Arkadaşlar PC nin olduğu odada derin dondurucu var pc den farklı pirizde ancak ev girişindeki sigorta kutusunda aynı şaltere bağlı odanın fişleri. PC de Corsair RM650X PSU var. Sorun şu voltajda dalgalanma oluyor sanırım dondurucu ara ara iç ısısını tazelemek için Tık sesi çıkartarak start verince (dondurucu ortam sıcaklığına göre saatte 2-3 kez 3-5 dk. çalışıp duruyor) pc ekranına kapatılıyor yazısı çıkıp pc normal kapatma komutu verilmiş gibi kapanıyor. Ani kapanma yok sanki başlat menüsünden kapat denilmiş gibi normla kapanıyor. Dondurucu start verince fazla akım çekip voltaj düşüşüne sebeb oluyor. PC akşamdan akşama açık bu olay Eaton 850VA line interactive ups kullanırken haftada 2-3 kez oluyordu. Geçen ay ups aküsü bitti kutusuna kaldırdım ve bu kapanma olayı günde 2-3 sefer olmaya başladı. Bunun çözümü direk aküden besleme yaptığı için online UPS, ancak ups tekrar para harcamak istemiyorum. Elimdeki line UPS te anlık düşüşü tolere edemediğinden (elektrik kesintisinde sorun yok PC kapanmasını engelliyor ancak bu dalgalanmada devreye girmiyor) akü almayı düşünmüyorum. Bu işin farklı çözümü nedir. 1500-2000VA regulatör alsam düzelirmi durum. PC ve soğutucu evin yerleşim durumu yüzünden aynı odada olmak zorunda. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 17 Eylül 2025; 15:28:47 > |
Asus TUF B450M-Pro - Ryzen 5600X - Thermalrıght Phantom Spirit 120SE - MSI RTX 3060TI Gaming X - Corsair 2x8GB DDR4 3600 MHZ - SAmsung 970EVO Plus 1TB - Samsung 860 EVO M.2 SSD 250GB - Samsung 840 PRO SSD 128GB - WD HDD1TB - Phanteks Eclipse P360A - Corsair RM650X - MSI MAG241C
|