|
Valve, Steam Machine'in fiyatına değindi: PC ile yarışacak
1 Mobil
-
-
Tanıtılan sistem bileşenleri PC sistemler ile kıyaslandığı vakit neredeyse minimum bir PC sisteminin biraz üzeri bir sistem gibi duruyor.
Haberde geçen fiyat doğru ise çıkışı ile bu fiyat çok tartışma konularına haber olur.
-
Kimlik sorunu var bu cihazın. Merak ediyorum Steam Deck gibi başarılı olabilecek mi.
-
fiyatı PC ile yarışacak de,ondan sonra da hdmi 2.0 ver,8 gb ver sisteme.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu cihazın amacını anlayabilmiş değilim.
PC alacak adamı hedeflemiyor, zira getirdiği ekstra bir şey yok.
High-end pc'yi topla kur içine cachyOS ya da dağıtımı açılırsa steamOS, oldu sana steam machine.
E konsol piyasasını da kendisi gözden çıkarmış, bu cihazın amacı ne diye sorarlar adama.
-
Kesinlikle. El konsolu güzel bir girişimdi ve tuttu, çünkü bir yeri var ve alacak bir kitle var.
Fakat bu ev konsolu işini deneyip batırıp yeniden aynı şeyi tekrar etmelerini anlamıyorum. Proton iyi güzel de eee? Kimse buna 500 dolardan fazla para vermez. Biz SteamOS'in yayınlanmasını istiyoruz...
Kimsenin controllerda mousepad istediğide yok, eskiden de tutmadı şimdi de tutmayacak...
Gereksiz zaman ve para kaybı. Eee adam steam marketten milyar dolar kazanıyor, para çöpe gidiyor, bizi ilgilendirmez ama bu kadar iyi kazanan bir şirkete göre anormal derecede az risk alıyorlar.
Herkesin istediği şey sadece Source Engine 3 ve onunla beraber Half Life 3, Gabe ve bizler toprağa girmeden şunları görürsek iyi olacak...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo-wan -- 25 Kasım 2025; 2:59:57 >_____________________________ -
SteamOS ve Steam Machine oyun endüstrisi için 2026'nın en önemli olayı. Bugün PC kullanıcılarının 95%'inin bunu görememesi doğal. Çünkü 95%'i hayatlarında hiç Linux kullanmadılar.
Dedeleri zamanında Linux masaüstü deneyiminde yetersizmiş, uyumsuzmuş diye duymuş ve orada takılıp kalmışlar. Cesaretlerini toplayıp denemeye de mecalleri yok.
PS+ ve Xbox aboneliğini ayda 5000 yapsan yine ses çıkartmayacak, boyunlarını büküp tamam diyecekler. Bugüne kadar iki üç kişi hesap paylaşırken bütün apartman, hatta mahalle bütçeleri birleştirip hesap paylaşacak, bunda bir gariplik aramayacak, yine Sony/Microsoft'a ses çıkartmayacaklar. Abonelik bağımlısı olmuşlar.
Tedavi önlerine gelmiş, kendilerine PC esnekliği ve Linux özgürlüğüyle konsol tecrübesi sunan, uygun fiyata, abonelik filan istemeden oyun oynama imkanı veren hibrit bir alet geliyor ve hala bunun ne manaya geldiğini sorguluyorlar. Çok garip.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kseo -- 25 Kasım 2025; 05:36:00 >
-
saçma bir yorum,dedemiz yaşarken pc mi vardı, onu kendimiz yükledik merak etme, halada pc de linuxda var kullanıyorum ama ama bazı şeyler olmuyor, benim işte çalıştırmam gereken ticari erp programı var linuxta çalışmıyor, evde oyun oynuyorum online mmo oda linuxta çalışmıyor. e napım yani onlardan vazmı geçeyim dede.
-
Sonuna kadar haklısın, katılıyorum. Linux kullananlar kendilerini üst insan sanıyorlar.
-
çayı şekersiz içenler var birde:) şeker kaç tane diye sorarsın. kasıla kasıla ben şekersiz içerim der:)
-
Bu fiyatla başarılı olamaz. Kendim ben form-factor PC toplayıp TV'ye de bağlayabilirim onu. Donanım olarak da müthiş değil. PS5'den düşük diyorlar.
-
Bu konsol ortalama Steam kullanıcısı için tasarlanmış bir makine. Steam istatiklerine bakarsanız ortama Steam kullanıcısı, 1080p'de oynuyor, 8 gb VRAM ve 16 GB RAM kullanıyor ve 6 çekirdek var.
_____________________________ -- --Bilgisayar 1--MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF -
Valve, 2015'de Alienware ile birlikte steam machine ve kontrolcü çıkarmıştı, yüksek fiyatı ve steamOS kullanması sebebiyle tutmamıştı. Aradan 10 yıl geçti yine aynı kafada cihaz çıkarıyorlar, tutmayacağı bariz belli, bu cihazın rakibi toplama PC'ler, servis ve exclusive oyun sunamadığı için tek sunabileceği fiyat avantajı onu da sunamadıktan sonra millet neden senin pahalı kasanı alsın.

_____________________________ -
Bir daha okudum, yorum saçma filan değil. Hatta mis gibi yorum, az bile söylemişim.
Sen de çözümünü bulmuşsun. Dual boot olarak bir yerden Linux'a elini atmış, mecbur kalmadıkça Windows kullanmıyormuşsun.
O zaman niye üstüne alınıyorsun ve böyle duygusal reaksiyonlar veriyorsun. Bu arada Linux'ta çalışmayan MMO hangisi?
-
Çay taze ve kaliteliyse şekersiz içen doğru yapıyor. Kantinde dev termosun içinde 10 saat beklemiş çayı normalinden ayırt edemeyecek kadar damak tadı bozulmuş insan bunu bilmez.
Patatesin kendisi lezzetliyse sadece zeytinyağında pişirir ve tuzlarsın. İçinde be olduğunu bile bilmediğin boktan ketçap markalarını üstüne boca etmene gerek kalmaz.
Bir yerde lahmacuncu, pideci veya köftecide malzeme iyiyse üstüne baharat, karabiberi doldurmazlar. Bunlar ayıplı ürünlerin kusurlarını gizlemek için kullanılan, tat alma duyuları için dikkat dağıtıcılarıdır.
Kısacası ne yaptığını bilen esnafı seçecek müşterinin de ne tükettiğini bilecek ve sorgulayacak kapasitede olması gerekir. O olgunluğa, damak tadına, bilinç ve farkındalığa ulaşmış olması gerekir. Müşteri henüz hazır değilse her yerde, her boku yiyebilir ve pek şikayet de etmez.
Anafikri anladığınızı umuyorum. Henüz doğru farkındalık ve bilinç seviyesine ulaşamamış olan, kendisine ne yedirildiğini bilmeyen PC kullanıcısının da tercihi elbette istenmeyen katkı maddeleriyle doldurulmuş Windows11 olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kseo -- 26 Kasım 2025; 15:04:56 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt