Şimdi Ara

Clio 2025 100kms fren mesafesi 50-55m !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün yeni 2025 Clio incelemelerinde şöyle bide videoya rastaladım. Dakika 1:47 den izlerseniz araç 100km hızda ani fren yaptığında 53 metrede duruyor, bu segment bir çok araç 38m civarında dururken. Aynı aracı kullanan diğer kullanıcılar da bu durumdan şikayetçi, kimi nedenini yeni bridgestone lastiklere bağlamış, kimi ABS nin devreye girme zamanlamasının dengesiz oluşuna, kimi de arka frenlerin kampana oluşuna ?

Ani fren güvenlik açısından çok önemli, siz ne diyorsunuz? Özellikle 2025 model kullananlar yorum yapabilir mi ?

Kadir Syoutube
    Akıllarda soru kalmamacasına hazırlanan cihazla performans ve fren testleri dahil yol tutuşundan şehir içi sürüşüne kadar her türlü detayına değindiğim bir içerik oldu. Ayda ortalama 1 video sıklığında gittiğim için yapmışken gerçekten detaylı ve bilgilendirici bir içerik olmasını istedim. Herkese İyi Seyirler... 00:00 Intro 00:25 Giriş-Neden Renault? 00:58 Dış Detaylar 01:47 Fren Performansı 03:22 Motor ve Şanzıman & Performans Verileri 06:30 Ön Yaşam Alanı 09:29 Arka Yaşam Alanı 10:18 Bagaj 11:11 Şehir İçi Sürüş Özellikleri 14:34 Yol Tutuş Özellikleri 15:46 Yalıtım 16:38 Yakıt Tüketimi 17:50 Sonuç
    https://www.youtube.com/watch?v=y4CwgHsC3pc&t=28s

• Up

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu testler öyle telefondan değil de gps tabanlı bu iş için özel üretilmiş cihazlarla daha doğru sonuç verir. Onun da ölçümü önce A-B arası sonra da B-A arası yapılır. Ortalamasına bakılır. Test bana pek güven vermedi, 110’da frene basıp nasıl 100-0 ölçüyor onu da anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 9 Ağustos 2025; 12:26:49 >
  • Aracın lastik hava basıncı lastik kalitesi ne durumda zemin yol asfalt kalitesi ise bambaşka diğer etkenler. Şahsen güncel avrupa araçları arasında ciddi farklar olduğunu düşünmüyorum. Yani polo ya da 208 38mde duruyor da clio berbat 53te duruyor gibi bir çıkarımı böyle kasaba usulü her önüne gelenin influencer video üreticisi olduğu zamanda yapılan profesyonel olmayan bir incelemeden çıkartamayız. Videoyu izlemekle vakit kaybetmedim.

Güncel üretimde olan tüm araçların gerek yol tutuş limitleri gerek güvenlik seviyeleri 2010larda çıkan yüksek segment araçlarla bile kıyasla oldukça yüksek. Çok kasmayın yeterli hava yastığı sayısı varsa (cliolarda direk hava yastığı eksikti makyaj öncesi) güvenlik açısından herhangi bir problem yaratmayacaktır.

Edit: 1.0 100 beygir anca aracın arka frenler kampana olsa ne olur disk olsa ne olur kampana olması daha makbul en azından bakım maliyeti düşer.
    Bizim milletin yorumlarına pek bakmamak lazım. Kaç kişi bayiden aldığı aracın lastik basınçlarını kullanım klavuzu değerlerine çekiyor ki…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 10 Ağustos 2025; 22:59:0 >

• Sıfır diye şu tenekelere o kadar para verilmez

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.