Polo 1.2 TSI İçin Büyük Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?
-
-
120 binde ,öncesi gereksiz masraf olur,
_____________________________ -
1.4 2015 dizel geçen sene 115.000 km.' de ağır bakıma soktum.
Triger, devirdaim, termostat hepsini değiştirdim.
Sizin araç 60 binde olduğu için bence kayışlara vs bakılması gerek bakıma gittiğinizde ustanız bir kontrol etsin.
Ne kadar tuttu hocam, ben de polo bakıyorum manuel olanlardan 850 bin gibi bir bütçem var hangi motoru önerirsiniz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Ugruna Ölmekse Seni Yaşatmak,
Bin Defa Ölürümde Adına Leke Sürdürmem!
Gururdur,Namustur Vatan ve Sancak,
Aksada Kanım Korkma;Haini Güldürmem! -
Hocam merhaba. Geçen sene başında 9000 lira tutmuştu hepsi şuan ne kadar tutar bilmiyorum.
Benim araç 1,4 3 silindirli CUS motor dizel. Kimse bu motoru önermiyor fakat ben memnunum çoğu kişi 1,2 TSİ benzin öneriyor.
Bana sorarsanız ben dizelden memnunum ama şuan değiştirecek olsam benzinli bir araç alırım neden mi? Biz hep şehir içi kullanıyoruz genelde dizel olunca partikül fitresi sorunu oluyor araç çoğu zaman fan açıyor. Diğer konu ise motor sesli çalışıyor. Şimdilik sıkıntısı yok ama ileride motor kaynaklı sıkıntı açsa enjektör vs bakım masrafı benzinliye göre yüksek olacak.
İşin özü karar tamamen sizin ama ben şuan bir araç alsam benzinli bir araç bakardım
Hocam haklısınız aslında bütçem 900.000 TL civarında çok yukarı çıkmak istemiyorum.
Ve aradığım arabada en önemlisi yürütme maliyetinin düşük olması
Kullanımım genelde şehiriçi olacak bu yüzden dizel arabalardan uzak durmaya çalışıyorum. Durum böyle olunca otomatik arabaların çoğu bütçemi aşıyor manuel olarak ise ne almam gerekiyor bilmiyorum.
Clio 1.5 otomatik öneriliyor genelde ama golf 7 yada pololar da hoşuma gidiyor.
İşin özü hala karar veremedim bilgi için teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Ugruna Ölmekse Seni Yaşatmak,
Aksada Kanım Korkma;Haini Güldürmem! -
Kesinlikle haklısınız hocam. Bizim araç ağır hasar kayıtlı. Eşimin aslında araç evlenmeden önce ilk aracı olduğu için pek önemsemeden almışlar. Ben adam edene kadar yoruldum :) zaten eşimde 70binde dsg patlamış. O zaman bir maaşımı tamire vermiştim demişti.
Bunun dışında şükür büyük bir arıza vermedi şuana kadar.
Şuan şükür bir sıkıntısı yok ama dediğim gibi ben benzinciyim özellikle 3 silindirli motorlarda ve şehir içi kullanımda.
Allah kaza bela vermesin hocam, hayırlısı olsun bakalım takip ediyorum piyasayı
Aksada Kanım Korkma;Haini Güldürmem!
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt