Şimdi Ara

splitter ve modem bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim bildiğim ve bana söylenen şu: hattı splitter a splitterdan da modem ve telefona götür. ama öyle olmuyor. net hemen kopuyor telfonu kullanınca. hattan modeme (aztech a206 usb) modemin diğer çıkışından splitter a, oradan telefona götürüyom. hemen oluyor.
    am bu benim için büyük mesele. çünkü hat ve modem başka odada. yani hattan odama modem için hat getiriyorum. oradan tekrar hattın olduğu yerde telefona götürüyom. 20 metre kablo gitti mübarek. önerisi olan var mı?



  • resimdekileri uygula
    telefon kısmına istediğin kadar tel bağlayabilirsin

     splitter ve modem bağlantısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atasoykcomputer -- 22 Ekim 2005, 22:40:42 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cellmaster

    resimdekileri uygula
    telefon kısmına istediğin kadar tel bağlayabilirsin

     splitter ve modem bağlantısı


    dostum anlatamadım galiba. bu durumda telefonu ve adsl yi beraber kullanamıyorum.
  • o zaman başka çare gözükmüyor çünkü bende başka bir yerde aynı odaya 2 farklı kablo çektim biri tele biri modeme
  • zaten bir çok kişi geldi baktı.(bilgisayarcıdan tut telefoncuya kadar.) hepsi kolay dedi geldiler.. zor dedi gittiler.. forumda her sorunuma çözüm bulduğum için yazayım dedim. belki başkasının başına gelmiştir diye..
  • Belki çok basit bi yaklaşım olacak ama splitter bozuk olabilir mi? Başka bir splitterla denedin mi?
  • Şimdi sorun şu yanlış anlamadıysam;
    Hatta ilk olarak splitter'ı koyduğunda adsl ve tel sinyalleri ayrılmıyor,illa modemden tele bir çıkış yapman gerekiyor.
    nemecek'in sorduğu sorudan başkası aklıma gelmiyor benim de...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • özür dilerim arkadaşlar.onu yazmamışım. splitterımı ayrı 3 yerde denedik. hattımdada 4 splitter denedik. modemmi.. onu da denedik.....ben oturuyom. sorunu kafasına takan yada merak eden gelip deneyip gidiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper1391 -- 22 Ekim 2005, 23:15:03 >
  • Kardeş sen hattını modemine gir ardından modeminden çıkan kabloyla telefonuna gel eğer cızırtı yapmıyorsa hiç kullanma splitter, ama eğer cızırtı var ise modem ile telefonun arasına splitter i koy.Modemden gelen ucu splitter de ki line girişine gir, telefona giden ucuda yine splitter de ki phone kısmından çık.
  • Şimdi ben de meraklandım,hatta kafayı taktım,biraz araştırma yapalım bakalım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vimpir

    Kardeş sen hattını modemine gir ardından modeminden çıkan kabloyla telefonuna gel eğer cızırtı yapmıyorsa hiç kullanma splitter, ama eğer cızırtı var ise modem ile telefonun arasına splitter i koy.Modemden gelen ucu splitter de ki line girişine gir, telefona giden ucuda yine splitter de ki phone kısmından çık.

    araya splitter koymasam yine hat yok. splitter koyup kullanıyorum. yani hattan modeme, modemden splitter a oradan telefona.... işte bu durumda odalar arası aynı yolu iki defa gidip gelmek oluyor.mesele o zaten. bu gidişle duvarları parçalayıp kısa yoldan hata lacağım.
  • Eve gelen hattı bölücü ile 2 ye böl, bölünen uclardan birini modeme direkt götür, diğer uca splitter line a girip phone çıkış ile telefona gir.Böyle olacak mı bak bakalım....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vimpir

    Eve gelen hattı bölücü ile 2 ye böl, bölünen uclardan birini modeme direkt götür, diğer uca splitter line a girip phone çıkış ile telefona gir.Böyle olacak mı bak bakalım....


    işte bunu denemedik.ilk işim bunu deneyip buraya sonucu yazmak olacak. ilginiz için teşekkürler.
  • Evet arkadaşın önerdiği yöntem güzel.
    Ama ben sinyalin neden ayrılmadığını hala anlayamadım.

    Şekil şu;

     splitter ve modem bağlantısı
  • değişen bişi yok çünkü splitterin içindeki devrede adsl ile gelen hat paralel bağlı filitreden geçen telefon ama denenebilir. bu arada resim güzel
  • modeminde dahili splitter mevcut olabilir. bu yözden de bu durum oluşur
    telefon hattında krozyona uğramış ekli yerler olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 24 Ekim 2005, 9:53:07 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cellmaster

    değişen bişi yok çünkü splitterin içindeki devrede adsl ile gelen hat paralel bağlı filitreden geçen telefon ama denenebilir. bu arada resim güzel


    Tam emin değilim ama onda da filtre var sanırım. O çıkıştan(modem) Çevirmeli bağlanmayı denediğimde düşük hızda bağlanmakta diğer çıkışta normal 52-53K ile bağlanıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cellmaster

    resimdekileri uygula
    telefon kısmına istediğin kadar tel bağlayabilirsin



    Sn. cellmaster: Maalesef splitterin TEL/PHONE çıkışına istediğin kadar [telli] telefon (veya telsiz telefon, faks cihazı, telesekreter, POS cihazı hatta dial-up modem) bağlayamıyorsun. Teorik olarak "bağlanabilir" ve ben de öyle zannediyordum. İlk adsl abonesi olduğumda (o zaman Zoom x5 vardı...) bu yerleşimde bir telli, bir telsiz telefon, bir faks cihazı bağlıydı ve sorun çıkmıyordu. (Tabii hiçbir zaman faks ve telefonlardan ikisi aynı anda "devrede" olamıyordu... Ancak her iki tetelfon da devredeyken problem çıkmıyordu.) Sonra x5V'ye geçtim, bir süre yine sorunsuzdu. Ama birgün, gecenin geç bir vakti adsl gitti. Daha doğrusu modem'deki adsl link LED'i yanar-söner konuma geçti. İki telefondan birisini kaldırınca konu halloldu. Meraktan Telekom'a (Bilişim Ağları Md.'ne) gittim ve oradaki Teknik Müdür olan kişiden aldığım bilgiye göre "DSLAM (port) üreticileri, Splitter kullanılması halinde bile yükledikleri yazılımın ençok 1 (bir) telefonla çalışacağına dair garanti veriyorlarmış. 2 veya daha çok cihazın çalışma garantisi biraz şansa, biraz da da abonenin santrala yakınlığına bağlı imiş." Ben Santrala, kablo mesafesi olarak yaklaşık 2-2.5 km. uzaklıktayım. Şu andaki hat değerlerim (downstream olarak) :
    SNR: 31 dB
    LA: 27 dB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 25 Ekim 2005, 23:24:54 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: alper1391

    benim bildiğim ve bana söylenen şu: hattı splitter a splitterdan da modem ve telefona götür. ama öyle olmuyor. net hemen kopuyor telfonu kullanınca. hattan modeme (aztech a206 usb) modemin diğer çıkışından splitter a, oradan telefona götürüyom. hemen oluyor.
    am bu benim için büyük mesele. çünkü hat ve modem başka odada. yani hattan odama modem için hat getiriyorum. oradan tekrar hattın olduğu yerde telefona götürüyom. 20 metre kablo gitti mübarek. önerisi olan var mı?


    İlk olarak, telekom hattını modeme getirip oradan tekrar gerisin geriye telefon için niçin taşıdığınız aklıma takıldı. Bunu bilerek yaptıysanız o zaman modem'inzde (Aztech a206'da) dahili splitter var demektir. Bu çok sık rastlanılan bir uygulama değil; pekaz modemde vardır (yeni adsl2/2+ uyumlularını bilmiyorum standart adsl Zoom x4'lerde, daha eski Zoom x3'lerde ve benim halen kullandığım Zoom x5V'de dahili splitter vardır ama dediğim gibi çok yaygın bir uygulama değil...)

    Şimdi ben size işin teknik tarafını açayım. Normal telefon işareti (buna PSTN veya POTS da deniliyor) düşük frekanslı bir işarettir. ADSL işareti de oldukça yükske frekanslıdır. Şimdi bu iki farklı frekans bandındaki işaret aynı anda evinize gelen Telekom kablosu üzerinde bir şekilde "bindirilmiş" olarak iletiliyor. Splitter bunları birbirlerinden ayırmaya ve gereken işareti gereken cihaza (modeme veya telefona yönlendirmeye) yarıyor. Ama gerçekte splitter dediğimiz o kutucuk bir alt geçiren filtre devresidir. Yani aslında telekom hattındaki alçak frekanslı POTS işaretini süzüp ayırır; yüksek frekanslı ADSL işaretini ise olduğu gibi geçirip öte tarafa gönderir.
    Bir başka deyişle POTS işareti filtrelenir, ADSL işareti filtrelenmez. Splitter'in LINE girişi ve ADSL/MODEM çıkışı elektriksel (sinyal) olarak aynı noktadır. LINE girişi ile TEL/PHONE arasında alçak geçiren filtre devresi bulunur...


    Şimdi siz modeminizin olduğu odada ayrıca bir telefon kullanmak ihtiyacında olmadığınıza göre şunları yapınız:

    1) Splitteri, Telekom hattının eve girdiği yere monte edin. Telekom hattı Splitter'in LINE girişine takılacak. Splitter'in TEL/PHONE çıkışından telefonunuza doğrudan bağlantı yapın. Splitter'in ADSL/MODEM çıkışından da doğrudan Aztech Modeme ikinci bir kablo çekin.

    Eğer Splitter'de bir bozukluk yoksa, bu durumda sistem normal çalışacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 24 Ekim 2005, 13:16:34 >




  • teşekkürler..ilginiz için. şu anda evde olmadığım için deneyemiyorum. akşam deneyip sonucu yazacam. büyük bir ekipman hazırladım. iki modem+ 2 splitter+ dışarıdan eve gelen kabloyu değiştirmek için 10 metre kablo v.s. v.s..aklıma taktım her yolu deneyeceğim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.