|
SK Hynix DRAM fiyat artışları için son tarihi paylaştı
-
-
şu ai balonu bi patlasa da sonrasında tekrar bizim değerimizi anlasalar
-
Bir de Apple’ın yapay zeka alanında halen kendi sistemini geliştirmemesi büyük şansmış demek ki. Apple da girse artık bellek fiyatları on katına çıkardı herhalde.
_____________________________ -
AI taleplerine kota gelmesi lazım başka çözümü yok bu işin. Parayı veren başkasının özgürlüğüne müdahale ediyor.
Dünya da kıtlık var diyelim parası olana ekmek üretilecek fakir olanlar ya taş yiyecek ya da tanesi asgari ücrete denk 1 ekmek bulabilecek bu iş bunun öngürüsü.
_____________________________ -
Adamlar 2028 dediyse olası tarih rahat 2030 bulur . Kısacası ihtiyacı olanlar kitlediğimiz fiyattan kuzu kuzu alacak diyorlar.
-
AI Balonu? Bu yoğun talep'in 2028 kadar tahmin ediliyorken. (Sen ona 2030)
Ram üreticileri AI'ye daha üretim bandında rami satarken
Hazır müşteri varken
Son kullanıcıya ram üretip neden raf'da bekletsin ki?
AI balonu patladı diyelim Ram fiyatların düşüceğine inanıyormusunuz?
_____________________________ l CPU: Ryzen 5800x3D
l Cooler: Thermalright Frozen Warframe 240
l MB: AsusTUF X570 (WI-FI) l GPU: Galax RTX 4070Ti_Super SG
l Ram: 32gb Spectrix D41 (3600mhz)
l M.2: 1tb Wd Black SN750 - 1tb Wd Black SN770 l SSD: Corsair GT 120gb - :Hikvision E100 256GB - :Hikvision E100 512GB
l PSU: Sharkoon SS-COOLZERO-750W 80+ Gold l Case: Aerocool Aero One Eclipsel Monitör: Asus Tuf VG34VQL3A 21:9 lGamepad: Turtle Beach Recon Controller Camo l Klavye: Asus Tuf K7
l Mouse: Logitech G502 Hero l Kulaklık : Razer BlackShark V2 l Çok mantık teptim, Hiç değil heptim, Koyu karamsar renktim, Velhasıl çiftesinde pektim, Binlercesine karşı yektim... -
Buradaki sorun sadece ram sorunu değil. Tüm şirketker artık bir değişim içerisinde. Artık eskisi gibi değil. Ürünlerini alan bir grup oldukça fiyat arttırmaya devam edecekler. Şu anda alımlar azalana kadar karlarını maksimize etmeye giriştiler. Bu yalnızca ram firmalarıyla alakalı değil, tüm teknoloji şirketleri aynı işe girişti.
Sıradakini söyleyeyim mi, Nvidia ve Amd giriş segmenti komple kaldıracak. Orta ve Üst segmente de güzel bir zam koyacaklar. Kimse de ses çıkarmadan güzel güzel alacak.
Sadece tek merak ettiğim bir şey var. Socam ve hmd karlılık ne kadar ? Bence şu anda dram karlılığı bunları falan geçmiştir emin olun.
GamerNexus'da tebrik etmek lazım. Çatır çatır saydırıyor Youtube'da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 14 Aralık 2025; 22:6:40 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ai bu şekilde ilerlemez illaki az ram kullanan bir çözüm sunacaklardır paylaşımlı sistem de kurabilirler bu uzun sürmez 2030 flan hikaye 6 7 aya çözülür bu durum.
-
Bu işin kötü yanı şu diyelim ki 2028 de bitti kriz dünya rahatladı biz türkler olarak b.ku yemeye devam ederiz çünkü bizde ki satıcılar bir daha asla fiyatı aşağı çekmezler nasıl olsa böyle de satabiliyoruz diye
Teorim tabi ama olur mu olur ihtimal dışı değil
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Hakiki dost sıkıntılı zamanlarda,senin gurur ve izzet-i nefsini kırmadan sana yardım edendir. İMAM ALİ
Kalp temiz olursa dilden güzel sözler çıkar. İMAM ALİ
Ne zaman bir bardak soguk su içerseniz beni hatırlayın İMAM HÜSEYİN -
E peki perakendeciler keriz mi ? Son kullanıcıya üretim yapan üreticiler salak mı ? Bunları satan pazar yerleri enayi mi ? Microsoft bu işlere ne diyor? Beyler biraz çok yönlü düşünün.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çin hükümeti, yarı iletken bağımsızlığını artırmak için bellek üreticilerine milyarlarca dolarlık teşvik sağlıyor.
Stratejik hedef: 2030’a kadar Çin’in küresel bellek pazarında “büyük oyuncu” olması, 2025 içinde Çinli CXMT ve YMTC şirketleri milyarlarca dolarlık yatırım yaptılar ve önümüzdeki yılda yapmaya devam edecekler.
Bugüne kadar Samsung, SK Hynix (Güney Kore) Micron (ABD) Kioxia (Japonya) gibi 3 ülkenin tekelinde olan ram-bellek sektörü Çin'in de rekabete katılmasıyla rahatlayacaktır daha önce de yazdım bu sıkışıklık 2028'de biter 2030'da da ram-bellek piyasasında yüksek arz ve rekabet sayesinde fiyatlarda çok büyük rahatlama yaşanır.
Not: Pasifikte bir savaş, askeri gerilim (Çin-Japonya-Tayvan-Amerika) veya ülkelerin birbirlerine koyacağı ticaret kısıtlamaları, ambargolar herşeyi değiştirir. Üretim veya arz-talep faktörlerinin dışındaki gelişmeleri kimse tahmin edemez.
-
Bir ara ram modülleri elimizde kaldı zarar ediyoruz diye üretimi kısan bu firmalar değilmiydi
-
Corona chip krizi + mining kart krizi döneminde böyle bir senaryo gpularda da yaşandı 1400 liralık 1060lar 3400liraya çıkmıştı. Piyasanın toparlaması 2 yıl sürdü. Ramler için de geçerli piyasa fiyatları bir süre sonra düzelir, olan yine o anlık ihtiyacı olan kişilere olur.
-
Her şeyin tek suçlusu Nvidia.. Önce bitcoin diye gpu fiyatlarını patlattı şimdi ai için ram ve ssd leri patlattı..
Piyasanın talep dengesini onlar bozuyor fiyatları arttırmak için
-
Ai'nin hayatimizi kolaylastirmasi ve rahatlatmasi gerekmiyor muydu ?
En Beğenilen Yanıtlar
|
Bu işin kötü yanı şu diyelim ki 2028 de bitti kriz dünya rahatladı biz türkler olarak b.ku yemeye devam ederiz çünkü bizde ki satıcılar bir daha asla fiyatı aşağı çekmezler nasıl olsa böyle de satabiliyoruz diye
Teorim tabi ama olur mu olur ihtimal dışı değil |
|
AI taleplerine kota gelmesi lazım başka çözümü yok bu işin. Parayı veren başkasının özgürlüğüne müdahale ediyor. Dünya da kıtlık var diyelim parası olana ekmek üretilecek fakir olanlar ya taş yiyecek ya da tanesi asgari ücrete denk 1 ekmek bulabilecek bu iş bunun öngürüsü. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt