal matrix ses teknolojisi var bunu kullanarak 5.1 ses elde edecegiz istedigim bilgileri vermeni bekliyorum!!!

bilmeyen ben değilim sensin onboard ses kartlarındaki matrix benzeri hoparlör doldurma isimli özelliği bende biliyorum ama o özellik creative ses kartlarında ki cmss 3d surround gibi sesi tüm klonlara aynı şekilde dağıtmıyor bilmeden konuşma

• iyide arkadasın cmss 3d istedigini nerden biliyosun her kolondan ses almayı istiyor yani bu cumleden matrix ses istedigini cıkarabilirz sen once bi ucuz yollu cozumunu soyle sonra begenmesse parasına kıyıp senin dedigin sesi saglamaya calıssın ama once vermen gereken cevabı ver sonra isin teknik detaylı yonlerini anlat bana bilmeden konusma diyen birinin bilgisi benden fazla olsa icim yanmaz!!!!
    bu arada 3d de sesi aynı sekilde her kolona dagıtmaz bildigin bile yanlıs kardes ogren bunları bilmemek degil ogrenmemek ayıp
    o özellik creative ses kartlarında ki cmss 3d surround gibi sesi tüm klonlara aynı şekilde dağıtmıyor demissin sonucta dagıtıyomu dagıtıyor o zaman ben haklıyım kardes kusura bakma!!!

• ya kardeşim ne arıza bi adamsın ya sen onboard ses kartlarındaki hoparlör doldurma özelliği ile creative ses kartlarında ki cmss 3d surround özelliğini karşıalştırdınmı hoparlör doldurma özelliğinde arka kolonlardan ses öndekilere nazaran daha kısık gelir ayrıca vokal seslerden yoksun ve yankılı şekilde gelir cmss 3d surround özelliğinde ses tüm kolonlardan eşir şiddette ve aynı şekilde gelir ayrıca cmss 3d xpand özelliğindende bahsedelim bu özellik aynı şu onbard kartların hoparlör doldurma özelliğine benzer dünyadan haberin yok gelmişsin bilmeden niye böyle yoru yapıyosun diyorun işine bak hadi
    2.5 ve 3.5 Haric HDD Farkı
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yok yaa seninle tartısmaya girmeyecem dengim degilsin uslubundan anladıgım kadarıyla!!!!
  • on board daki kanal doldurma ile creative cmss 3d nin çalışma mantıkları aynı değil bende önceden onboard ses kartıyla megaworks kullandım daha sonra creative live 24 bit aldım ve her uydudan aynı ses cmss 3d ile alabildim ama onboard da iken her kanaldan aynı ses gelmiyordu yani creative in ses kartlarındaki cmss 3d ile onboard daki kanal doldurma işi aynı değil cmss 3d deki sesi onboard dan alamazsınız

yok yaa seninle tartısmaya girmeyecem dengim degilsin uslubundan anladıgım kadarıyla!!!!

quote:

Orjinalden alıntı: OVERCLOCKM@NI@

on board daki kanal doldurma ile creative cmss 3d nin çalışma mantıkları aynı değil bende önceden onboard ses kartıyla megaworks kullandım daha sonra creative live 24 bit aldım ve her uydudan aynı ses cmss 3d ile alabildim ama onboard da iken her kanaldan aynı ses gelmiyordu yani creative in ses kartlarındaki cmss 3d ile onboard daki kanal doldurma işi aynı değil cmss 3d deki sesi onboard dan alamazsınız

+1967 ortada tartışılacak bişe yok zaten arkadaş mp3 lerde sesin iki uydudan geldiğini söylemiş bende en iyi en verimli çözümü kendisine sundum ortaya atlayıp bilmeden yorum yapma diyen sensin yapman gerekeni yapıp kenara çekilmişsin sevindim

