Şimdi Ara

Kore Dizilerindeki Beyinsizlik Seviyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
74
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu Kore dizileri kadar aptal, mantıksız ve sinir bozucu diziler gerçekten yok. Hint dizileriyle el ele vermişler; resmen düşük IQ’lu insanlar izlesin diye yazılmış senaryolar. Zaten izlediğim ya da denk geldiğim Kore dizilerinin genelinde %99’unu ya ilk bölümde ya da ilk 20–25 dakikada kapatıyorum. Çünkü daha baştan mantık diye bir şey kalmıyor.

Bu ne? Bu kadar mantıktan kopuk, bu kadar gerçeklikten uzak karakterler nasıl yazılıyor gerçekten anlamıyorum. İzleyiciyi ya düşünmeyen ya da düşünemez sanan senaryolar. Yemin ediyorum izlenecek gibi değil; resmen izleyicinin zekâsıyla dalga geçiliyor.

Bir Diziden Örnek:

Doktor geliyor ve kızı açık açık tehdit ediyor:

“Beni ameliyat edeceksin, yoksa seni polise ihbar ederim.”

Ortada iddia edilen kanıt ne peki? Polisin elinde sadece ameliyat yapan bir el görüntüsü var. Yüz yok, isim yok, kime ait olduğu belli değil; bağlam yok, hiçbir somut bilgi yok.

Normal şartlarda mantıklı bir insan bu noktada şunu söyler:

“Ortada somut bir delil yok. Bu tehdidin de hiçbir karşılığı yok.”

Ama dizide işler böyle yürümüyor.

Kız sakin kalmak ya da mantık yürütmek yerine, “Ay bana bunu neden yapıyorsun?”, “Ay hayatımı neden mahvediyorsun?” diye panikleyip ağlamaya başlıyor. Tamamen mantıksız, abartılı ve gerçeklikten kopuk tepkiler veriyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.