Şimdi Ara

SADECE CIVIC HATCHBACK VE TYPE S (495. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.858
Cevap
94
Favori
761.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 493494495496497
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thrall0678

quote:

Orijinalden alıntı: ilker0607

quote:

Orijinalden alıntı: gekren

2 silecek lastiği aldım toplamda 10 tl. yarın takarsam adım adım paylaşırım fotoğrafları.

Bi hayır duası alırsın

+1

Fayda sayısı x dua oooo süper toplayacaksın bonusları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Transformation

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thrall0678

Honda Efe'yi aradım 80tl dediler silecek lastiğine :)

silecekler çok pahalı ancak çıkartması çok kolay. dışarıdan alınan sileceklerin sadece lastiği oluyordur bence. benim de 2 silecek pert. 80 lira vermek macera.

Gekren senin açtığın başlığıda biraz inceledim güzel olmuş sakin zamanda hepsini okurum paylaşımlar Sağol

eklemelerim de olacak oraya. orada iptal dediğim statik viraj farı projesi de başarılı oldu :)

Takipteyim gekren Bi kaç gündür hava yağışlı ortalık yağmur çamur olunca insanın bişiler yapası gelmiyor. iç ledleri takmak 5 dk mı alacak onu bile yapamadım bu akşam iş çıkışı kalan çıtalar ve led için girişecem araca

Bende seni takipteyim led leri yap bende peşinden yapacam :))

• gekren kullanıcısına yanıt
    senin sayfa hangisi ustat orayıda takibe alayım hemen
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eCCo

Tabi başarabilirsem yapmayı koyarım :-) resim kolay :') bide orj arka spoiler düşünüyorum ilerde :-)

Sanırım ben en son spoiler alıcam sen fiyat buldun mu bilmiyorum ama boyalı haliyle 260 TL ye satıyorlar malum sitede var ilanı orjinal olup olmadığını nasil anlayacağız @supremum nerden ve kaca almıştı acaba bide typer ön panjur buldum orjinal çıkma parcaymis 400 TL diyor onu digerini kadir yurt dışından getirtti galiba

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=79557717
    Sanırım bu size yardımcı olacaktır
    Bende düşünüyorum ama öncelik farklı şeyler var kafamda (mercekli bi-xenon beni benden aldı)

• quote:

Malum yağmur başladı ön cam sürekli buğu oluyor fakat aracta fanı üste yönlendirme yok illa ki ön cam buğu gidericiyi açmak mecburen klima acmak lazım cok sacma bu koca honda nasıl böyle dandik bişi yapar alfamı özler oldum
     SADECE CIVIC HATCHBACK VE TYPE S

Ön cam buğu olayını bende tam çözemedim ama bir çözümü olduğuna %100 eminim klima şart değil 2000model civic aracımda bile klimasız çözüyordu.

Benim çözümüm klima kapalıyken ac/off konumunda hava akımı iç dönüşlü olarak aç fan hızı yükseltme tuşunun üstündeki tuşa basıyorum ön cam hava kanalını açıyor tuş üstünde ışık yakar zaten açınca ancak dikkat bunu açınca ac/on oluyor tekrar ac/off yapmak zorunda kalıyorum.

Bu yöntemi haftalardır kullanıyorum işe yarıyor klimasız camda sıfır buğu ile saatlerce kullanabiliyordum ta ki dün akşama kadar dün akşam 7kişi binince (bebeler dahil 7:) bu yöntem işe yaramadı neden acaba kişi sayısı ile ilgisi olabilir mi?
    GÖREN – DUYAN – BİLEN S.O.S. YARDIM LÜTFEN :)

• 1.ismail 1 kullanıcısına yanıt
    bence 7 kişi için klima şart çünkü 7 kişinin solumasından ve vucut üzerinden çıkan buharın kurutulması gerekli bu havayı kurutsa kurutsa klima kurutur gibi geliyor :D
  • quote:

bence 7 kişi için klima şart çünkü 7 kişinin solumasından ve vucut üzerinden çıkan buharın kurutulması gerekli bu havayı kurutsa kurutsa klima kurutur gibi geliyor :D

Kesinlikle doğru yorum
    Bende de aynı yorum ve tespit oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilalsahin

quote:

Kesinlikle doğru yorum
    Bende de aynı yorum ve tespit oldu.

Alıntıları Göster
    öncelikle merak edenlere bu konumun linki :http://forum.donanimhaber.com/m_92871977/f_//tm.htm#92871977

Honda Civic HB için silecek değiştirme : diğer taraftan silecek lastiklerini değiştirdim. ancak deseniz bana 4 lastik mi değiştirmek kolay yoksa 2 silecek lastiği mi 4 lastik daha kolay. ittire ittire lastiği sileceğe geçiriyorsunuz. bu biraz zorluyor ancak yanımda olsa hafif bir yağ sürerek daha hızlı bu işi yapabilirdim. şu anda 2 silecek lastiğim de yenilendi. öncelikle gösterdiğim şekilde tornavida ile dış plastiği aşağı çekerek çıkarıyoruz.

öncelikle sökülecek bölüm burası. normalde elle geri çekip açılması ve tırnağın boşa çıkması lazım.
    ancak zamanla sıcak soğuk yiye yiye el ile açılması imkansızlaşıyor. bunun yerine tornavida yardımıyla hafif çevirmek suretiyle güç vererek yerinden çıkarabiliyoruz.
    kapak çıktığında oluşan görüntü bu
    herhangi bir aksesuarcıdan aldığım çifti 10 tl olan lastikler. lastiğin kalitelisi kalitesizi diye bir şey yok. zaten en fazla 2 sene gidebilecek bir malzeme
    bu şekilde bir deneme yaptım. aman siz denemeyin. bu şekilde geçirmek imkansız. zaten az sonra göreceğiniz şekilde elinize aldığınızda bile ömrünüzden ömür götürüyor lastiği geçirmek.
    silecek çıktığında sileceğin durumu. buna göre çıkartacaksınız. çıkartırken çengelin hemen altında bir mandal var. o mandala basıp aşağıya doğru sileceği çektiğinizde rahatlıkla elinize geliyor.
    ve süpürgesi. mandalı buradan daha net görebilirsiniz. bundan sonrası tamamen sabır.

şimdi yapılan iş aslında çok basit gibi görünse de belki acemilik belki başka bir sebepten çok uğraştırdı beni. aslında bağlantı yerlerine yağlayıcı bir sprey sıkıp (lastiğin süpürme ucuna denk getirmeden) sıkılsa belki kaymak gibi geçip gidecek ancak kuru haldeyken telleri olmasına rağmen çok zorladı. zaten o anların fotoğrafı yok :) sinir krizi sırasında fotoğraf çekmemişim. sormak istediğiniz bir şey varsa cevaplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gekren -- 19 Eylül 2014; 13:23:00 >

• quote:

öncelikle merak edenlere bu konumun linki :http://forum.donanimhaber.com/m_92871977/f_//tm.htm#92871977

Honda Civic HB için silecek değiştirme : diğer taraftan silecek lastiklerini değiştirdim. ancak deseniz bana 4 lastik mi değiştirmek kolay yoksa 2 silecek lastiği mi 4 lastik daha kolay. ittire ittire lastiği sileceğe geçiriyorsunuz. bu biraz zorluyor ancak yanımda olsa hafif bir yağ sürerek daha hızlı bu işi yapabilirdim. şu anda 2 silecek lastiğim de yenilendi. öncelikle gösterdiğim şekilde tornavida ile dış plastiği aşağı çekerek çıkarıyoruz.

öncelikle sökülecek bölüm burası. normalde elle geri çekip açılması ve tırnağın boşa çıkması lazım.
    ancak zamanla sıcak soğuk yiye yiye el ile açılması imkansızlaşıyor. bunun yerine tornavida yardımıyla hafif çevirmek suretiyle güç vererek yerinden çıkarabiliyoruz.
    kapak çıktığında oluşan görüntü bu
    herhangi bir aksesuarcıdan aldığım çifti 10 tl olan lastikler. lastiğin kalitelisi kalitesizi diye bir şey yok. zaten en fazla 2 sene gidebilecek bir malzeme
    bu şekilde bir deneme yaptım. aman siz denemeyin. bu şekilde geçirmek imkansız. zaten az sonra göreceğiniz şekilde elinize aldığınızda bile ömrünüzden ömür götürüyor lastiği geçirmek.
    silecek çıktığında sileceğin durumu. buna göre çıkartacaksınız. çıkartırken çengelin hemen altında bir mandal var. o mandala basıp aşağıya doğru sileceği çektiğinizde rahatlıkla elinize geliyor.
    ve süpürgesi. mandalı buradan daha net görebilirsiniz. bundan sonrası tamamen sabır.

şimdi yapılan iş aslında çok basit gibi görünse de belki acemilik belki başka bir sebepten çok uğraştırdı beni. aslında bağlantı yerlerine yağlayıcı bir sprey sıkıp (lastiğin süpürme ucuna denk getirmeden) sıkılsa belki kaymak gibi geçip gidecek ancak kuru haldeyken telleri olmasına rağmen çok zorladı. zaten o anların fotoğrafı yok :) sinir krizi sırasında fotoğraf çekmemişim. sormak istediğiniz bir şey varsa cevaplayabilirim.

