Şimdi Ara

Apple MacBook Serisi Ana Konu (Apple Silicon) (Air ve Pro) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
47
Favori
8.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şahsi fikrim bilgisayarlarda çok önemli işler yapıyoruz. O yüzden maclerde beta kullanmamanızı öneririm.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Aslında yıllardır mac kullanıyorum hiç beta yüklemedim. Her zaman kararlı sürümü yüklemiştim. Belki çoğu kişi bu cam şeffaf arayüzü beğenmedi ama ben beğendiğim için bu sefer yükleyeyim dedim. Onda da böyle bir sorun çıktı demek ki. Neyse ki herhangi bir veri kaybı olmadan atlattım. Bir daha beta yüklemeyi düşünmüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yıllardır olması gereken konu yoktu anca bu kadar geç açıldı. Mac’te bir sorun yaşayınca direk Google’da araştırıp farklı sitelere gitmeden burada da bilgi paylaşımı yapabilecez.

10gbps destekliyor mu?

• Ben de mac'im için almış olduğum bazı gereçleri paylaşayım:

1. McStorey MacBook Pro 14.2 inç TPU Outdoor Sert Kılıf: Oldukça kaliteli ve güzel oldu. Gümüş renk için yarı mat olanı aldım. Gayet memnunum, tavsiye ederim. (24.09.2025 fiyatı 950 TL)
    2. BASEUS Metal Gleam 6 in 1 Multifonksiyonal Type-C Hub: İşini yapıyor. Temelde ihtiyaç duyulan bütün portlar mevcut. Hdmi portu 120hz'le sınırlı. (24.09.2025 fiyatı 1850 TL)
    3. Alfais AL4547 HDMI to VGA Adaptör: Ofisteki eski monitör için aldım. İşini yapıyor. Malzeme kalitesi güzel. (01.10.2025 fiyatı 135 TL)

• Değerli forumdaşlar bende macbook air 15” cihazım için klavye koruyucu, komple kasa koruyucu ve bir hub almak istiyorum. Tavsiyelerinize açığım. Koruma ürünleri zaten standart şeyler. Hub öneri isteğim ise ısınmasın yeterli benim için. Ara sıra nadiren hdmi kullanacağım başkaya pekmişim olmaz gibi görünüyor.

İphone 4s 16 GB İOS 6
  • cosef kullanıcısına yanıt

Ortalama 5 6 saat kullanıyorum. Bu şekilde 2 gün götürüyor. Sistemi nadiren kapatıyorum, işim bitince kapağı kapatıp geçiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoonShine07 -- 1 Ekim 2025; 21:40:46 >

Orijinalden alıntı: ___Lawyer___

Koruma ürünü olarak kendimde kullanıyorum çok memnunum.

www.hepsiburada.com
    Z-Mobile MacBook Air M2 M3 M4 13.6” A2681 A3113 A3240 Kapak Fiyatı
    https://app.hb.biz/Z4yDclwfDezQ

Hub için @JUNE8O güzel bir öneri yaptı. Mevcut değil diyor fakat durumunu ben takip edeceğim. Sizde faydalanabilirsiniz.

www.amazon.com.tr
    UGREEN Revodok Pro 109 USB C Hub 10 Gbps USB A 3.2 ve USB C 3.2, HDMI 4K@60Hz, PD100W, Ethernet, SD/TF, USB C Bağlantı İstasyonu iPhone 15, MacBook Pro/Air, Surface, Galaxy S24 usw ile uyumludur.
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0BXDSPSPW?tag=web-desktop-forum-21&ie=UTF8&language=tr_TR
    Kılıf arayanlar için çok memnun olduğum bir ürün

• quote:

Orijinalden alıntı: ___Lawyer___

USB-C Dijital AV Çoklu Bağlantı Noktası Adaptörü

10gbps destekliyor mu?
    Konuya dair bilginiz var mı?

• ___Lawyer___ kullanıcısına yanıt

bence bir insanın 2 tane bilgisayarı olmalı

1 tanesi iş için ( sadece işle alakalı program yüklenmeli)

1 tanesi kişisel vs oyun için ( pc yerine playstation da olabilir)

• ___Lawyer___ kullanıcısına yanıt

Hocam Apple desteğe yazmanızı tavsiye ederim. Daha önce donanımla ilgili benzer bir teknik soru sormuştum cevaplamışlardı. Iphone'un destek uygulamasından yazışıp öğrenebilirsiniz diye düşünüyorum.

Bende M4 Pro var şarjı Sequoia'daki kadar gidiyor diyebilirim. Öyle hızlı bir tükenme hissetmedim. Sizin cihaz hangisi belki cihaza göre fark ediyordur.

14.2 macbook pro m4 var. Bir tane hub ve buna bağlı g502 mouse var. Bir de harici bir monitör var. Tamamen ofis işleri için açıktı. Sabah 9 çeyrekte ofise geldim. Full şarjdı. Öğle arası 1 saat kadar kapalıydı. An itibariyle %14'e düşmüş durumda. Güncelleme öncesi aynı kullanım senaryosunda %50 civarlarında oluyordu.

Orijinalden alıntı: Nightingale88

14.2 macbook pro m4 var. Bir tane hub ve buna bağlı g502 mouse var. Bir de harici bir monitör var. Tamamen ofis işleri için açıktı. Sabah 9 çeyrekte ofise geldim. Full şarjdı. Öğle arası 1 saat kadar kapalıydı. An itibariyle %14'e düşmüş durumda. Güncelleme öncesi aynı kullanım senaryosunda %50 civarlarında oluyordu.

Bilgisayarlarımız aynıymış. Sizin daha aktif kullanımınız var. Ben harici bir şey bağlayıp kullanmıyorum. Belki Tahoe ile değişen şey, bağlı aksesuarlara göre pil tüketimi olmuş olabilir.

Yarın sabah "sek" kullanacağım :) Bakalım ne değişecek. Buradan sonuçları yazarım.

Macbook kullanmak o kadar keyifli bir durum ki insanın elinden bırakası gelmiyor. Oyun oynama noktasında playstation daha mantıklı bir alışveriş olsada pcde vazgeçemediğim bir oyun var. Europa Universalis 4 😅

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.