Şimdi Ara

Frangart boyalı araç alınır mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
9.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, kısmet olursa 2. el 2016 model peugeot 308 araç almak üzereyim. Merak ettiğim bir konu hakkında forum bilir kişilerinin yorumuna ihtiyaç duyuyorum:)


    Normal şartlarda araç alımında boya takıntısı olan biri değilim. Benim için motor, şanzıman ve yürür aksamlarının sorunsuz olması almaya karar vermem için yeterliydi. Bu nedenle almaya karar verdiğim aracın kaputunun değişmiş, sol arka çamurluğunun ve sağ arka kapısının boyalı olduğunu bilerek görüşmeye gittim. 2 parça halinde 12 bin TL'de tramer kaydı vardı.


    Ancak aracı ekspertize soktuğumda adamın dedikleri dışında sol frangart boyalı çıktı. Şase, podye ve airbagler de hiç bir işlem yok denildi. Tabi araç sahibine sorduğumda sol frangartın çamurluğun boyanması sebebiyle boya geçişi olmaması için boyandığını belirtiyor.

    Bu frangart neden boyanır? Özellikle sol taraftaki kapılarda ne boya ne göçük var. Ama frangart boyalı. Ne kadar önemli bir kısmıdır? Almamak için bir sebep midir? Tecrübe edeniniz varsa yorumlarını paylaşabilir mi?








  • parça boyandıktan sonra ton farkı olmasın diye yandaki parçalar ile vernik atıldığını biliyorum . tabi benden daha tecrübeli arkadaşların yorumlarınıda bekliyorum.

  • Yeni exper yaptırıp aldığım araçta arka çamurluk boyalıydı. Exper otorapor. İşinden anlayan bir ustaydı da ayrıntılı olarak tüm direk podye iç dış kontrol etti airbag dahil. Çamurluk üstü frangartta lokal boya çıktı ne macun ne işlem düzelteme var. Sadece vernik atılmış. Bende biraz tereddüte kaldım ancak temiz ve km olarak iyi olduğu için aracı aldım. Neticede direkte işlem yoksa orijinal içten bir kaynak düzeltme olmamış sadece dıştan bir boya atılmışsa bu zaten darbe de almadığını gösterir. Şahsi fikrim iyi bir exper ile o kısmın kontrol edilmesi. Neticede çoğu araçta boya var şase direkte işlem olmadığı sürece boya maalesef kaçınılmaz. Yoksa sıfır araç bak kafan rahat olsun. Ancak exper önemli benden önceki sahibi bu boyayı bilmiyordu merdiven altı exper olduğu için çamurluk boyalı demiş geçmiş en azından kurumsal yerlere gidip kötü ihtimalleri minimize etmeye çalışmakta fayda var.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.