Şimdi Ara

BTK’dan çok sayıda eSIM sağlayıcısına erişim engeli (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
3
Favori
9.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Biri anlatabilirmi?
    1. Bu eSim ler Türkiye de internet ucuza internet olayı mı var?
    2 Türkiye, Yurt dışına çıkan vatandaşın eSim ini mesela Almanya'da kullanmasını engelleyebilir mi?
    3 Tersini düşünelim Belçika BTK si Turkcell eSim in Türkiye de kullanımı engelleye bilir mi? Son soru saçma biliyorum da diğerleri saçma mi onu bilmiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • git gide yaşanmaz hale geliyor ülkemiz :/ gerçi bunu bile savunanlar olacaktır ya neyse.

• Ben bu ülkeye hayranım, eşimiz benzerimiz yok. Devletin kurumu kafasına göre uygulama yasaklar, güzel milletim de haberin altında konuyu nereden nereye getirir. Aynen böyle devam edelim, ben memnunum!

• Sene2025 S kullanıcısına yanıt
    Ben kazakistan gibi bir ülkede gittiğim gibi simkart aldım 30gb 5g simkart verdi istersen e-sim de yapıyor. 5g de internet limitsiz dedi. 5g çekmeyen yerlerde kotandan gidiyor. Ay sonunda 29.75 gb internetim kalmıştı. Şehir merkezinde 5g olduğundan hiç paketten yememiş.. sınırsız İnterneti 250 tl gibi bir fiyata aylık kullanıyordum. Konuşma ve sms i saymıyorum. Adamlar sınırsız İnternet veriyor. Verdiği simkartı anında takıyorsun çalışıyor 1 gün beklemek veya 1 saat bile beklemek yok. Biz teknolojide bu 3 firmanın keyfi politikalarını maruz kalıyoruz demekki isteseler herleyin kolayını sağlarlar. Sisteme giriyorsun pasaport no veya kimlik no. Hat üzerine tanımlanıyor. Direkt çalışıyor. Bunun için tr de sistem yok mu. Neden hatlar 1 gün veya 3 gün sonra açılıyor anlamıyorum.

• Turist kaçırmak. Şahsen kendim e-sim kullanıyorsam hattımın engellendiği ülkeye gitmem niye bidaha hat almaya uğraşacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patrick_Yıldız -- 11 Temmuz 2025; 17:24:12 >
  • ufo U kullanıcısına yanıt
    İmei katısız telefonla yaklaşık 15 gün bnesim kullandım. Sonra vodafone hattımı taktıktan bir gün sonra 120 gün içinde kapanacaktır mesajı geldi. Yani bnesim ile kullandığım sürede kayıtsız olduğunu tespit edemedi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yurt dışında alıp yine kullanabileceğiz ama doğru mu? Yurt içinde kullanmayı engellemişler olarak anlıyorum?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt

Bu dediğiniz mantıklı değil, sistem bu şekilde işleyemez.

Bu eSim firmalarının kendi operatörü yok. Dünya üzerinde var olan operatörlere aracı oluyorlar. Komple roaming'i kapatmaları lazım Türkiye'de bunu yapabilmeleri için.

• barisg B kullanıcısına yanıt

Buralı değilse bir insan bu kadar itici bir ülkeye neden gelir onu da anlamıyorum. Hemen viyaklayacaklar olacaktır ama esim yasaklıyor lan adamlar sırf kendi kazık operatörleri para kazansın diye. Gerçekten dış gözle bakınca para verseler gitmem böyle bir ülkeye.

• VPN ile girin ve alın, yasak yine sözde var. Bomboş saçmasapan işler ....

• ufo U kullanıcısına yanıt

Bir şeyin önüne geçildiği yok, aç vpn'i al kullan işte. nedir ya bu tantana. Roaming'i zaten engelleyemezler, öyle bir şey yaparlarsa 3 tekelci şirketin yurtdışı roaming anlaşmaları da iptal olur. YEMEZ yani.

• şaka gibi

• Barni Moloztaş kullanıcısına yanıt

Bunlar o kadar cahil ki, site engelleyerek yurtdışı esim satıcıları bitecek sanıyorlar. Avrupada romaing kalmadı artık, bu tip kazıklar 3. dünya ülkelerinde var.

• Konuyla ilgili yetkili bir abi olarak bir konuya açıklık getireyim.

BTK sizin yurtdışında E-Sim kullanmanızı engelleyemez. Yetki alanında değil. Burada yapılan şey bu firmaların Türkiye'ye seyahat eden yabancılara (buna sürekli sınırdan girip çıkan terörist de dahil, ülkede kaçak barınan mülteci de dahil, dümdüz turist de dahil) E-Sim veri paketi satılmasını engelleme işlemidir, BTK'nın yetki alanı Türkiye sınırları içerisindedir. Dolayısıyla Türk insanı ucuz veriye ulaşamasın diye yapılıyor veya mobil operatörlere para kazandırma çabası gibi yorumlar cahilce yorumlardır. Bir Türk olarak Türkiye'de bahsedilen firmalardan veri paketi alıp kullanmazsınız zaten, kullanmak istiyorsanız yanlış bir şey peşindesiniz diyebiliriz.

Peki niye yapıyorlar derseniz, bu firmalar sadece isim soyisim ve e-posta adresi bilgileriyle size veri paketi sunuyor. Normal arama kabiliyetine sahip sim'ler gibi almak için bir çeşit identity sunmanız gerekmiyor (pasaport, nüfus cuzdanı vs.). Yani bir bakıma bunları kullananlar nispeten anonim şekilde kullanıyorlar. BTK bundan hoşlanmıyor, TR sınırları içerisinde interneti kim ne için kullanıyor bilmek istiyor. Daha önce bir terör saldırısının e-sim veri paketi üzerinden tetiklendiğini anlatmışlardı BTK ile başka bir konu nezdinde toplantı yaptığımızda. Bunu yaptığını bildiğim Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin gibi başka devletler de var. İşin içinde gelen turiste yüksek fiyattan turist sim'i satmak isteyen Turkcell, Vodafone gibi firmaların yaptığı baskı da vardır belki, burası spekülasyon tabi.

Bilip bilmeden her şeyi eleştirmeyin, haklı eleştirdiğiniz noktada dikkate alınmazsınız.

• F355 Challenge F kullanıcısına yanıt

Hocam, ben Amerika'da yasiyorum. Turkiye'ye 3 yilda belki 4-5 gunlugune gelip donuyorum. Anadolu Hayat Emeklilik uygulamasi benim Amerikan telefonum Turkiye'de kendi adima kayitli cihaz degil diye guvenli cihazlara eklemiyor istememe ragmen!

Yani cehalet sadece halkimizda degil, kurumlarda da bol bol var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 11 Temmuz 2025; 21:59:54 >
    peki bu eSim ler ile Türkiye de ucuz internet kullanabilmek mümkün mü idi?
    Açıklamanız da, Ben pek sanmıyorum ama bir sorayım bu kısım eksik kalmış gibi

• mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

Oyle bir durum da yok aslinda, $20 dolara 10 GB veriyor cogu. Bunun daha iyisini Turk operatorlerden de alirsin rahatlikla.

BTK’dan çok sayıda eSIM sağlayıcısına erişim engeli

quote:

Normal arama kabiliyetine sahip sim'ler gibi almak için bir çeşit identity sunmanız gerekmiyor (pasaport, nüfus cuzdanı vs.). Yani bir bakıma bunları kullananlar nispeten anonim şekilde kullanıyorlar.

* Niye gerekmiyor?

* Gerekmesinin önünde bir engel mi var? Varsa nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BTK kapatılsın adam akıllı bir kuruluş kurulsun. İnternet firmalarını denetledikleri yok, mobil operatörleri denetledikleri yok. Herkes kafasına göre at koşturuyor. Bir de utanmadan gelmişler rakip firmaları kapatıyorlar, rekabet ortamını önlüyorlar. Bu işin altında kim var araştırılsın.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.