|
Trabzonlu taksici Togg T10F'yi tercih etti: Peki yaptığı mantıklı mı?
-
-
trabzonda güneşli gün sayısı biraz düşük kışın sonbahar ilkbahar ayları genelde bulutlu geçer. Ev den takviye şart bence yaz aylarında beleşe getirir ona bir şey diyemem.
-
Elektrikli araçlar taksi olarak özellikle Anadolu'da mantıklı görünüyor. Esasında İstanbul'da da olabilir. Ancak bunun için yaygın batarya değişim istasyonları lazım pratiklik açısıdnan. Mesela Çin'de Shenzhen'de taksilerin tamamı elektrikli. Birkaç dakikada bataryayı değiştirip devam ediyorlar tüm gün.
-
Tesla Model S’lerin ilk satılanları ömür boyu ücretsiz şarj idi.
İngilizin teki almış taksi yapmış 10 yıldır yakıt parası ödemiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu -
Dizel 3008, 9 litre yakıyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Ben 1.4 atmosferik Kia Rio ile 11 litre LPG harcıyorum.1.5 dizel araba nasıl 9 litre yakacak
bende focus 1.6 TDCİ var ortalama 4.5 litre yakıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
verimli olsa bütün taksiciler şimdiye 150 defa alırdı.
Taksi var mı elektrikli? 1 tane :/
_____________________________ -
3008 değil de 308 olmasın o? Ciddi bir soru bu arada, yalnış aramak için sormuyorum bunu. Hiç 3008 taksi görmedim civarda.
-
ABD ve Avrupa'da var. Çin'de de bolca var. Her zaman verimli değil ama günün belirli saatleri çalışan taksiler için uygun olabilir.
-
Taksiciye ulaşamadım ama aracı 3008. 7-8 litre yakan var, 9 yüksek. Tabloda 8 litre üzerinden hesapladım ben. Trabzon'da Çaykara'da ve uzungölde kullanıyor. Yani çoğunluk rampa ve yokuş. O yüzden yüksek olabilir ortalamadan..
-
Haberini yaptık mı hatırlamıyorum ama en son 700 bin km yapmış. Batarya ise sadece 105 kilometre menzil kaybetmiş. 400-450 km menzil civarına düşmüştü :D
-
TR'de ekonomik olsa olurdu şimdiye kadar. TAksici dediğiniz adam sineğin kanadından yağ çıkarıyor bizde. Yurtdışıyla farklı şartlar.
Para var demek ki...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ İKİ DEVLET BİR MİLLET, AZERBAYCAN - TÜRKİYE 🇹🇷 🇦🇿 -
Yurtdışında 1-2 elektrikli numuneyi takip etmeye gerek yok.
Sabiha Gökçen'de herhangi bir Egea, Megane, Hyunda vs taksi 700 bin'in çok üzerinde zaten. Kendini ispatlamış ucuz ötesi araçlar. Ekonomik olsa taksiciler şimdi değiştirmişti filoyu "Türkiye'de"
taksicinin kendi taksisi ve her akşam evinde duruyorsa mantıklı
çaykara uzungöl trabzon civarı çalıştığında en uzun mesafe olan çaykara trabzon arası 95 km
netice de küçük bir ilçe de çalışan kendi taksisi olan biri ile büyük şehir de çift şoför çalışan klasik taksiyi kıyaslamak doğru olmaz herhalde
Her çıkışın inişi var
Peugeot 3008'in yıllık (50.000Km için )bakım maliyeti 40.000TL'yi rahat geçer. Tabi bakımı adam gibi yapılırsa.
-
Taksici 8-9 yaktığını söylemiş
Güneş paneli ile şarj işi biraz sıkıntı olur taksi için. Araba geceleri yatıyor ama gündüz güneş paneli ile şarj edebilirsin. Akü alıp gündüz doldurup gece araca taksan harcı borcunu geçer.
|
sigorta eksperi gözüyle tecrübem şudur ki... taksi çok fazla saat olarak trafikte kalması sebebiyle kaza riski yüksek bir araçtır. ve taksinin en büyük zararı tamir için yattığı süredir.. her zaman haklı çıkmayacağını da öngörürsek... bir eganın tamiri 1-2 günde hallolur.. çok ciddi bir hasar ise 1 hafta... zira parçaları neredeyse bakkalda kuruyemiş reyonunun yanında satılacak kadar çok fazla ve kolay yerişimde.. togg ise yetkili servisi 5 tane... boschcar istasyonlarına yetkili tamirhane dediler ama parçaları sipariş geçiyorlar en ufak hasarda araç günlerce yatıyor.. bunun dışında aracın sene başına amortisman kaybı da var.. 5 sene sonra sattığında hangisi anaparadan kayıp yaşatır onu da düşünmek lazım elektrikten ettiği kar karşılar mı bilemedim |
|
Tesla Model S’lerin ilk satılanları ömür boyu ücretsiz şarj idi.
İngilizin teki almış taksi yapmış 10 yıldır yakıt parası ödemiyor. |
|
Taksinin ön plakası ve arka plakası farklı mı?
|
|
Elektrikli araçlar taksi olarak özellikle Anadolu'da mantıklı görünüyor. Esasında İstanbul'da da olabilir. Ancak bunun için yaygın batarya değişim istasyonları lazım pratiklik açısıdnan. Mesela Çin'de Shenzhen'de taksilerin tamamı elektrikli. Birkaç dakikada bataryayı değiştirip devam ediyorlar tüm gün.
|
Benzer içerikler
- telegram hesap silme
- navigasyon indir
- instagram ss alınca bildirim gidiyor mu
- instagram keşfet sıfırlama
- ses yükseltici
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt