Şimdi Ara

USR5422 kablosuz bağlantı aparatı ve reset döngüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Evimde iki bilgisayar var. Bunlar USR9110 model ADSL modem ile internete bağlı. Bilgisayarlardan eski olan modeme ethernet yoluyla bağlı benim kullandığım yeni olan ise modemle beraber gelen USR5422 model kablosuz USB bağlantı aparatı ile modeme kablosuz yoldan bağlı.

Kablosuz bağlantı aparatım için uygun bir USB kablo bulamadığım için bilgisayarımın önündeki USB portuna takarak kullanıyorum. Sabah bilgisayarımla işim bitip kapattıktan sonra her zaman yaptığım gibi aparatı söküp masanın üstüne koydum. Bikaç saat sonra gelip yine öndeki USB portuna takıp bilgisayarı açınca PC her seferinde windows giriş ekranını gösterip hemen ardından da reset atmaya başladı. Aparatı söküp bilgisayarı açınca sorun oluşmadı. Aparatı windows yüklendikten sonra tekrar takınca PC yine reset attı. Bilgisayarımda hem Windows XP hem de Pardus yüklü. Windows XP'de olay reset atma şeklinde olurken Pardus'ta bilgisayarın donması şeklinde cereyan ediyor.

Daha sonraki denemelerimden birinde Windows XP'yi açıp aparatı taktım. 3-4 dakika kadar interneti kullanabildim sonra aniden PC yine reset attı. (PC nedense hiç mavi ekran vermiyor direkt reset atıyor)

En kolayından aparat bozuldu diyecektim ama evdeki eski olan diğer bilgisayara takıp denedim ve sorunsuz çalışıyor Hatta şu an bu yazıyı USR5422'yi taktığım eski bilgisayardan yazabiliyorum.

Sonuç olarak elimde durup dururken bozulan bir kablosuz internet bağlantısı ve kablosuz aparatı gördükçe reset atan bir bilgisayar var Yeni bilgisayarda iki işletim sisteminde birden hata verdiğine göre sorun sürücüyle alakalı değil de donanımsal gibi. Yeni PC'deki USB portlarına taktığım diğer aygıtlar sorunsuz çalışıyor. Sizce sorunu nasıl çözebilirim?

Bu arada PC'nin direkt reset atması yerine mavi ekran vermesini sağlayabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muxarip -- 4 Şubat 2008; 23:25:30 >

• Arkadaşlar fikri olan yok mu?
  • Evet öndeki ve arkadaki USB portların hepsi çalışıyor. Garip olan şu ki Pardus açılırken bu alet takılıysa yükleme donup kalıyor. Ama pardus açıldıktan sonra usb portuna takarsam düzgün çalışıyor (bazen nadiren de olsa makinenin donduğu oluyor). Şu an bu mesajı yine pardustan bu aparatla yazıyorum. Alet windows xp açıldıktan sonra takıldığında iki şey olabiliyor. Ya makine o an nete bağlanmaya çalıştığında resetleniyor ya da nete bağlanıyor 10-15 dakika surf yaptıktan sonra birden reset atıyor.

"Alet değil PC arızalı ondan reset atıyor" demeyin çünkü son 2 gün denedim, bu aparat takılı değilken PC kesintisiz 14 saat çalıştı da kendim kapattım. İlk mesajımda da yazdığım gibi bu arızanın çıktığı gün sadece sitelerdeki haberleri okudum sonra makineyi kapatıp 2 saat sonra tekrar geldim ki bu durumla karşılaştım. Yani o arada sisteme yüklenen yeni bir yazılım ya da donanım yok.

Bu USR5422 denen alet neden eski makinede adam gibi çalışıyor da benimkinde 1 sene taş gibi çalıştıktan sonra birden böyle şeyler yapmaya başladı

Fikri olan varsa yardımcı olsun lütfen. Acaba kablosuz bağlantı için PCI kart alsam yine bu reset hadisesiyle karşılaşır mıyım?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB Bağlantı Noktası Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.