Şimdi Ara

Asgari ücrete zam gelmesin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Memura zam yapılmayacaksa asgari ücrete de yapılmasın.

Birader sen asgari ücretten değil beyaz yakalıdan bahsetmiştin

Kendi aldığı zammın enflasyon sayesinde değil de kendi başarısı sayesinde aldığını zanneden liberal, kurumsal köle beyaz yakalı düşüncesi. Kendi aldığı zammı asgari ücretliye, memura hak görmez.

birden asgari ücret savunuculuğuna döndün eskisi gibi. Her zaman cevaben yazdığım gibi asgari ücret arttığında da sonra kendinize zam yapmak için asgari ücreti örnek göstereceksiniz..asgari ücret 50 bin olsa memur maaşı 125 bin olsun diyeceksiniz. Bu mantıkla sonsuz enflasyon oluşuyor. Bunu yıllardır anlatıyorum ama işinize gelmiyor muhtemelen . Çalışmadan kazanmaya alışmışsınız sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Öncelikle ben senin biraderin değilim. Sana "siz" diyen hitap eden birine karşı "sen" diye hitap eden, asgari iletişim yetisinden yoksun bir zatsın. Sen mi ekonomi öğreteceksin bize? Yıllardır anlatmaya çalışıyor olman yanılmadığın anlamına gelmez. Aslında sen yıllardır anlamıyorsun. Önce enflasyonun oluştuğunu, sonra maaşlara enflasyon zammı yapıldığını yıllardır anlayamadın. Kurduğum basit cümleyi bile anlamayıp bambaşka anlamlar çıkarmışsın. Bilişsel yetenekle mi alakalı, yoksa bazı takıntıların mı izin vermiyor bilemedim. Çalışmadan kazanan sen olabilirsin, emekçilere düşmanlık akıyor yazdıklarından. Ya patron ya da patron yalakası bir liberalsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 11 Ekim 2025; 0:4:34 >
  • Asgari ücrete 2 yıl da 2 defa ufak zam yapıldı. 2 senedir en çok mağdur edilen asgari ücretli. Bu ülkede milyonlarca üniversite mezunu ve vasıflı asgari ücretle kölelileştirilen toplum yaratıldı. BOP bunu istiyor.

Ocak 2025 son zam.

Ocak 2025'de takip ettiğim restoranların fiyatları ve şuan ki fiyatlarını yazayım;

Mercimek Çorbası Ocak 2025'de 125TL'ydi, şuan 225TL 3. sınıf restoran bu arada. Lüks değil yani.

175TL olan lahmacun 300TL oldu

80gr. tavuk döner 120TL'yden 220TL'ye çıktı.

Tüm internet satış aracısı firmalar komisyonlarına zam yaptı %40 civarı.

Kargo firmaları %50'den fazla zam yaptı.

Telefon faturaları benim 621TL'den 925TL'ye çıktı.

Bein Sports aylık TOD üzerinden lig TV 289TL'den 750 küsür TL'ye çıktı.

80gr et döner 390TL'ydi, şuan 620TL

Keza inşaattan gidelim Vitra markası 5 defa zam yaptı 2025 yılında. Totalde %60'ı aştı.

Seramik firmaları %50'den fazla zam yaptı 2025 içinde.

Sigaraya %25 zam geldi.

Akaryakıta 8-9TL yani %20 civarı zam geldi.

Hyundai Bayon Elite Ocak 2025'de 1.505.000TL'ydi şuan 1.842.000TL

Çeyrek altın Ocak 2025'de 5250TL'ydi, şuan 9800TL

Sana binlerce örnek daha yazarım ama gerek yok.

Kısaca asgari ücrete zam olsun veya olmasın her şeyin fiyatı artmaya devam edecek.

Asgari ücret açlık sınırının altında, 1 tam altının altında kaldığı sürece ise, kaos-asayiş olayları patlaması giderek rekor düzeyde artacak. Cezaevlerinde kapasite üzeri 150.000 kişi var bunu bilmezsiniz, bunun sebebi parasızlık. Her 3 kadından 1'i eskort olmuş, pavyon-telebar-gazino her sokak başına açılmaya başlamış, her 3 erkekten 1'i gayrimeşru işe girmeye başlamış. Bunların hepsinin sebebi asgari ücret. Adam günlük 736TL için günde 12 saat köle olmam, yerden para bulsam daha karlı çıkarım diyor. Bugün 1000TL'ye hiç bir şey yapamıyorsun, 2 paket sigara 2 öğün yemek belki yiyorsun.

Ustalara kızmayın boşuna hiç bir sektörde, adamın günlük masrafı iddası-birası-sigarası-evin mutfağı-genel giderleri günlük 4000TL'yi aşmış, o adam sana bir klozet takmaya 3000TL'de der, 5000TL'de der.

Boş konuşmayın kısaca.

Asgari ücretli 3 gün iş bıraksa ülke geneli, ülkede iç savaş çıkar. Hoş onu istiyor birileri zaten. Ülkeyi ayakta tutan hizmet sektörü ve asgari ücretliler.

Ülke halkının bankalara borcu 5.5 trilyon TL bu zaten iflas demek. Bankalar alacaklarını 5'de 1 fiyatına satmaya başladı, o ara fark yine halka girecek.

Hükümet zengin fakir demeden 2 sene önce senden 1 yıl içinde 4 defa MTV almış, sen ne anlatıyorsun hala.

Bugün standart bir bekar erkeğin günlük rutin nefes almak için masrafı 1500TL ama sen 736TL'ye zorluyorsun.

Kısaca boş yapmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotacing -- 11 Ekim 2025; 2:4:47 >
    Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.

• Katma değeri cok yuksek urunler üretirsin iktisadi ve siyasi her şey oturmuştur zaten tamam ücretler yükselsin ama Turkiye gibi 3. dünya ülkesinin bide ciddi petrol doğalgaz gibi gelirleri yoksa yuksek ücret ekonominin sonu olur. .Avrupa birliği balkan ülkelerinden bile daha yuksek ücret var ülkede. Sonuç emek yoğun işler batmaya mahkum.. tekstil gitti ayakkabı gitti tarımda çöktü çökecek...bide yuksek faiz var devasa firmalar batmanın eşiğinde...durum hiç iç acıcı değil...

“Büyük Stratejistler", “Öğrenilmiş Çaresizlik Mağdurları”, “Yabancı Hayranları”, “Paralı/Gönüllü Tetikçiler", “İdeolojik Zombiler" ve “Duyar Teröristleri” nden cokca var...**
  • Asgari ücretin artması devletteki memurunda özeldeki çalışan adamında zam alması demek.Asgari ücret artmazsa enflasyon azalır,ama uzun vadede fiyatlar artmaya devam edecek çünkü kuru baskılayamıyorlar.Şuan kıt kanaat geçinen memur mühendis usta,asgari ücret sabit kalıp maaşlara zam gelmeyince uzun vadede fiyat artışı karşısında dayanamayıp kıt kanaat geçinmekten düşüp aç gezmeye başlayacak.Aç gezen adamda herşeyi yapar toplumsal bunalım olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dxdiag36 -- 11 Ekim 2025; 11:33:50 >

Ecevit altına kaçırıyordu memur maaşını ödeyemedi diye dalga geçen 15 üniversite mezunu ekonomist sosyolog vs zihniyet seçim kazanıp günü kurtarmak için boş yere karşılıksız para basıp maaş ödemiş üstüne düşük faizle krediler verdiği yanlış politikalar sonucu olmuş olmasın enflasyon? Bu kanser Halk fakirleşmeden düzelmez , maaşa zam yapılsa da yapılmasa da fakir daha fakir olacak bu kanser ben ekonomistim diyenler ile değil ekonomiyi bilenler ile aşılır

Klasik memur veya müdür üsten bakışı. Bir iş yapacak kapıda 1-2 saat bekletip çayını kahvesini bitirecek çişini yapacak yemeğini yiyecek lütfederse vatandaşla ilgilenecek.... Kardeş demeyi aşağılama olarak gören zat , izin verirsen diyerek söze başlayıp kabul ederseniz diye cümleyi bitirelim istersen keyfiniz nasıl ister?. Sizin gibilere çingene ve PKK yandaşları müstahak zaten .sosyal yardım vakfındaki memurları silahlı polis koruyor hastanedeki çalışanları polis koruyor. Sizin gibiler beleş geçinsin diye Türk halkı yok oldu çünkü

Bak Karadenizli köylü kadın bile gerçeği görmüş Memur cumhuriyetinden bahsediyor

1,6 B görüntüleme · 20 ifade | “Memur cumhuriyeti yaptınız ülkeyi” Üretici Hamdu Sena’nın memurlar ile ilgili yaptığı açıklama gündem oldu. Sena yaptığı paylaşımda, “Yıllardır söyleye söyleye anlata anlata ömrün tükendi. Yan gelip yatarak kamudan geçinen milyonlar var. Onların yerine her birimiz günde 2 saat fazladan çalışmak zorunda kalıyoruz. Memur cumhuriyeti yaptınız ülkeyi” ifadelerini kullandı. Hamdu Sena’nın bu paylaşımı kısa sürede sosyal medyada gündem olurken binlerce beğeni ve yorum aldı. ( Video: Hamdu Sena) | TurizmAvrupafacebook
    “Memur cumhuriyeti yaptınız ülkeyi” Üretici Hamdu Sena’nın memurlar ile ilgili yaptığı açıklama gündem oldu. Sena yaptığı paylaşımda, “Yıllardır söyleye söyleye anlata anlata ömrün tükendi. Yan...
    https://www.facebook.com/share/v/1CBQZBfNwP

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Birader kelimesini aşağılamak için kullandığını söylemedim. Yılışıklığı sevmem. Ben o hitaptan hoşlanmıyorsam bana karşı kullanmayacaksın bir zahmet. Senin asgari iletişim görgüsüne sahip olmadığını söyleyince senden aşırı nezaket beklemiş olmuyorum. Çarpıtma yaparak birşey elde edemezsin.

Memur değilim özel sektör çalışanıyım. Hiçbir zaman da memur olmayı düşlemedim. Anlaşılıyor ki sen memur olmaya epey uğraşmışsın ama başaramamışsın. Özel sektörde asgari ücretin biraz üstünde maaş alıp patrona yağ çekerek ayakta kalmaya çalışıyorsun. Yazdıklarına bakarsak daha fazlasını yapabilme potansiyelin yok. Fakirliğinin sebebinin asgari ücret ve memurlar olduğunu düşünüyorsun.

İşini savsaklayan memuru örnek gösterme şimdi. Çünkü sen bütün memurların zam almaması gerektiğini savunuyorsun. İşi nedeniyle canı tehlikede olan, tehdit alan memurların korunması neden zoruna gidiyor? Çingenelerin ve pkklıların arkasına saklanma. Onlardan beklediğin şeyi kendin yap, cesaretini görelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 12 Ekim 2025; 8:51:14 >

• Ne zam gelirse gelsin tatmin etmeyecek

Ne zam gelirse gelsin enflasyon ile geri alinacak

O halde yuzde 10 gibisinden bi zam yapip enflasyonu yuzde 15te falan tutsalar keşke

Ama zor ekonomi yönetimi cigirindan cikmis durumda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yine hikayeler , hikâyeler..asgari ücretliyim de namusun ve şerefin üzerine yemin ederek ama diğer konulardaki mesajlarına bakarsak yemin etsen bile bir hükmü olmayacak gibi duruyor.

Asgari ucretli değilsin ve ilk mesajdan beyaz yakalıların maaşından da rahatsız gibisin...

İktidar sizin gibiler yüzünden gücüne güç katıyor. Sizler "Enflasyon lobisinin" bir parçasısınız. Maaşlara ( emekliye, memura, asgari ücrete )zam hatta enflasyon üstü zamlar istenir sonra dolar artar suçlu satıcı, esnaf , üretici , çiftçi olur hep çünkü onların sayıları hep azdır kimse onların haklarını savunmaz. İktidarda zam yaptım ya hem de enflasyonun üstünde diye işin işinden yırtar. Sizler devletten maaş alanlar ,30-40 yaşında emekli olanlar ,5li çeteden troll maaşı alanlar hiç enflasyondan etkilenmek istemezsiniz hep enflasyon kadar zam istersiniz ama ülkenin pilini bitirdiniz artık bu mümkün değil . 20-25 milyon çalışan 10 milyon mülteci milyarlarca dolarlık yeraltı kaynakları hep size çalışıyor ama artık kaynak kalmadı artık ... Ha bu arada kerimcem Özkan gibilerle aynı yerden maaş alıyor da olabilirsiniz . Onlarında mesaileri burda işte

• Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

Suç işleyenlerin çoğunun düşük maaşla gezenlerin olduğunu sanmıyorum . Düşük maaş alanlar genelde ya intihar eder yada yakınına zarar verir . Dışarda tehlikeli kesim ise işsiz kesimdir bunların sayısı daha fazladır belki 10larca kat . Maaşı düşük diye İntihar eden karısını öldüren 1000 kişi ise işsiz olduğu için intihar eden hırsızlık yapan soygun yapan 50 -100 katı olabilir ... Devlet bunlar aç kalmasın diye sosyal yardım yapıyor ama insanlar sonsuza kadar bunun yeterli görmeyecektir ...

Soygun, hırsızlık,gasp çok olduğu için artık devlet bunları dışarı salıyor hapishanelerde yer kalmadığı için . Bu kişilere asgari ücretin çok artırmanın bir faydası da olmaz memur maaşını artırmanın da

Tamam işte fakirleşen kesimden bahsediyorum toplum fakirleştikte suç oranı artar

Zaten baştan çürüklük var enflasyon da gerçek değil. Enflasyon aslında çok daha yüksek. Gerçek enflasyon %100 filandır en %101 zam yapsalar ekonomi zortingen. Bu sarmaldan nasıl kurtuluruz bilmiyorum Türkiye'nin acilen bi yerden petrol filan bulması lazım yoksa sittin sene düzelmez.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

Yine hikayeler , hikâyeler..asgari ücretliyim de namusun ve şerefin üzerine yemin ederek ama diğer konulardaki mesajlarına bakarsak yemin etsen bile bir hükmü olmayacak gibi duruyor.

Asgari ucretli değilsin ve ilk mesajdan beyaz yakalıların maaşından da rahatsız gibisin...

İktidar sizin gibiler yüzünden gücüne güç katıyor. Sizler "Enflasyon lobisinin" bir parçasısınız. Maaşlara ( emekliye, memura, asgari ücrete )zam hatta enflasyon üstü zamlar istenir sonra dolar artar suçlu satıcı, esnaf , üretici , çiftçi olur hep çünkü onların sayıları hep azdır kimse onların haklarını savunmaz. İktidarda zam yaptım ya hem de enflasyonun üstünde diye işin işinden yırtar. Sizler devletten maaş alanlar ,30-40 yaşında emekli olanlar ,5li çeteden troll maaşı alanlar hiç enflasyondan etkilenmek istemezsiniz hep enflasyon kadar zam istersiniz ama ülkenin pilini bitirdiniz artık bu mümkün değil . 20-25 milyon çalışan 10 milyon mülteci milyarlarca dolarlık yeraltı kaynakları hep size çalışıyor ama artık kaynak kalmadı artık ... Ha bu arada kerimcem Özkan gibilerle aynı yerden maaş alıyor da olabilirsiniz . Onlarında mesaileri burda işte

Sen iyi misin? Halüsinojen maddeler alarak mı giriyorsun foruma? Ben nerede asgari ücret alıyorum dedim? Beyaz yakalıların maaşından rahatsız olduğumu da söylemedim. Kendim beyaz yakalıyım. Ben orada enflasyonun nedeninin asgari ücret artışı olduğunu zanneden ama kendisinin enflasyon nedeniyle aldığı zammı görmezden gelen liboş beyaz yakalıları hicvettim. Senin adına utanıyorum. Kerimcem bile senden daha iyi ekonomi biliyordur.

• DarkTechno kullanıcısına yanıt

Ateist komünist kafasındakiler zaten bukelemun gibidir her şeyin rengine girebilirler , ne olduğu belirsizdir.Kerimcem gibilerin en azından ne olduğu bellidir sınırları bellidir bence de ekonomi de senden iyidir

Hiçbir dediğime cevap veremeyip sadece kişisel saldırıda bulunuyorsun. Hiçbir şeyin rengine filan girmiyorum, her şeyi kafanda kuruyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 13 Ekim 2025; 8:42:58 >

Ülkedeki herkesi ikna ettin diyelim,

dövizi de ikna et.

dolaras söyles artmasıns,

oğ yes, nedens çünkü alıms gücü düşers.

• DarkTechno kullanıcısına yanıt

Ne olduğun belli değil forumda blokladığım kişi gibisin memurlara zam olmazsa memurlar açıktan ölecek derdi senin gibi ateist komünist ( yada dini değeri olmayıp sosyalist görünen de diyebiliriz) sorsan beyaz yakalıyım , özel sektördeyim der ama temel meselesi memur maaşının artmaıdır.. ilk mesajda beyaz yakalıdan girmişsin konuya ( liberal olması çok da önemli değil )Beyaz yakalı nerde enflasyonun artıracak ? banka çalışanları 35-40 bin liradan fazla maaş alacağını zannetmiyorum özelde öğretmen asgari ücrete yakın alıyordur. Sizlerin kafanızın almadığı şirketlerin çalışanlarına astronomik maaş vermemesidir . Şirketler para basmaz, karşılıksız vereceği çek senet ile çalışanlarına yüksek maaş zammı yapmaz . Şirketler çalıştıracak başka eleman bulamazsa ancak o zaman çalışanlarına yüksek zam yapmak zorunda kalır bunlarda çok değildir zaten

