Şimdi Ara

Vodafone Türkiye 144 milyar TL servis geliri elde etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Djargon2 , dashwood Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
17
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Popüler Konular listesinde
33. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: 1
Giriş
  • Vodafone Türkiye 144 milyar TL servis geliri elde etti
    Vodafone Türkiye, 12 aylık dönemi kapsayan 2025-2026 mali yılı sonuçlarını açıkladı. Nisan 2025-Mart 2026 dönemini kapsayan rapora göre şirketin servis gelirleri ve yatırımlarındaki artış dikkat çekti.

Vodafone Türkiye, 12 aylık dönemde servis gelirlerini önceki yıla göre organik olarak %45,2 artırarak 144,8 milyar TL gelire ulaştı. Şirket bu dönemde 28,8 milyar TL yatırım yaptı. Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr’ı (FAVÖK) ise 50,4 milyar TL olarak gerçekleşti.

Mobil müşteri sayısı 25,2 milyon

Vodafone Türkiye’nin 31 Mart 2026 itibarıyla mobil müşteri sayısı 25,2 milyona ulaşırken M2M dahil toplam abone sayısı 31,9 milyon olarak açıklandı. Şirketin faturalı abone sayısı son bir yılda yaklaşık 1 milyon artışla 21,7 milyona çıkarken, toplam müşterilerin içindeki faturalı abone oranı %86,1 oldu. Sabit genişbant abone sayısı ise 1,3 milyon olarak kayıtlara geçti.

Vodafone Yanımda ve Online Self Servis gibi dijital kanalların aylık aktif kullanıcı sayısı 18,1 milyon olarak açıklandı. Dijital kanallar üzerinden aylık toplam etkileşim (işlem sayısı) ise 345 milyon seviyesine ulaştı.

Mobil internet kullanımı yüzde 11,7 arttı

Vodafone Türkiye müşterilerinin toplam mobil data kullanımı geçen yıla kıyasla %11,7 artarak 5.540 petabyte seviyesine çıktı. Öte yandan Vodafone’un mobil finans çözümü Vodafone Pay ürünlerini kullanan tekil kullanıcı sayısı 10 milyonu geçti.

Ayrıca Bkz.TOGG ilk kez kâra geçti: İlk çeyrekte 1,3 milyar TL kazanç

Vodafone’un yapay zeka tabanlı dijital asistanı TOBi, aylık ortalama 7,1 milyon müşteriyle etkileşime geçti. Bir yıl içinde TOBi üzerinden 262 milyon kez konuşma başlatıldığı aktarıldı.

TOBi üzerinden tarife değişikliği, ek paket satın alma ve TL yükleme gibi işlemler dahil olmak üzere toplam 2 milyon işlem ve satış gerçekleştirildi. Vodafone, TOBi’ye gelen başvuruların %92’sinin ilk temas anında çözüme kavuştuğunu açıkladı.

Vodafone Türkiye, doğrudan ve dolaylı olarak 15 bin kişiye iş imkanı sağladı. Son 5 yılda şebeke spektrum bedeli hariç 100 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapıldı.

Sosyal projeler devam ediyor

Şirketin sosyal sorumluluk projelerine dair verilere de yer verildi. Vodafone Vakfı, 2007’den günümüze kadar 4,5 milyon kişiye dokundu ve yaklaşık 4 milyar TL’lik sosyal katkı sağladı. Kadınlara yönelik “Dijital Benim İşim” projesinde 61 binden fazla kursiyere eğitim verildi. Ortaokul ve lise öğrencilerinin yapay zeka ile buluşturulduğu “Yapay Zekâ Yıldızları” projesinde 2 yılda 118 bin öğrenciye ulaşıldı. 

5G kampanyalarıyla 4 milyar TL fayda sağlandı

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“2025-26 mali yılında servis gelirlerimizi geçen yıla göre organik olarak %45,2 artırarak 144,8 milyar TL’ye çıkardık. Bu büyüme, müşteri deneyiminde yaptığımız iyileştirmeler ve şebekemize yaptığımız yoğun yatırımlar sonucunda geldi. Geçtiğimiz mali yılda 28,8 milyar TL yatırımla son 20 yılda Türkiye’ye yaptığımız yatırımın reel değeri 500 milyar TL’yi aştı.”

