Şimdi Ara

LPG FİLTRESİNİN TIKANDIĞI ANLAŞILIR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıralı sistemlerde lpg filtresinin tıkandığını nasıl anlayabiliriz?
    tabiki kastım söküp bakmadan.
    Mesela benzinden lpg ye geçişleri eskiye göre biraz hissedilir hale geldi, 5.000 km de filtre dolmuş olabilirmi?çünkü kışın bile daha sessiz-geçiyordu.

• Bilinen istasyonlardan sürekli alınan lpg ler filitrenin daha uzun dayanmasına neden olmaktadır.Yinede 15-20 bin kmde değiştirmek gerekmektedir.Bu km yi yaptıktan sonra gaza tam basıldığında ufak bir ıslık sesine benzer ses gelir,filitrenin değişmesi gerektiği anlamındadır.
  • 18.000 km olduğunda benim ısrarım üzerine değiştirdi servis.
    onlar 30.000 den önce değiştirmediklerini söylemişlerdi.
    çıkan filitreyi ben görmedim ama pek kirlenmediğini ve muhtemelen de hep aynı yerden gaz aldığımı söylediler.
    evet genellikle aynı yerlerden gaz alırım. çok ucuz diye salaş yerlerden almıyorum.

iyi forumlar.

486 bilgisayar ( 4 GB ) +
    Nokia 1101 cep telefonu ( bulutut yok, ama feneri var ) +
    Kol saati Q&Q marka ( Sünnet hediyesi )+
    ipod yok onun yerine çift kaset çalarlı YU-MA-TU var ( iplikli elle arama modlu ) +
    Giydiğim don GÜNEŞ marka % 100 yerli..
  • Ben de geçen hafta benim Tartarini yi takan ustayla görüştüm. 15bin km olunca mutlaka gel, filtreyi değiştirelim dedi. Ben de hep aynı yerden alırım. Demek o kadar acil değil diyor bazı ustalar. Garip bir durum, bu ustalar aynı noktadan eğitim almamışlar mı ki farklı görüşteler?

quote:

Orjinalden alıntı: dondurmaci

18.000 km olduğunda benim ısrarım üzerine değiştirdi servis.
    onlar 30.000 den önce değiştirmediklerini söylemişlerdi.
    çıkan filitreyi ben görmedim ama pek kirlenmediğini ve muhtemelen de hep aynı yerden gaz aldığımı söylediler.
    evet genellikle aynı yerlerden gaz alırım. çok ucuz diye salaş yerlerden almıyorum.

iyi forumlar.

• Filtre değişim periyodu gaz istasyonu ile doğru orantılı olarak değişmektedir.
    Aracınızın benzin gaz geçişleri ile anlaşılabilir ancak her zaman bu şekilde olması filtre değişecek anlamına gelmez.Ani olarak gaza yüklenmelerdede kesiklik yapıyor ise o zaman değiştiriniz.

bir soru daha bu filtre hava filtresi gibi kolay açılıp bakılabiliyor mu? yoksa yağ filtresi gibi açıldıktan sonra mutlaka değişmeli mi?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Filtrede küçük siyah lekeler noktacıklar ve deponun souylan boyaları varsa değiştirirsin
    G.S
  • Arkadaşlar benim objektif yazdığımı sanırım okurlar ve kullanıcılar anlamıştır şimdiye kadar. Filtre için net km. vermez kimse sadece kontrole gelmeniz gereken km. yi söyler... Olurki uzun yol seyahatinizde pis bir yerden gaz alırsınız 5000 km.de dolar filtreniz, Uzun yola cıkmazsınız hep aynı yerden alırsınız 30000 de haala pırıl pırıldır filtreniz. Muhtaç olduğunuz ustalara saygılı olun diyorum duyduğunuzu idrak edin yanlış anlamayın lütfen, ve kolay suçlamayın.
    Hergün anlattığımız kullanım tarifini (Siz bunu söylememiştiniz diyen) müşteriler için ben artık matbuu bir A-4 sayfa hazırladım herşeyi anlatıyorum yanındaki kutucuklara gözünün önünde 'Anlatıldı' diye chek koyuyorum ve altınıda imzalatıyorum ona rağmen siz bunu bana söylemediniz diyen müşterilerle karşılaşıyorum!!!!
    Bence siz her 10.00 km de bakıma periodik olarak gidin gerisini ustalarınıza bırakın :) Sevgi ile kalın
    genede teşekkür ederim.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.