Şimdi Ara

308 ALINIR MI ALINMAZ MI?????....

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
27.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abiler forumda çoğu kişi kullandığı arabayı övüp diğer araçları da kötülüyorlar Ben bu kanaatteyim.
    Biz de ciddi ciddi 308 almayı düşünürken okuduğum yorumlar düşüncelerimi çok çarpıtt
    308 alanlar,kullananlar,test edenler sadece dış görünüşe bakmadan ve eski modelleri de göz ardı ederek bu YENİ model hakkında düşüncelerini yazarlarsa çok memnun olurum...Teşekkürler ....

• Yapay Zekanın Yanıtı

308 Alınır Mı Alınmaz Mı?

Peugeot 308 1.6 VTi modeli, kompakt hatchback sınıfında yer alan ve oldukça popüler olan bir araçtır. Peki, bu araç alınır mı alınmaz mı? İşte bazı önemli noktalar:

Motor Performansı:

1.6 VTi benzinli motor, 120 beygir güç ve 160 Nm tork üretmektedir. Bu performans, günlük kullanım için yeterlidir ancak performans odaklı sürücüler için biraz yetersiz kalabilir.

Yakıt Tüketimi:

308 1.6 VTi modeli, ortalama 6,5 lt/100 km yakıt tüketimine sahiptir. Bu değer, sınıfındaki diğer araçlarla karşılaştırıldığında ortalama seviyededir.

Konfor ve Donanım:

308 1.6 VTi'nin Comfort donanım seviyesinde; klima, elektrikli camlar, hız sabitleyici gibi temel özellikler bulunmaktadır. Daha yüksek donanım seviyelerinde ise deri koltuklar, panoramik cam tavan ve navigasyon sistemi gibi özellikler sunulmaktadır.

Güvenlik Özellikleri:

308 1.6 VTi, Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız almıştır. Araçta; ABS, ESP, hava yastıkları ve şerit takip asistanı gibi önemli güvenlik özellikleri bulunmaktadır.

Kullanıcı Yorumları:

Genel olarak, 308 1.6 VTi kullanıcılarından olumlu yorumlar alınmaktadır. Kullanıcılar, aracın konforlu, güvenli ve yakıt tasarruflu olduğunu belirtmektedir. Ancak, bazı kullanıcılar motor performansının biraz yetersiz olduğunu belirtmektedir.

Sonuç:

308 1.6 VTi, günlük kullanım için uygun, konforlu ve güvenli bir araçtır. Performans odaklı bir araç arıyorsanız, daha güçlü motorlu bir versiyonu tercih etmeniz gerekebilir. Yine de, fiyat-performans oranı açısından değerlendirildiğinde 308 1.6 VTi, iyi bir seçimdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hakkaken ya şu araba hakkında adam gibi eleştri duyamadım henüz kullanan varsa bi anlatıversin adan z ye.

ama diyebilirim ki 308 pug'un bu güne kadar yapmış olduğu en güzel araba.

bu arada test sürüşü yaptım frenlerine alışamadım ama yakındır 308 almam alınca alışırız artık

edit ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 8 Şubat 2008; 1:34:05 >
  • Alınır mı ? sorusunun cevabı bence kesinlikle evet. Hele tercih dizel bir araçsa bence rakiplerinin bir adım önünde 308. Kıyaslama yaparken benim de dikkatimi çeken en önemli konu, forumdaki arkadaşlar peugeotun hep eski araçlarındaki problemlerini ön plana çıkartmışlar. Ama 308 kullanıcısı olarak çok rahatlıkla söyleyebilirim ki kaliteli bir araç çıkartmış bu sefer peugeot. Eski aracım 307 olmasına rağmen ve heryerde 307 yi eleştiren biri olmama rağmen yeni araç tercihim 308 oldu ve şu ana kadar beni yeterince tatmin etti. Rakiplerine göre eleştirebileceğim tek konu sert süspansiyonlar... onun da yol tutuş yeteneğine katkısı tartışılmaz...
    Rakipler demişken, dizel araçlar arasında....
    Golf TDI : Hala eski teknoloji dizel motoru kullanmakta ve fiyat farkı çok fazla. Yakın zamanda değişeceğini de düşünürsek...
    Opel Astra 1.3 CDTI : Bugüne kadar opelin çıkarttığı belki de en problemli araçlardan biri. Soğuk havalarda çalışmama, düşük vitelerdeki hantallığı ve birçok tüketici şikayeti.
    Toyota Auris D-4D: Problemsizliği ile tanınan toyotanın bu imajını zedeleyen ve dış görünüşüyle hayal kırıklığı yaratan bir araç. İç mekandaki malzeme kalitesi de bence 308 le kıyaslanamaz.

