Şimdi Ara

1400 dolarlık Steam Machine alternatifi tanıtıldı: AtomMan G1 Pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 1400 dolarlık Steam Machine alternatifi tanıtıldı: AtomMan G1 Pro
    Minisforum, kompakt masaüstü sınıfı bilgisayar pazarındaki en iddialı modellerinden biriyle yeniden sahneye çıktı. AtomMan G1 Pro, küçük boyutuna rağmen masaüstü sınıfında ekran kartı barındırması, yüksek işlemci gücü ve zengin bağlantı seçenekleriyle yaklaşan Steam Machine’e alternatif ancak muhtemelen ondan çok daha güçlü bir profil çiziyor. Üstelik tüm bunları yalnızca 3,8 litrelik kule tipi bir gövdeye sığdırıyor.

Güçlü alternatif çıktı

Modelin en dikkat çekici yan kasanın üst bölümüne yerleştirilen tam boyutlu fakat kompakt bir RTX 5060 masaüstü GPU kullanılması. Üretici, bu kartın masaüstündeki muadilleri gibi 145W güç ile çalıştığını belirtiyor. Ancak GPU’nun yükseltilebilir olup olmadığı konusunda bir bilgi verilmiyor.

Sistemin işlemci tarafında ise AMD Ryzen 9 8945HX yer alıyor. Minisforum’un “Beast Mode” adını verdiği yüksek performans modunda CPU’nun 100W, GPU’nun ise 145W güçle aynı anda çalıştırılabildiği ifade ediliyor. Ayrıca entegre güç kaynağı da bulunuyor.

Depolama tarafında iki adet M.2 2280 NVMe yuvası sunulurken, bellek için iki adet SO-DIMM slotu ile 96 GB’a kadar DDR5 RAM desteği sağlanıyor. Görüntü çıkışları açısından da oldukça cömert olan AtomMan G1 Pro, toplam beş portla geliyor. Cihazda iki adet DisplayPort 2.1, bir adet DisplayPort 1.4 ve iki adet HDMI 2.1. Bu yapı sayesinde cihaz aynı anda dört ekrana görüntü verebiliyor.

Fiyatı 1.440 dolar

Cihaz, 32 GB RAM ve 1 TB depolama içeren hazır konfigürasyonuyla 1.440 dolar fiyatla satışta ve gönderimlerin ocak ayında başlaması planlanıyor. Yalnızca kasayı satın alıp RAM ile depolamayı kullanıcıya bırakan versiyonun fiyatı ise 1.040 dolar, ancak bu model henüz siparişe açılmadı. Bellek fiyatlarının hızla yükseldiği bir dönemde hazır paket daha mantıklı görünüyor.

Ayrıca Bkz.Xbox Cloud Gaming büyüyor: Daha fazla ülkeye geliyor

Öte yandan Valve, halen kendi Steam Machine cihazının fiyatını açıklamış değil. Ancak şirketin soğutma, gürültü kontrolü ve kablosuz performansı için ciddi optimizasyonlar yaptığı biliniyor. Valve, kendi sisteminin Steam donanım anketinin yüzde 70’inden daha güçlü olacağını ancak fiyatının da erişilebilir olmasına özen göstereceklerini söylemişti.

Kaynak:https://www.theverge.com/games/831106/minisforum-g1-pro-mini-pc-price-release-date

• Hem marka desteği hem topluluk desteği açısından her türlü Steam'i tercih ederdim. Ayrıca Steam'de blower fan kullanılmamış sanırım, o da bir artı bana göre.

• Steam machine neden bu kadar zayıf bir donanımla üretildi anlamadım zaten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Steam machine ram fiyatları sıkıntı çıkarmazsa $400-600 arası olacak gibi. Fiyat performans olarak bu cihazı solluyor.

• Gerçekten rekabet etmesi için AMD ekran kartı kullanması gerekli. Linux kullanırsa Nvidia ciddi anlamda kötü.

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • yılların mini pc si şimdi neden gündem oldu anlamadım gitti

• Steam machine yükseltilebilir olmali hem cpu gpu ram ssd tek windowsa karsi avantaji steamOS ile gelen fazladan fps ler bide kendi ekosisteminde olanlara oyun satmak olmali buna uygun cpu gpu ramleride sadece steam machine için ayarlicaksin miss kaar orani deli artar fiyatlarida kendisi belirler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

mesela şu mini pc steam yeni konsolu kadar güçlü nerdeyse.

app.hb.biz
    Asus Expertcenter PN53 Amd Ryzen 5 7535HS 16GB 512GB SSD Fiyatı
    https://app.hb.biz/wSpy1ecrdrEl

app.hb.biz
    RaXius Vector GT-I129.3080A001 i9-12900H 16GB 512SSD RTX3080 Fiyatı
    https://app.hb.biz/ieEUdyyNmhXk

• korozyon kullanıcısına yanıt
    Evet evet, biliyorum hocam. Benim söylemek istediğim bir marka çatısı altında makine alacaksam daha bilinir daha kurumsal bir markayı tercih etmek anlamındaydı aslında. Sıkıntı çıktığında aktif bir topluluk ya da ilgili bir marka bulabilmek önemli bu anlamda.

Zaten TV yanında konsol olarak kullanacağım bir oyuncu pc'si düşüncem olsa, muhtemelen mini ITX bir PC toplardım. Hep özenmişimdir.

• fiyata bak 1500 dolar

600 dolara 0,7 litre fansız mac M4 satılıyor

3,8 litre büyük kasa mac mini m4 göre 5,5 kat daha büyük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 28 Kasım 2025; 13:17:31 >

Linus Tech Tipsyoutube
    The STEAM Machine Won't Cost What You Think
    https://www.youtube.com/watch?v=iHkBcqW-ExY

• Bunlara para veren var mı acaba

• Bu tip sistemlerin güncellenebilirliği çok sınırlı. Ben de vaktiyle Asus ROG G20 almıştım. RTX 2060 Super 8G ekran kartı aldım taktım, SSDyi güncelledim o kadar. Anakart sistem için özel yapıldığı için hala 12 yıllık intel i7 4770K işlemci ile çalıyor makina. Salonda TVnin altında duruyor, şık görünüyor, arada oyun atıyorum ama 4k HDR oyunlar için zayıf kalıyor ama fullHD için hala cillop.

• Çok iyi duruyor alınır bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tasarım şık olmuş, Steam Machine'den çok daha iyi duruyor. Muhtemelen performans olarak da daha iyi olacaktır. Ama 1440 Dolar biraz tuzlu geldi. Ayrıca seçilen ekran kartının 8 GB VRAM'e sahip olması da büyük bir eksi. Zaten Nvidia neden 8 GB VRAM'li kart üretir onu da anlamam yıl olacak 2026 gözünü seveyim be abi. Steam Machine'in fiyatını bilmiyoruz ama konsollarla yarışacak bir fiyat çekmez de böyle tuzlu yaparsa fiyatı o zaman ölü doğar. Çünkü bir kere zaten bu bir konsol değil hazır PC. Ayrıca fiyatı tuzlu olacak olduktan sonra adam zaten bir PC alabilir hatta sonra güncellerim derse kendi PC'sini toplayabilir.

Bana bu tarz sistemler saçma ve anlamsız geliyor. Konsol desen konsol değil, PC desen istediğin parçayı söküp takamıyorsun bir toplama PC özelleştirilebilirliği yok. Bunu alternatifi dizüstü bilgisayarlar zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.