Şimdi Ara

Espri yapma konusunda biraz yardım eder misiniz lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
3
Favori
20.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle esprinin kalıp birşey olmadığını, yerine göre olduğunu biliyorum fakat ben yinede bu işi anlamak amaçlı biraz örnek ve yaşamış olduğunuz olaylardan örnekler rica edeceğim. Öncelikle kız arkadaşlarım arasında sıkıntıya yol açmaması için istiyorum espri olayını, yani aramızda bir suskunluk oluyor ve birşey konuşamıyoruz, kız arkadaşım da doğal olarak sıkılıyor. Yani bir espri patlatmak, o güzel gülüşünü dinlemek amaçlı espri konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

• arkadaşım eğer hiç espri yapamıyorsan yapacağın tek şey saçmalamak konuşurken saçmala herhangi bi konuda kızı güldürmüş olursun zaten
  • bence espri yapmak doğal bi yetenek birazda zeka yani sonradan oluşmuo..
  • arkadaşlarım bana komiksin der espriliyimdir ama espri ile maymunluk aynı değildir bazıları birilerini güldürmek için çeşitli şebeklikler yapar saçmalar... Espri bana göre boşluğu bulduğun anda lafı gediğine oturttunmu tmmdır espri budur... ince espri den başka espri türü olmadığını düşünüorum zaten espri düşündüren bişeydir ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: timeless

arkadaşım eğer hiç espri yapamıyorsan yapacağın tek şey saçmalamak konuşurken saçmala herhangi bi konuda kızı güldürmüş olursun zaten

hehe evet sempatik oluyo
    arada arada yap ama dozu kaçırma
    aslında onun da içten gelerek yapılmayanı güzel olmaz
    yani bi anda bi şey söylersin,saçmaladığını fark edip öyle kalırsın ya saf saf, çok masum

• espri tamamen zeka,yetenek ve hizli dusunme i isidir
  • quote:

Orjinalden alıntı: tommikz

Öncelikle esprinin kalıp birşey olmadığını, yerine göre olduğunu biliyorum fakat ben yinede bu işi anlamak amaçlı biraz örnek ve yaşamış olduğunuz olaylardan örnekler rica edeceğim. Öncelikle kız arkadaşlarım arasında sıkıntıya yol açmaması için istiyorum espri olayını, yani aramızda bir suskunluk oluyor ve birşey konuşamıyoruz, kız arkadaşım da doğal olarak sıkılıyor. Yani bir espri patlatmak, o güzel gülüşünü dinlemek amaçlı espri konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Üretebildiğin çözüm bu mu yani? Espri yapıcam, sempatik olucam diye uğraşırsan daha çok sıkılırsınız...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zeki olmalısın hızlı dusunebılmelısın mesela hayattakı bazı seylerden espiri cıkarmayıda bılmelısın reklamlardan televizyondakı olaylardan gündemdeki olaylardan..
  • Espri yaparken gülme eğer tutmazsa komik duruma güşersin sadece kendin gülüyoken bulursn kendini herkes de sana bakar napıyo bu manyak diye
  • Espri biraz değil tamamiyle zekâ işidir. Biri birşey söylediğinde birden aklına gelir. Kafanda lamba yanar adeta. Ve ben bunun sonradan kazanılacağını pek sanmıyorum. Bir yere kadar esprili olabilirsiniz ama her laftan birşey çıkartma gerçekten kafa ister. Bazen benim aklıma bu kadar şey nasıl geliyor diye düşünüp kendimden tırsarım.

Yazar bu yazıda ben de komiğim ortam adamıyım espri yapabiliyorum demek istiyor.
  • Hayır, hayır, hayır... Siz beni tamamı ile yanlış anlamışsınız. Elbette o anlattığınız şeyleri biliyorum merak etmeyin, bu konuda anlatılabilecek her türlü hikayeyi biliyorum. ( Zeki olmak, doğuştan gelen bir yetenek vs. ) Sadece size diyorum ki, bu konuda yaşamış olduğunuz aklınıza gelen bir örneği, bir cümleden nasıl bir espri çıkarılabileceği hakkında örnek. Örnek yahu örnek. Her saniye herhalde espri yapacak değilim, sadece sizlerden bireşy rica ettim.
  • ya vallahi o anki duruma bağlı diyebileceğim sana tommikz yani bir anda aklaa geliyor arkadaşların dediği gibi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kral -- 28 Ekim 2007; 17:17:30 >
  • Örnegin Orta okuldaki el bombasi anini anlat Beraber dersahanenın kutuphanesınde 2mız yerlere yıkılmıstık Espriden daha etkili
    1de Gercek Espri Ortaya attinmi baskasini bozmamasi lazim espri Aninda Aklina gelip ortaya atacaksin 1o kadar türkce'ye uygun olup birisinin devam ettirdigi zaman seni bozmucak tipte olmasi lazim yoksa sana karsi olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MORFEUS -- 28 Ekim 2007; 17:39:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tommikz

