|
Bildirim
YouTube’da izlenme sayılarının tek düşme nedeni YouTube’un reklam politikasıdır. Aynısı Twitch için de geçerli.
Herkes AdBlock veya türevi şeyler kullanmıyor. İstiyorlar ki platform’da bulunan premiumu olmayan kullanıcılar reklama boğulsun, izlemeyecek ve bıkacak duruma gelsinler. Yeter be lanet olsun diyip gidip, premium alsınlar. 12 yaşındaki yeğenim bile defalarca bıkkınlığını, bir şey izlerken sürekli ardı ardına geçilemez reklamlar çıktığını söyledi. Babası para vermiyormuş, harçlık verse de premium üyelik alabilecek bir banka hesabı veya kartı olmadığı için alamıyor ki almasın da. Böyle yaparak tamamen kendi ayaklarına sıkıyorlar ve insanları AdBlock tarzı şeylere yöneltiyorlar. Geçen bir Twitch yayıncısı dikkatimi çekti, izleyeyim dedim 3 dakika atlanamaz reklam çıktı. Yahu adam yeni yayıncı farm yapıyordu merak ettim bakacağım zaten adamın izleyicisi 5/10 civarı. Adamı keşfetmeme izin vermiyorsun ki? Belki adamı seveceğim ve izleyeceğim izleyici sayısının artmasına da izin vermiyorsun reklam dayayarak. Mrbeast değilsen youtube’den zaten çok anormal paralar kazanamazsın. YouTubede barınan büyük içerik üreticilerinin hepsi zaten sponsorluk ve marka çalışmaları ile para kazanıyorlar zaten. Ayrıca her dakka algoritmalarla oynayıp, youtubenin kendisi bozuyor zaten her şeyi. Ayda yılda bir Twitch yayını izleyen biriyim, her keşfettiğim kanalı izleyebilmek için tek tek paralı abone olmam lazım ya da Twitch turbo daniskasını almam lazım. Ayda 1, belki 2 gün ancak Twitch izleyebiliyorum vaktim o kadar. Ayda maksimum 1 saat veya 2 saat izlediğim şeye ne diye o kadar para bayınacağım ben? Aynı şey futbol için de geçerli.. Hazırlık maçını A adlı platform Avrupa maçlarını b adlı platform Lig maçlarını c adlı platform veriyor Yahu a,b ve c satın almak zorunda mıyım ben ayrı ayrı? Alsın hepsini bir platform, hepsini tek bir platformdan izleyebileyim değil mi? Ülkenin ekonomisinin hali belli, sonra insanlar kaçak yayına yöneliyorlar. İnsanlar suçlu da bu platformlar’ın hiç mi suçu yok? Bir film açıyorsun youtubeden veya bilgilendirici bir video Video 20 dakika diyelim 6/7 reklam çıkıyor o süreçte Bazısı ardı ardına üç reklam toplam 1/2 dakika Bazısı 2/3 dakika Ne bu? İnsan E yeter diyip videoyu terkediyor veya gidip ya premium alıyor ya AdBlock yöneliyor. |
bir video seyretmek için 10 tane reklam gösterilmez biraz abartı video başında gösterirsin ortasında sonunda az ileri alauım diyorsun reklam oda bir tane değil 2 veya 3 tane.
|
Hayatımda duyduğum en saçma bahane reklam engelleyiciler yüzünden hahahaha. sen gel o kadar aligoritma yaz ama bunu öne sür. Belli ki çok fazla para vermemek içidir.
|
Dalavereyi biraksinlar, reklam engelleyicileri engellemeye basladilar millette izlemeyi birakti 😂Kendilerini vaz gecilmez sanmasinlar sadece aliskanlik
|
imza atıyorum. Bu yüzden hep belli başlı kişiler izleniyor ve kullanıcılar bunları izleyip platformdan çıkıyor. Yeni kanallar keşfedilemiyor. "Ne yapıyor şu" dediğim bir kanala giriyorum ve karşıma 2 dakikalık reklam çıkıyor. Tüm merakım anında siliniyor ve elveda alt-f4. Ne izleyici mutlu ne de yayıncı mutlu. Yeni salgını kendi kendilerine başlattılar. Dijital yayın platformları kendi kendilerini bitiriyor. İster buna twitch diyelim ister netflix ister hulu. Göz göre göre içeriğe ulaşımı gittikçe zorlaştırıyorlar ve yakında göreceğiz bu platformların neyle karşılaşacağını. https://www.youtube.com/watch?v=H6Oac6mtytg - The Streaming War Is Over. Piracy Won. |
TV açıyorsun leş reklamlar zaten izlencek birşey yok diyosun internetten bakayım yine reklamlar cidden bıktırdı artık
|
Hala bir paket sigara parası vs diyen var.
Konu para değil. Konu dayatma. Reklam olayı dijital film/dizi sektörüne de geldi. Reklamlı/Reklamsız üyelik nedir arkadaş? İnadına torrent. İnadına reklam engelleyicler. YouTube istediği kadar ağlasın. Katıl diye saçmalık çıkardı tutmadı. Trend sekmesini kaldrdı. Şimdi de hyper cart curt ![]() |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilk.34 -- 18 Eylül 2025; 19:42:45 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liquist -- 18 Eylül 2025; 19:47:07 > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Izleme sayilarini degil reklamli izleme sayilarini hesaplamislar, reklam sayisina gore parar vermek icin. |
|
|
|
Sırf eski tablet degil telefon, android box vs 7.1 altı paşa gibi açar youtube niye sonlandırırlar anlamadım kendi işlerini baltaladılar haberleri yok. |
Es mejor caminar solo que con una multitud en la dirección equivocada.
|
Arkadaşlar 1 paket sigara parasına reklamlardan 1 ay süre ile kurtulduğunuzu biliyor musunuz? |