Şimdi Ara

8K Tıp vs Müh (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
87
Cevap
0
Favori
2.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam önce TIP mı MÜHENDİSLİK mi onu belirleyin.

benim tıp seçme nedenlerimden biri yks'de matematik fizik'ten artık gına gelmesiydi. soru sayı denklem görmek istemiyordum hâlâ da öyleyim.

okumayı seviyor musunuz mesela? bir konu üzerinde poponuzun üstünde 5 saat oturup slayt/kitap okuyabilir misiniz?

sınava girip aldığınız puanla mülakat derdiyle uğraşmadan mesleğinize direkt başlamayı mı tercih edersiniz? yoksa cv ortalama kasıp sektörde kendinizi pazarlamayı mı tercih edersiniz?

insan bedeni ve "tıp"a ne kadar ilginiz var? bazı insanlar hastaneden nefret eder, sizde de var mı böyle bir yaklaşım vs vs.

net bir şekilde karar verdikten sonra çok güzel yerler var, tebrik ederim güzel sıralama yapmışsınız.  

• quote:

Orijinalden alıntı: maviplanet

şimdi siz mezun olandan sonra istifa ettiniz ya, o diplomayı kullanmıyormusunuz hakkaten. ne bileyim iş yeri hekimi felan olunuyor oda farklı bir kulvar olsada sonuçta gayet tatmin edici bir şekilde geçiniliyor o sektörde.

ayrıca insan hasta bakmak istemiyebilir. tıp da da çalışılabilecek alternatif sektörler/bilimdalları mevcut. tedavi etmek istemezsin gider temel bilimlerde hoca olabilirsin. tus1 ile. onu istemez gider il sağlık müdürlüğünde normal hekim-memur personel olursun. onu istemez canlılarla hiç muhatap olmayayım dersin gider ölüler bilimi adli tıp da uzman olursun.

Adli tıbbı seçen birini ilk duyduğumda soğuk gelmişti bana. ama seçen kişi bize gelen vakanın ağzı var dili yok, bizden tedavi de istemiyorlar. sadece bulguları topluyor bitti gitti. sonuçta hasta ex olduğu için darp dı kavgaydı hiçbir riskide yok demişti.

demem o ki tıb da da envai çeşit bölüm var. tamamen meslekten soğumak için ayrı bir travma yaşamak gerek.

ah hocam şu mesleğin içinde olsaydınız o zaman anlardınız... yabancılar buna ''grass is always greener on the other side'' derler, bizde ise malum davulun sesi uzaktan hoş gelir denir...

tıp öyle tecrübe yaşatır ki artık nefret edecek, hiç istemeyecek konuma gelebilrsiniz... günde 400 hasta baktıktan ve birçok hastadan şikayet ve azar işittikten sonra yüzünüze çarptığın görüyorsunuz... doktora şiddet ve doktor intihar olaylarından bahsetmeme gerek var mı?

adli tıpta bir söz vardır, ''en iyi hasta ölü hastadır'' diye, bu yüzden adli tıp çekilebilir olur..

önceki mesajımda da dediğim gibi, mühendislik üzerinden ilerlemeyi elimden geldiğince deneyeceğim, olmazsa tıbba geri döneceğim...

• maviplanet kullanıcısına yanıt

Akdeniz’i sadece zorluğu için bırakmadım. Neyin kapasitesinden bahsediyorsun? Medeniyet hiç de çerez değil. Vaka vaka diye ezbere konuşuyorsunuz fikir sahibi olmadan. Bu insanlar nasıl bu kadar kolay hadsizleşebiliyor anlamıyorum. Sanki biz burda inek bakıyoruz anasını satayim. Herkesin gelecek hedefleri farklıdır. Fazla ezbere konuşuyorsunuz. Akdeniz’de tıbbi genetik profesörümüz vardı. Çok sevdiğim saygı duyduğum bir hocaydı. Ama dersinden bir şey anlamazdık anlatış şeklinden dolayı. Sorduğu sorular da üst düzeydi. Öğrenciyi soğutan cinsten sorular. Mezunları iyi pratisyen olur ama TUS başarısı da çok önemli. Akdeniz’de uzmanlık yapamayacaksam napayim köklü üniversiteyi? Zaten sıralamada da karşılığını alıyor bu olumsuzlukların.

Akdeniz’e bok atmıyorum. Çok iyi bir fakülte. Öğrenci ve hoca profili çok iyi. Herkesin tercihi kendine. Benim tercihlerime uyuşmadığı için ben bıraktım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gülhane yaz arkana yaslan

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TR_mahmutpek kullanıcısına yanıt

acil ler malesef çalışılabilir yerler olmaktan çıktılar. son derece haklısınız. orta ölçekli bir ilçede bile acil de hekimlik yapmak gerçekten zor. küçük ve atıl hastane acilleri dışında acil hekimliği insanı çileden çıkarır. başarılar dilerim ilerisi için.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.