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

Ne olduğun belli değil forumda blokladığım kişi gibisin memurlara zam olmazsa memurlar açıktan ölecek derdi senin gibi ateist komünist ( yada dini değeri olmayıp sosyalist görünen de diyebiliriz) sorsan beyaz yakalıyım , özel sektördeyim der ama temel meselesi memur maaşının artmaıdır.. ilk mesajda beyaz yakalıdan girmişsin konuya ( liberal olması çok da önemli değil )Beyaz yakalı nerde enflasyonun artıracak ? banka çalışanları 35-40 bin liradan fazla maaş alacağını zannetmiyorum özelde öğretmen asgari ücrete yakın alıyordur. Sizlerin kafanızın almadığı şirketlerin çalışanlarına astronomik maaş vermemesidir . Şirketler para basmaz, karşılıksız vereceği çek senet ile çalışanlarına yüksek maaş zammı yapmaz . Şirketler çalıştıracak başka eleman bulamazsa ancak o zaman çalışanlarına yüksek zam yapmak zorunda kalır bunlarda çok değildir zaten

Tartıştığı kişinin geçmiş mesajlarını inceleyenlerin istisnasız hepsinin profili korumalı. Sırf bu tezimin doğruluğunu kontrol etmek için profiline tıkladım ve bingo... Yine korumalı profil . Kendi geçmiş mesajlarının incelenmesini istemeyip de başkalarının mesajlarını incelemek iki yüzlülük değil de nedir? Farklı kimliklere bürünüyor olsam profilimi senin gibi korumalı yapardım.

Bir grubun haklarını savunmak için o gruptan olmak zorunda değilsin. Mesela eşcinsellerin haklarını savunmak için eşcinsel olmak gerekmiyor. İsrail'in yaptığı soykırıma karşı durmak için Gazzeli, Müslüman ve yahut Yahudi düşmanı olmak gerekmiyor. Memurların zam hakkını savunmak için de memur veya memur yakını olmak gerekmiyor. Kendinden olmayanın haklarını savunmak bir etik değerdir. Sosyalist / komünist ve ateist olduğum doğru, aksini söylediğim hiçbir mesaj bulamazsın. Biz grevlerde yanında olduğumuz işçilerin, topraklarının talan edilmesine karşı duran köylülerin hiçbir zaman kimliği ile, oy verdiği parti ile ilgilenmedik. Ama bunların buradaki konu açısından hiçbir önemi yok. Karşındaki kişinin argümanlarına cevap veremeyip karşındaki kişinin kimliğine, inancına, siyasi görüşüne saldırmak zavallılıktır.

Beyaz yakalının enflasyonu artırdığını iddia ettiğim kanısına nasıl vardın? Her seferinde söylemediğim şeyleri söylemişim gibi davranıyorsun ve ben bunları düzeltmekten artık bıktım. Zeka problemi değil kötü niyet olduğunu düşünüyorum ya da her ikisi de. Yazdığım yazıda işine gelen yeri alıp işine gelmeyen yeri görmezden gelip önemsiz diyemezsin.

Şirketlerin para basmadığını bilmiyordum, aferin. Devletin bastığı paradan şirketlerin faydalanmadığını mı sanıyorsun? O faydadan sen de payına düşeni enflasyon zammı olarak alıyorsun. Enflasyon gizli vergi demektir. Enflasyon olunca devletin topladığı vergi de artıyor. Devlet yıl boyunca enflasyon nedeniyle topladığı vergiyi giderek artırıyor. Memura zammı ondan sonra yapıyor. Enflasyonun zaten düşük açıklandığı herkesçe malum. Memurlar açıklanan miktar civarında alıyor zammı. Asgari ücretli ondan da düşük. Şimdi de beklenen enflasyon diye birşey çıkardılar. Daha ne istiyorsun? Sıfır zam mı?

İster kabul et ister etme. Büyük sermayedar değilsen veya illegal işlere bulaşmıyorsan toplumun bir kesimi yoksullaşırken senin de yoksullaşmaman mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 13 Ekim 2025; 11:22:15 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.