Şimdi Ara

Açığa alınma sonrası eksik maaş ödemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 Yıllık 657'ye tabii 3+1 sözleşmeli sağlık personeliyim taksirli bir suç yüzünden 40 gün tutuklu olarakcezaevinde kaldım. Bu süre zarfında açığa alındım ve maaşımın 2/3'lük kısmını aldım. Normal şartlarda bizim gibi devlet memurları böyle bir süreçte işine döndüğü zaman açığa alındığı süre boyunca alamadığı 1/3'lük maaş ödemesi geri ödeniyor.

Fakat iş yerimde ki mutemetle görüştükten sonra sözleşmeli olduğumuz için bizi ilgilendiren kanunda açık ve net bir şekilde bu 1/3'lük ödemenin geri ödenmesi gerektiğine dair bir yazı olmadığını söyledi. Bu yüzden de geriye dönük olarak bu 1/3'lük maaş ödemesinin yatırılmayacağını söyledi. Aynı dönem içinde cezaevinde bulunan bir iş arkadaşıma bu ödeme geri yapılıyor. Aramızda ki tek fark onun sözleşmesinin bitip kadrolu devlet memuru olması benim ise sözleşmeli devlet memuru olmam. Aslına bakılırsa ikimizde 657'ye tabii devlet memuruyuz ve aynı haklara sahibiz.

Bu durum hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERCİM4K -- 6 Eylül 2025; 20:12:4 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.