Ben bahsettiğim araçların hemen hepsini yakından inceleme ve değerlendirme imkanı buldum ve tercihim 308 oldu. Şu ana kadar memnunum, umarım bu memnuniyetim artarak devam eder.

• Tüm arkadaşlara merhabalar.
    Ben Pejo kullanıcısı değilim. Zamanında 205 ve 106 nın hastası olan birisiydim.
    307 tip olarak güzel bir araçtı. Ama 308 in dış görüntüsünü biraz bozulmuş gibime geldi. Geçenlerde yanından geçerken baktım. Önden ve yandan görüntüsü benim zevkime uygun değil.
    Ama iç mekan kalitesi, 1.6 Turbo motor performansı dikkat çekici o ayrı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Muradovskiy

Tüm arkadaşlara merhabalar.
    Ben Pejo kullanıcısı değilim. Zamanında 205 ve 106 nın hastası olan birisiydim.
    307 tip olarak güzel bir araçtı. Ama 308 in dış görüntüsünü biraz bozulmuş gibime geldi. Geçenlerde yanından geçerken baktım. Önden ve yandan görüntüsü benim zevkime uygun değil.
    Ama iç mekan kalitesi, 1.6 Turbo motor performansı dikkat çekici o ayrı.

tesadüfün böylesi
    205 i 1998-2001 yılları arasında
    106 yı 2001-2007 yılları arasında kullandım.
    son 7 aydırda 307 kullanıyorum.

eğer sıfır kompakt sınıf araç alma şansım olsaydı
    yeni focus,civic ile beraber 308 arasından birini tercih ederdim.

• bravonun 1 .6 multijet dizeli 120 beygir olarak çıktı tork 300nm dikkat.
  • İncelemiş birisi olarak beğendim 308'i. Hızlanmaları güzel. Frenlerini beğendim. Kullanılan malzemesi iyi gibi. Motor olarak güzel.

Kötü yönlerine gelince.
    Direksiyon 307 ile aynı yakıştıramadım Peugeot'a. Yeni direksiyon yapmaya erinmiş gibi sanki.
    El freni sürücüye çok yakın. Kaldırğında çok yukarda duruyor.
    Sinyal sesleri berbat. Atarilerdeki sesler gibi.
    Vites geçişlerinin arası bana çok büyük geldi. Belki uzun zamandır düz vites kullanmadığımdan kaynaklanıyor ama bu kadar büyük olacağını tahmin etmezdim ve vitesleri geçirmek için tam aralığına getirmeniz lazım. Yani 1. vitese alırken sola yice yapıştırmanız lazım. Keza 2. vitese alırken de sola yağıştırığ çekmeniz lazım. Ben bu yüzden devrini çok düşürdüm. Belki Pug'un gelen özelliğidir. Ama ben beğenmedim şahsen.
    Ses yalıtımı iyileştirilmiş diyorlardı ama motor sesini duyuyordum içeriden. Garıl garıl ses vardı içerde.

• Evo isimli araba dergisinde 308 ile ilgili bir test yazısı var. Tarafsız. Eğer cidden 308 almayı düşünüyorsanız dergiyi alıp okumanızı tavsiye ederim. Ancak o testte, esp sistemi çok ilginç gelmişti. yorumda "vites değiştirirken bile esp devreye giriyor sürüş keyfini etkiliyor" diye bişii yazıyordu.
    dediğim gibi size oldukca bilgi verecek bi test sanırım...
  • 1.6 turbo için olsa gerek o test sanki okumuştum. ıslak zeminde oluyorsa eyvallah. benim arabada da ıslak zeminde yokuş çıkarken esp devreye girdiği oluyor. 1.6 turboda rahat olur:))
    quote:

Orjinalden alıntı: kedhy

Evo isimli araba dergisinde 308 ile ilgili bir test yazısı var. Tarafsız. Eğer cidden 308 almayı düşünüyorsanız dergiyi alıp okumanızı tavsiye ederim. Ancak o testte, esp sistemi çok ilginç gelmişti. yorumda "vites değiştirirken bile esp devreye giriyor sürüş keyfini etkiliyor" diye bişii yazıyordu.
  • Eğer arabada kusura aranıcaksa. En iyi arabada bile kusur bulursunuz ve en iyi araba olmuyor. C segmentinde hangi arabayı alabilirsin ki çok iyi diyebileceğin bana göre araba yok ama aralarında en çok hoşuma giden. 308 dir Hem motor güzel, direksiyon haricinde içi de çok şık. Direksiyonu kafaya takmaya gerek bazı arkadaşlar üstünde tuş istiyor peugeot yapmadı bunu. Dizel motoru o ayardaki araçlarda en güzellerinden. Fiyatları da normal bence. Siyahı da oldu mu bu araç alınır. Ben tasarımını da çok sevdim. Tasarım işi zaten görecelidir. Sizin kararınız ben olsam alırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FatalERROR!

Eğer arabada kusura aranıcaksa. En iyi arabada bile kusur bulursunuz ve en iyi araba olmuyor. C segmentinde hangi arabayı alabilirsin ki çok iyi diyebileceğin bana göre araba yok ama aralarında en çok hoşuma giden. 308 dir Hem motor güzel, direksiyon haricinde içi de çok şık. Direksiyonu kafaya takmaya gerek bazı arkadaşlar üstünde tuş istiyor peugeot yapmadı bunu. Dizel motoru o ayardaki araçlarda en güzellerinden. Fiyatları da normal bence. Siyahı da oldu mu bu araç alınır. Ben tasarımını da çok sevdim. Tasarım işi zaten görecelidir. Sizin kararınız ben olsam alırım.

308 İN KOYU KIRMIZI BİR RENGİDE VAR...O DA SÜPER YA...DAHA BUGÜN GÖRDÜM

• Evet Arkas Peugeot da test aracı o renkti yakışıyor. Ama siyah çok hoş duruyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kedhy

Evo isimli araba dergisinde 308 ile ilgili bir test yazısı var. Tarafsız. Eğer cidden 308 almayı düşünüyorsanız dergiyi alıp okumanızı tavsiye ederim. Ancak o testte, esp sistemi çok ilginç gelmişti. yorumda "vites değiştirirken bile esp devreye giriyor sürüş keyfini etkiliyor" diye bişii yazıyordu.
  • 308 fiyatları sizede pahalı gelmiyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Qantas

308 fiyatları sizede pahalı gelmiyor mu?

Fiyatların fazla olduğunu düşündüren sebep ne acaba size.. Rakipleriyle hemen hemen aynı fiyatlar, hatta daha düşük..
  • BU SEGMENTTEKİ DİĞER ARAÇLAR NELER ARKADAŞLAR?
  • Golf, Auris, Focus, Astra, i30, Mazda 3, Megane, Leon, C30, 147, C4, Civic, Ceed, Almera... Ayrıca yeni gelecek Bravo
    Aslında 147 olmayabilir. Çünkü ufak bir araba içi çok dar özellikle ama satıldığı fiyat emsalleri arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatalERROR! -- 15 Şubat 2008; 1:55:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: FatalERROR!

Golf, Auris, Focus, Astra, i30, Mazda 3, Megane, Leon, C30, 147, C4, Civic, Ceed, Almera... Ayrıca yeni gelecek Bravo
    Aslında 147 olmayabilir. Çünkü ufak bir araba içi çok dar özellikle ama satıldığı fiyat emsalleri arasında.

O ZAMAN 308 İN İŞİ ZOR YAW...AMA FİYAT VE ÖZELLİK OLARAK PEK ÇOĞUNUN ÖNÜNDE YER ALACAKTIR
  • Test etmiş birisi olarak ben begenmiştim.. Güzel bir araç.
  • Bence alınır ama biraz daha beklemek lazım. Araç ve donanımları ilgi çekici, ama arkadan görünüşü bir felaket bence...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.