Hayır, hayır, hayır... Siz beni tamamı ile yanlış anlamışsınız. Elbette o anlattığınız şeyleri biliyorum merak etmeyin, bu konuda anlatılabilecek her türlü hikayeyi biliyorum. ( Zeki olmak, doğuştan gelen bir yetenek vs. ) Sadece size diyorum ki, bu konuda yaşamış olduğunuz aklınıza gelen bir örneği, bir cümleden nasıl bir espri çıkarılabileceği hakkında örnek. Örnek yahu örnek. Her saniye herhalde espri yapacak değilim, sadece sizlerden bireşy rica ettim.

Komik olmayan olaylar da güldürür ki bazen.. Coğrafya dersinde konu Ermenilere ordan İslam a geldi [alakaya bak çay demle], hoca dedi zaten İslam a göre hepimiz .... [durakladı]; ben Ermeniyiz dedim..[espri amaçlı, polemik çıkmasın] Refleks olarak oldu bu, espri amacı gütmeden ama sınıf yarılmıştı [ki bence komik değil]..

Örnek istemiştin diye..

• Espiri yapıcam derken maymunluk yapma espiri öyle düşünülerek üzerinde çalışılarak yapılmaz bir anda aklına gelir ve tamamen yeteneğe bağlıdır espiri yapıcam diyerek uğraşma yapamıyorsan gündemdeki gülünç şeyleri anlat konuş bu karşındakini güldürecektir espiri bana göre cinsellik ve argonun yeri ve zamanı geldiğinde nükteli bir anlatımla ortaya çıkarılmasıdır normalde ben kendimi espirili biri olarak görmem kendimi övmek gibi olmasın ama çevremdekileri çoğu zaman gülmekten yarıyorum arkadaşlarım bana çok matraksın makarasın diyolar çevrenin seni nasıl yorumladığı önemli ama kızları güldürmek çok zor çünkü bazıları espiriyi gerçekten anlama kıtlığı çekiyolar

Not:Bunları yazdığıma inanmıyorum

• Espri herkesin yapabileceği bişey değildir

Sabır Hırs İrade

Hızlı Düşün Lafı koy Milleti güldür
  • Benim her dediğime gülüyor kızlar

• başıma gelen bir olay;

Arkadaşlarla Kipaya gidiyoruz otopark ın önünden geçerken kipaya gelen malları taşıyan kamyonların girişinde "MAL GİRİŞİ" yazıyodu arkadaşlardan biride dediki lan Ege sen buradan girecen Mal girişi burda dedi

ben dahil koptuk
  • quote:

Orjinalden alıntı: I_love_DH

başıma gelen bir olay;

Arkadaşlarla Kipaya gidiyoruz otopark ın önünden geçerken kipaya gelen malları taşıyan kamyonların girişinde "MAL GİRİŞİ" yazıyodu arkadaşlardan biride dediki lan Ege sen buradan girecen Mal girişi burda dedi

ben dahil koptuk

• Hakaret ile espri farklı şeylerdir. Lafı koyarsan cesaretine de gülebilirler. En iyi espri genele hitap eden espridir. Şişmanlıktan konu açılırsa ve sen de ortamdaki bir arkadaşına lafı dokundurursan pek hoş olmaz. Ben kendimi de komik bulurum, etrafımı da kendimden çok güldürürüm. Dediğime kendim de gülerim direk ve hiç aptal durumuna felan düşmedim. Aslında düşmediğimden ortamın hiç değişmediğini ve hep beni tanıyan insanlarla birlikte olduğumu çıkartabilirsiniz ama yeni girdiğim ortamlarda da durum bu.

Belirtmeyi unutmuşuz ama özgüven de çok önemli. Bazen oluyor dilimizin ucuna kadar gelen şeyi söyleyemiyoruz gülmezler diye. Zaten öyle bir ortamda hep sessiz çocuğu oynayıp birden komik espri yapmaya çalışırsan ahmak yerine konulursun. Komiksen ve kafan espriye çalışıyorsa espri yap. Dünyada herkes komik değil,yapamıyorsan yapmak zorunda kalma. Ciddi olmak, yeri geldi mi en öküzün bile yapabileceği hafif latifeler yapmak da güzeldir. Zaten ne kadar esprili olsan da ne kadar komik olsan da aslında ciddi olduğunu ve bunu sadece eğlenmek için yaptığını belli etmen gerek. Yoksa bir zaman sonra söz geçirme ve saygınlık gibi değerlerini kaybettiğini anlarsın ama çok geç olur.

Geç olunca ne olacaksa sanki

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.