|
2021 Model 5008 1.5 BlueHDI GT paket sahip bir kullanıcıyım. Keyifle kullandığım bir araç, geçen 2025 11 Kasımda Peugeot Türkiye tarafından bir SMS geldi "Gönüllü Geri Çağırma - Değerli müşterimiz, VF3MC****MS1***59 şasi nolu otomobilinizin performansını iyileştirmeye ve uygunsuzluğu gidermeye yönelik, DV5 1.5 lt motor kam mili zinciri konulu tamamen ÜCRETSİZ olan düzeltici faaliyet ve ürün güncellemesini sağlamak amacıyla en kısa sürede en yakın Peugeot Yetkili Servisi' nden randevu almanızı rica ederiz. Detaylı bilgi ve randevu talebi için https://talep.peugeot.com.tr/gonullu-geri-cagirma?utm_source=Ekim&utm_medium=EMP-EMD&utm_campaign=teknik-kampanya_TR_AP_APV_Aftersales_Offer_EMP-EMD_PC_LDS_CLICKS_NA_NA&partner_uid=HashedMail linkini tıklayınız. İlgi merkezi: 02165799444 TOFAS Mersis: 0846000042200017" ve sms teki linke tıklayarak hemen randevu formunu doldurdum akabinde elektronik ileti izniniz aktif edilmiştir diye mesaj geldi ve bekledim beni randevu talebim için arayacaklar diye. 2-3 hafta kadar arayan soran olmadı ben sonrasında aradım ve durmu anlattım, yoğunluk sebebi ile dönüşler geç oluyormuş. Dedim onada eyvallah ve 1-2 gün sonra akşam arabayı çalıştırdım araba stop etti ve hareket etmedi. Motor sesi bir garipti ama vitese geçince stop ediyordu. Aracı çekiciye bindirip Ankara ABC Peugeot'a 09.12.2026 da götürdüm ve gelen mesajı gösterdim, yetkili eğer sorun bununla alakalı ise yardımcı olunacağını ama arızanın başka bir şey olabileceğini arıza tespit ücreti 3500tl olacağını anlattı, bende hiç sorun değil diyerek aracı bıraktım. 3 Gün sonra aradılar ve sorunun gelen sms teki Kam Mili Zincirinin kırılması olduğunu teyit ettiklerini durumu istanbul genel merkeze yazdıklarını ve onay beklediklerini 2 gün içinde döneceklerini söylediler. Cuma olduğu için pazartesiye kaldık ve Pazartesi yetkili aradı Genel Müdürlük RED verdi dedi. Resmen şaka gibi, hatalı ayıplı üretilen bir araç var, resmi duyuru ve geri çağırma var ama sorunun arkasında durulmaması traji komik!!!
Velhasıl ABC deki yetkli ellerinden hiç bir şey gelmediğini istanbulla görüşmem gerektiğini söyledi. 15.12.2026 öğlen istanbul ile görüştüm durumu anlatıtım ve bir dosya açtıklarını 2 iş günü içinde döneceklerini söyledi. Aynı akşam Linkedin ağından https://www.linkedin.com/posts/peugeotturkiye_peugeot408-activity-7300850772483739648-LLlT/ postta @Peugeot Türkiye bana ulaştı ve kişisel bilgilerimi istedi "Yetkili ekibimizin en kısa sürede konu ile ilgili yardımcı olabilmesi için" dedi ve kişisel bilgilerimi ilettim, aynı akşam Türkiye CEO'suna durumu anlatan bir mail attım ve ertesi gün beni İstanbuldan Peugeot dan üst yetkili biri hanım aradı ve durumu sordu, nasıl oldu ve aracınızı neden tamir etmediler diye. Bende tekrar anlattım ve kendisi bir prosedür olduğunu bunun için aracın olduğu servisten bilgi alacağını teknik ekipten bilgi alacağını ve en geç 2 güne döneceğini söyledi. Cuma günü akşam mesai bitiine 15 dk kala aradı ve teknik ekipten bilgi beklediğini hala dönüş olmadığını ve Pazartesiye kadar sabırlı olmamı rica etti. Sabırlı olmamı istedikleri süre uzadıkça uzadı, teknik personelden dönüş alamadılar vs derken 1-2 gün sonra beni arayıp yetkili M... hanım aracın bakımlarını nerede yaptırdınız? yada bakım geçmişine ait evrağınız varmı dedi. Bende aracı 2.el aldım aldığımda hiç bir sorunu yoktu ben kullanırkende sorun yoktu gerekli bakımlar özle serviste yapılmıştır dedim. Bu bilgi ile size dönüş yapacağım dedi ve yine aradan bir kaç gün daha geçti toplamda 16 gün sonunda Aracın Bakım Geçmişini Göremedikleri için arıza onarımını red ettiler. Sen 240.000KM ve 10 yıl garanti verdiğin hatalı parçalı bir araç üret getir Türkiyede sat, daha sonra hatalı olduğunu kabul et ve araçları geri çağır. Randevuya git veya gitme araç zincir kırsın, teknik servis ile bunu onayla ve deki bakımlarını bende yaptırmamışsın !!!. Görün işte markanın sattığı hatalı araçları bize nasıl dayattığını, arkasında durmadığını ve müşterisini ne kadar umursamadığını. Ben şuan aracımı dışarda yaptırdım, faturalarımla kanıtlarımlar birlikte resmi olarak adli işlem başlattım. Hukuki olarak tüm herşey bizim leyhimize. Sadece olan kaybettiğimiz 22 güne oldu.
Oysa stellantis uluslararası resmi duyurusunda: https://dv5conditions.stellantis-support.com/ peugeot bayi mecburiyeti olmadan profesyonel bir serviste bakım yapılması kafi demiş, 10 yıl 240.000km garanti vermiş bu süre içinde hasar gören tüm araçlar başvursun ücretini tanzim etsin demiş. Yani aracın yağının uygun olup olmadığı kontrol edilmeli iken nasıl olumsuz bir cevap veririş diyerek müşteri maduriyetini gidermemek adına ne gerekirse yapıldı. Bu kadar global bir marka, kanunen "Gizli Ayıp" olarka kabul edilen, üretim sonrası kabul edilen hata olmasına rağmen, avrupa ve global pazarda tazminat ödemeyi kabul etmişken ülkemizde farklı bir şekilde ilgisizlikle karşılaştım.
Buraya yazmamadaki amaç başımdan geçen bu tecrübeyi aktarmak, herhangi bir karalama hakaret söz konusu değildir, Peugeout markasının asla ve asla müşterisine yardımcı olmadığını bilmeniz. Bu araçlardan almayı düşünenlerin tekrar düşünmesini öneriyorum. ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göktürk -- 12 Ocak 2026; 0:48:35 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler