< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
C7K HVA panelli miniled, daha yüksek parlaklık, kontrast, 1008 adet yerel karartma bölgesi, bang&olufsen hoparlörler, google tv. |
bana güvenmezseniz rtings sitesine bakın, C7K'nın abd versiyonuolan QM7K 7.8 puan almışken QNED90T serisi (86'dan daha üst seridir, QN86 yeni olduğu için değerlendirmesi yok) 7.3 puan almıştır. ![]() ![]() |
|
Hayırlı olsun, bende bu modeli alacağım bğyük ihtimalle. Biraz kullandıktan sonra fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lg 65qned86a6a Vatandan gece indirimi ve 6 bin tllik ses sistemi hediyesiyle 53bin tlye alınabiliyordu. TCL 65C7K ise 79bin tl. Aradaki farkı TCL önerenler ibanınıza atsın TCL alın (aradaki fark 32bin tl ses sistemi hediyesiyle) |
|
67 bin TL ye neden LG NİN 65 inç oled TV almadınız ? lg 65b56la oled ?? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
4 yıldır TCL kullanıyorum, hiçbir şikayetim yok. Zaten rtings puanlarına ve değerlendirmelerine de bakılmasını önermiştim. IPS panelli LG qned veya led serilerinden ışık sızması olmayanı neredeyse görmedim. Oledleri güzel, özellikle G serisi. Ama miniled diye çıkardıkları qned serisi çok kötü bence. TV seyrettiğiniz yeri zifiri karanlık yapıp youtube'dan ışık sızması testlerini yapın, ne dediğimi anlayacaksınız. |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung QN70F modeli edge lit denilen alt ya da üstten aydınlatma ile tetiklenen bir ekran tipine sahip. LG QNED86T (2024) modeli de böyle idi ama 86A'yı (2025) bilmiyorum. Edge Lit tipi LCD alırsanız ekranın aydınlayan kısmındaki sıcaklık nedeni ile ileride sorun yaşama ihtimaliniz daha fazla. Direct Lit ya da Full Array Local Dimming (FALD) nitelikte panel almanız çok daha iyi olur. Muhtemelen görüntü kalitesi daha geç bozulmaya başlar. 65QN85F modeli bulursanız onu alın, yanlış hatırlamıyorsam VA ve FALD tipi paneli var. OLED'den sonra en yüksek kontrastlı panellerden biridir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foxtrot -- 13 Eylül 2025; 3:2:34 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nephelin -- 19 Eylül 2025; 0:8:49 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Açıkçası ben uzman degilim, ama nispeten ucuz modellerde (65QNED86A6A, 65qn70f) vb. Reklamda Üçkağıt yapiyorlar sanırım. Bazılarında yukarida ki resimde oldugu gibi serinin büyük versiyonlarında miniled daha küçüklerde edge-lit olabiliyor. Ust modelleri alinca is daha saglama biniyor, 65qn85f- 65qn90f, 65QNED93, 65q7c vb. Ama ben bütün modellere hakim değilim, sizin icin cok önemli ise alacağınız modeli iyice araştırın. Yurtdisi vb kaynaklara bakin. Yukarıdaki sebeplerden ötürü ve tercihlerime uygun olduğu için hepsinden vazgecip oled aldım. Sizin için de hayırlısı olsun. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harson -- 19 Eylül 2025; 16:55:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |