|
Starfield 2 gelecek mi? Eski Bethesda yöneticisi karamsar bir tablo çiziyor
-
-
Bence oyun diye devasa hacimli prosedürel jenerasyon istifler yapmak yerine yeni ve çağa uygun bir oyun motoru yapıp şöyle bir silkelenmeliler. Oyun motorları, animasyon ve mekanikleri çok eski ve görece kalitesiz. Asrın oyunu diye tanıtıyorlar ama yükleme ekransız mekanlar arası geçiş yapamıyorsun.
Ayrıca oyunlarının sunum tarafını geliştirmeliler. Gerekirse bence beceremedikleri üçüncü şahıs bakış açısını komple terk etsinler ve sadece birinci şahıs bakış açısı üstünden gitsinler.
Bence iş modelleri bir krizin içerisinde ve değiştirmeleri lazım.
_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity. -
UE kullanmaya baslar bunlar da. Sahsen bıktım ben UEden...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Şahsen benim de en sevmediğim yaygın modern motor. En kısa yoldan oyun yapımcısı olmanın veya kalmaya devam etmenin sırrı (veya laneti).
Bu anlamda kendi motorunu kullanan Rockstar, Capcom gibi köklü firmaları UE kullananlardan ayrı konumlandırmak lazım.
_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity. -
Yaptılar aslında. Yeni TES Creation Engine 3 ile yapılıyor. UE ile işleri yok. Ne kadar iyi ve gelişmiştir onu bilemeyiz tabii. Fallout 5 de onunla yapılacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarknessSeeker -- 28 Eylül 2026; 19:59:39 >_____________________________ -
starfield'ı beğenerek oynamış biri olarak söylüyorum öncelikle oyun motoru çok eski tabii (üzerinde durmayacağım herkesin malumu zaten) ama bence ikinci oyun daha kopmpakt bi yapıda olmalı, koskoca gezengenlerde sadece görev etkileşim yerleri var onun dışında bomboş arazilerden oluşuyor. 20 tane olacağına 12 tane olsun ama içi dolu olsun.

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt