Şimdi Ara

Trabzonlu taksici Togg T10F'yi tercih etti: Peki yaptığı mantıklı mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
3
Favori
5.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
17 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trabzon da 10 yıl kaldım, 10 gün boyunca güneş görmediğim oldu! Genellikle ya kapalı ya yağmurlu.Güneş açınca mağaradan çıkmış gibi oldum bir süre gözlerim alışamadı.
    Güneş işine girmese iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Uzun yolda evet,

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: cryptdlg

Esas soru 2. elini alan var mı ?

TOGG piyasası en hareketli elektrikli araç. 2. elini alan var yani. Gruplara bakarsanız da hangi fiyatlardan ne kadar hızlı satıldığını görürsünüz.

Nerde yaşıyorsun, Konya da Antalya da düz yolda 90 la gidersen herkes o değerleri görür .ortalama hızınız kaç Ekranda? Biz de kullanıyoruz ,forum sayfamız da mevcut aracın yaktığı yakıt belli.Dci motor değil bu ,

Artıları

Yakıt tasarrufu
    Bakım giderleri
    Konfor ve titreşimsiz kullanım
    Manuel vites yerine vitessiz bi arac kullanımı
    2. Elde daha az değer kaybı
    Togg reklamı ile müşteri AKP tabanlı bölgede müşteri kazanımı

Eksileri

Kaza anında parça beklemesi, tamirinin uzun sürmesi
    Şarj süresi
    Taksicilerin Egea da ÖTV daha fazla olduğu için ÖTV ödemedikleri için egea yı daha ucuza alabilmesi

Kaza yapmadığı sürece sıkıntı yok. Kaza yaparsa kaybı fazla olabilir. Onun dışında artıları çok fazla. İstanbul taksisine uygun olmayabilir ama Anadolu da çoğu bölgede taksiye uygun bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 2 Mart 2026; 19:51:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aynı araç bende var 1.5 bluehdı eat8 şanzuman ortalama 6.5 litre yakıyor.8-9 litre yakan 1.6 puretechler onlar biraz fazla yakıyor.

Ben de 7 yıllık elektrikli araç kullanıcısı olark sizinle benzer fikirdeyim. Taksicinin evinde şarj ettiği aracının elektrik masrafını da vergiden düşemeyeceğini bir kenara koyarsak, bence araç kendisini kolay kolay amorti etmez ama muhtemelen en konforlu araca sahip taksicilerden biri olacak. O bile çok değerli. Kazasız belasız kullansın diye umalım.

• Merak etmeyin bunu duyan yetkililer yakinda ucuz tuketim oliyor diye elektrige zam yapar benzinli ile elektrikli arasinda bi fark kalmaz.Onunda icine ederler.

Taksici sallıyor gibi geldi bana da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KKM

sigorta eksperi gözüyle tecrübem şudur ki... taksi çok fazla saat olarak trafikte kalması sebebiyle kaza riski yüksek bir araçtır. ve taksinin en büyük zararı tamir için yattığı süredir.. her zaman haklı çıkmayacağını da öngörürsek...

bir eganın tamiri 1-2 günde hallolur.. çok ciddi bir hasar ise 1 hafta... zira parçaları neredeyse bakkalda kuruyemiş reyonunun yanında satılacak kadar çok fazla ve kolay yerişimde..

togg ise yetkili servisi 5 tane... boschcar istasyonlarına yetkili tamirhane dediler ama parçaları sipariş geçiyorlar en ufak hasarda araç günlerce yatıyor..

bunun dışında aracın sene başına amortisman kaybı da var.. 5 sene sonra sattığında hangisi anaparadan kayıp yaşatır onu da düşünmek lazım elektrikten ettiği kar karşılar mı bilemedim

bu yatma riski sivil kullanıcılar için de geçerli, taksici böyle bir durumda eski aracını kullanıyor.

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
    En deli sevdaları yaşarım uykusu geçerken, Mehmetçik, Zap Suyu şiiri.
    Hakan FİDAN
    Türkiye için: Nükleer silah!
    Kıbrıs, Müslüman Türk milletinin küfürden alınmış mülküdür tıpkı Anadolu gibi: Kapalı Maraş imar olsun!

• KKM kullanıcısına yanıt
    Sigorta eksperi olarak siz parçası bol olduğu için egea almayı tavsiye eder misiniz yani?

AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • Yakıttan ziyade bakım derdi yok, motor ömrü daha uzun olabilir, en azından arıza oranı ve ağır bakım triger-baskı vs... yok.

Devletin zaten T plakalara ÖTV'siz satıp, tüm taksi duraklarına istasyon yaptırıp, taksi ücretlerine de %50 indirim yaparak piyasayı hareketlendirmesi lazım.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

togg a nazaran evet

Find The Way
    Give The Love
    Get The Power

O'Sensei Morihei Ueshiba
  • AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt

eski aracı ile taksiye çıkmak diye kanunen bişey yok.

illegal bi işlem.. korsan taksi gibi..

Find The Way
    Give The Love
    Get The Power

O'Sensei Morihei Ueshiba
  • cosef kullanıcısına yanıt
    Göremedinmi kapıları ne yapmaya çalıştılarsa :D

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.