• yani creative in ses kartlarındaki cmss 3d ile onboard daki kanal doldurma işi aynı değil cmss 3d deki sesi onboard dan alamazsınız demissin ben alıyorum dersem ne dersiniz!!!
    3 yıl once on board 5.1 ses kartı kullanırdım ve creative m5300 sistemimde her kolondan aynı ses geliyodu matrix ses yani!!! ses kartım msı dı modelini hatırlamıyorum cok gecti uzerinden!!! ben bisey soyluyosam bi nedeni vardır sizde hatanızdan donersiniz en kısa zamanda umarım!!! bilmeden yorum yapma demedim kendi mesajını okuyorsun herhalde!!!! ortayakarısık arkadas gelse su isi bi yaptırsamda sizde gorseniz!!! bu arada uzerimden yorum yapmayın son sozumu soyledim ben ne soylerseniz ortaya soyleyin!!! zira cocukca bi uslup ve konusmalarla muhattap olmak istemiyorum!!
  • ben tüm kolonlardan ses gelmez demedim tüm kolonlardan ses gelir yalnız dediğin gibi ses centerdan başlayarak arka kolonlara gittikçe azalır arka kolonlardan az ve yankılı şekilde vokal seslerden yoksun şekilde çıkar sanal olarak5.1 efekt verir bu özellik creative ses kartlarındaki cmss 3d xpank özelliği ile aynıdır bunun yanında cmss 3d surround özelliği vardır buda sesi tamamen aynı şekilde tüm uydulara dağıtır tüm uydulardan aynı ses aynı şiddette çıkar en son yorumunuzdan anladığım kadarıyla hiç creative ses kartındaki cmss 3d özelliğini görmemiş ve kullanmamışsınız bu durumda ikisinide kullanmış kişilerin yorumlarını dikkate alıp boş boş iddaalardan vazgeçerseniz iyi olur
    arabada:2x jl 10w6v2d4 subwoofer-4x jbl gto6507c mid takımı-4x pioneer tsa6982s-forx xd1 bas anfisi-pioneer gm6300 anfi alpine ıvad310r/rb dahili ekranlı dvd oynatıcı!!!
    cepte:samsung i900 omnia creative ep630!!!
  • Sorun basit aynı şeyler bende karşılaşmıştım .
    Kafayı yemiştim fakat sorunun 2 basit ihmalden kaynaklanabileceğini tahmin ediyorum

1) Sen sürücüyü 5+1 olarak kurdun mu? Eğer kurulum sırasında sormadıysa, mutlaka ve mutlaka denetim masasında/control panel de bulabilirisin. Eğer sürücü denetim masasına ya da control panel e yeni bir kısayol eklemediyse, ses kartının programını açarak yap.

Ama benim tahminimce kontrol panelinde driver kendine bir kısayol yaratmıştır. Bunu çalıştır ve çalıştırdığın programdan 5+1 i seç.

2) ikincisi filmler için bunu indir. default ayarlarında 5+1 i destekler şekilde geliyor;

http://www.free-codecs.com/download/K_lite_codec_pack.htm
    Kongregate.com

• ses kartı 5.1 uyumlu değil sanırım,pc'de ayarlı çünkü 5.1 şeklinde.
    5.1 çalıstırabileceğim kart önerisi arıyorum?

buldum tmmdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #Unique -- 21 Haziran 2008; 20:58:14 >
  • Arkadaşllar tartışmanıza bir ara verin de beni dinleyin.Bende altec fx5051 5.1 ses sistemi var ve sonunda 5.1 tadında müzik dinleyebiliyorum.Bunun için jriver media player kullanıyorum.Ses sistemim 2.1 ssesleri bir butonla 5.1 yapıyor ama burada yapılan işlem önlerdeki sağ sol hoparlörlerin sesini arkadakilerle birleştiriyor.Bu da 5.1 zevkini vermiyor.Gerçi bu ses sistemini ben laptopla kullanıyorum ama tavsiyem jriver kullanın.DSP studio ayarlarından output format bölümünü channels: 5.1 channels yapın,surround mixing'i JRSS yapın,subclariy'e çentik atın.
    Effects bölümünde virtual subwoofer bçölümünü 6 hoparlör yapın.Bir de ekualizer ayarı yapın.programın filitreleri güzel.Arka hoparlörlere sanal 5.1 sesi yaratıyor.Ben bütün playerleri kaldırdım sadece bunu kullanıyorum,tavsiye ederim...Film izlemek için kesinlikle klite kullanın.media player klasik ffshowaudio ayarları ile 5.1 ses kalitesine iyi bir cevap veriyor.isteyene ffshowaudio,video ayarlarını da gönderebilirim.
    mertklnk@hotmail.com

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.