Elİne sağlık ustat

Ellerine sağlık bende hepsiburada dan verdim siparişi gelince sizin resimlerinizi klavuz alarak kendim takmaya çalışacağım. Teşekkürler resimler için .
  • quote:

Orijinalden alıntı: AzM!CaN

Ellerine sağlık bende hepsiburada dan verdim siparişi gelince sizin resimlerinizi klavuz alarak kendim takmaya çalışacağım. Teşekkürler resimler için .

rica ederim ancak zor iş kolay gelsin şimdiden. tavsiyem sileceğin ana gövdesine lastiği geçirirken silikon bazlı kaydırıcı sprey yağ mağ dökerek işlemi yapın. sonra arkamdan çoook söylenirsiniz :)
  • Arkadaşlar benim anahtar kapı deliğinden açmıyor sadece kumandadan ac kapa yapabiliyorum kumanda bozulsa acamayacam boyle bisi başına gelen varmı servismi çözer bu işi anahtarci anlamadı başka anahtarciya da gostermedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Transformation -- 19 Eylül 2014; 14:11:04 >
  • Arkadaşlar kişi faktörünü özellikle belirttim bende o yönde düşünüyordum ama mesajı yazdıktan sonra aklıma geldi.

Hafif şekilde buğulanmaya başlayan cam için havalandırmayı açtım açana kadar yavaş yavaş buğu yapıyordu havalandırmayı açınca buğulanma hızı 4-5 kat arttı çok hızlı buğulandı yani havalandırma olumsuz etkiledi.

Detaylı denemeler yapacağım ama olay tamamen fazla kişi sayısından kaynaklanmadı galiba.

gekren
    Hocam yine süpersin maşallah
    Elinize sağlık :)
  • quote:

Malum yağmur başladı ön cam sürekli buğu oluyor fakat aracta fanı üste yönlendirme yok illa ki ön cam buğu gidericiyi açmak mecburen klima acmak lazım cok sacma bu koca honda nasıl böyle dandik bişi yapar alfamı özler oldum

Nemli bölgelerde yaşıyorsanız ve binen kişi sayısı fazla ise buğu kaçınılmaz. Ben Ankara'da yaşamaktayım ve binen kaç kişi olursa olsun havalandırmayı yeterli seviyede tuttuğum sürece sıkıntı olmuyor hiç. Çünkü buranın havası kuru. İstanbulda ya camları ve aracın içini fazlaca ısıtmanız ya da mecbur klimayı açmanız lazım.
    Buğu için cam buğu önleyici spreylerden kullanabilirsiniz. Geçenlerde admini olduğum başka bir forumda testi paylaşıldı. Denemek isterseniz linki aşağıda:
    Boya Koruma - Detaylı Araç Bakım Forumu, Boya Bakımı, Far Temizliği, Oto Cilaları, Wax, Sealant, Polish Yorumları
    Gyeon Anti-Fog denemelerim
    http://www.forumboyakoruma.com/showthread.php/4162-Gyeon-Anti-Fog-denemelerim

• Tek kişi istanbul ve hemen buğu oldu bakalım deneyerek bulucam ama klima açma olayı can sıkıcı

• quote:

Orijinalden alıntı: mc pherson

quote:

Nemli bölgelerde yaşıyorsanız ve binen kişi sayısı fazla ise buğu kaçınılmaz. Ben Ankara'da yaşamaktayım ve binen kaç kişi olursa olsun havalandırmayı yeterli seviyede tuttuğum sürece sıkıntı olmuyor hiç. Çünkü buranın havası kuru. İstanbulda ya camları ve aracın içini fazlaca ısıtmanız ya da mecbur klimayı açmanız lazım.
    Buğu için cam buğu önleyici spreylerden kullanabilirsiniz. Geçenlerde admini olduğum başka bir forumda testi paylaşıldı. Denemek isterseniz linki aşağıda:

Havalandırmayı ne şekilde (hangi ayarlarla) kullandığınızı belirtirmisiniz.
    Uygulama başarılı ömrü de bahsedildiği gibi 2ay olursa ben tercih ederim şahsen ama 3-5günlük maddeler için emek harcamaya değmez.

• quote:

Tek kişi istanbul ve hemen buğu oldu bakalım deneyerek bulucam ama klima açma olayı can sıkıcı

klima açmadan çözülüyor kesin bilgi

ama bazen buğu çözülmüyor nedenini bulunca buradan da paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1.ismail

quote:

Orijinalden alıntı: mc pherson

quote:

Havalandırmayı ne şekilde (hangi ayarlarla) kullandığınızı belirtirmisiniz.
    Uygulama başarılı ömrü de bahsedildiği gibi 2ay olursa ben tercih ederim şahsen ama 3-5günlük maddeler için emek harcamaya değmez.

Üfleme konumunu konsoldaki düz konumlu hava çıkışlarına ayarlıyorum. Üfleme hızı da yüksek oluyor.
    Belirtilen ürünün dayanıklılığını ben kendim test etmedim. Ancak bu firma üst düzey nano teknoloji ürünler üreten bir firma. Markette satılan diğer ürünlerle pek alakası yok. Diğer ürünlerinin neredeyse hepsini kullandım, vaad edilen koruma ve dayanımı göstermekteler.

• Polen fiktresini kendimiz degistirebilirmizyiz arkadaslar honda ayisigunda 52 lira fitreyi alip jendim degsitiremek istiorum..mumkunmudur yapan varmusidir

• 
Sayfa: önceki 493494495496497
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.