5G kampanyalarıyla bugüne kadar 4 milyar TL’nin üzerinde fayda sunulduğunu vurgu yapan Engin Aksoy, şunları söyledi:

“5G odaklı kampanyalarla müşterilerimizin bu yeni teknolojiden en iyi şekilde yararlanabilmesi için toplam 4 milyar TL’ye yakın fayda sunduk. En yeni ve en iyi teknolojileri en iyi deneyimlerle ülkemizdeki kullanıcılarla buluşturmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

• Vodafone ile 1 yıllık maceramı yarın operatör değiştirerek sonlandırıyorum. Bu süreçte bana verdiğin rahatsızlıklar ve veremediğin çekim gücü için seni tebrik ediyorum. Hakkını helal et.

• o yüzden mi geçen yıl 20gb aldığım paraya bu yıl 5gb bile alamıyorum

• Herkes tuttuğunu öpüyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• faniseyler kullanıcısına yanıt

Çok berbat bir operatör. Bende bir kaç gün önce kurtuldum. Hayatımda ilk defa bir operatörün bölgemde elektrik gidince internet hizmeti veremediğini gördüm.

"Zekanın gerçek göstergesi bilgi değil hayal gücüdür. İnsanlık umudunu yitirmedikçe ve hayal ettikçe başaramayacağı hiçbir şey yoktur."
    System.out.print("Beşiktaş JK");
  • Vodafone Türkiye 144 milyar TL servis geliri elde etti

Kesinlikle en kötü operatör, sunduğu dandik hızlara ve kotalara bir dünya para istiyor. Millet 15 dolara sınırsız internet kullanırken bizimkisi halen 1 gb internet satıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

şikayetvar.com a şikayet oluşturun. yeni gelene uygun eski müşteriye pahalı diye. hemen uyguna fiyat veriyorlar.

• Türkiye'de rekabet falan yok. 3 oligopol 3 parazit. Hadi 2si devletin elinde 3ncüsü ingiliz. hemen hemen 0 yatırımla çok güzel kan emiyorlar. akp türk vatandaşının kanını ingilizlere peşkeş çekiyor

• gidi G kullanıcısına yanıt
    Sadece ingilize mi? Kanadaya, abd ye bea ye... AKP den kurtulmadan türk e rahat yok isyan haktır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

24 yıllık Turkcell şirket hattım var. 15 yıl önce, gelen teklif üzerine numaralarımız Vodafone na taşınmıştı. 1 hafta - 10 gün sonra ağlayarak Turkcell in kapısına gitmiştik bizi geri alın diye. Rezalet bir hizmet kalitesi vardı. Muhtemelen hiç yatırım yapılmamıştı. Konuşma durup dururken kesiliyor, şehir merkezinden 20 kilometre uzaklaşınca şebeke çekmiyordu. Şimdi ne haldedir bilemem.

Fakat Ankaranın doğusundan ege denizine kadar ayak basmadığım vilayet kalmadı. Türkcell in çekmediği kırsal yok.

Bu zamana kadar mevcut müşteriye uygun fiyat verdiklerini görmemiştim. 2025 de 10gb 185₺ ödüyordum geçen ay sözleşmem bitince 10gb 295₺ seçeneği çıktı bende 15gb 300₺ olanı seçtim.

Vodafone Türkiye 144 milyar TL servis geliri elde etti

|| Huawei P30/ELE-L29 || LG 43UF7787 || ZTE ZXHN F6600 || iPad Mini 5th Gen || LG SN4-300W ||

''Yarım kalan bir hikayeyiz artık seninle, ayrı yollara yürüyoruz, hayat bu. Serseri bir rüzgar gibi estin sen şimdi uzaklara. Ben, göğsümde solgun bir gülle yaşarım yıllarca. Yaşamaksa bu! Ayrı akşamlara yatıp ayrı sabahlara uyanırız bundan sonra, hataları aşk sanıp başka tenlerde avunuruz boşuna. Ve gizli gizli yaralanırız... Şunu bil ki daima en güzel yeri hatırana saklarım talan olmuş gönül bahçemde. Saçlarımda tel tel hüzünlerle, gözlerimde azalan güneşlerle, ben hep seni beklerim bu şehirde. Bir gün dönersin diye...''
  • toran_aga kullanıcısına yanıt

size iyi teklif sunmuşlar normalde çok uçuk fiyatlar çıkıyor

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.